BEYONCE, FLUME ОТ АВСТРАЛИЯ И STAR WARS АЛБУМ ОТ….RICK RUBIN

Какво трябва да чуеш тази седмица! Заслужава си

0 коментара Сподели:

И така, приятели, здравейте! Още в началото авторът иска да направи изявление: Много ми е лошо! Реших да лекувам мъдрец с водка – да знаете, не си е работа. Та, ако има нещо или по-скоро ако няма нищо в следващите редове, ще прощавате. Дано музиката поне бъде с вас.

BEYONCE – ‘FORMATION’
Queen Bey се възкачи триумфално на трона след кратък период в изгнание. И то го направи като попадение на Jamie Vardie от 40 метра, т.е. фундаментално! Ново парче, представено на живо пред 112-милионна аудитория на почивката на Super Bowl в неделя вечер и видеоклип, след който… ‘I Predict A Riot’ (както пеят Kaiser Chiefs).

Новият видео сингъл на Beyonce, ако някак си сте го пропуснали, носи името ‘Formation’ и меко казано, е мръсничък. Тракът, продуциран от хип-хоп агента Mike Will Made It,звучи зверски отровно, с перфектни вокали и май точно можем да го опишем като bounce – bounce. А за визията към песента – там със сигурност ще сме на едно мнение. Спиращи дъха кадри, заснети в LA и New Orleans, провокации до дупка, Beyonce, пълзяща върху потъваща полицейска кола, и появата на престолонаследницата – Blue Ivy Carter. 

FLUME –  ‘NEVER BE LIKE YOU’  FEAT. KAI
Ок и след Кралицата на Jay Z идва време за едно парче, което не е чак толкова ново. Всъщност се появи в средата на януари, но странно защо все още не чувам хората около мен да говорят за него. А то наистина си заслужава.

Flume – австралийски продуцент,композитор, роден в Сидни и ужасно дразнещ със своите 24 години. Но в същото време – ужасно добър в създаването на мелодии и бийтове, които да ти ровят в съзнанието от сутрин до вечер. (Снощи май я слушах пак…) Младежът се прочу с яките си преработки на синглите на Lorde, Disclosure, Sam Smith и канадските инди герои Arcade Fire. Но с този трак – ‘Never Be Like You’, Flume затвърди убеждението ми, че и сред кенгурутата има отлични снайперисти. Предполагам ще ме разберете…

STAR WARS АЛБУМ ПОД МЕЧА НА ДЖЕДАЯ RICK RUBIN
Е това вече звучи откачено! Аз лично поне 5 пъти четях и препрочитах press release-a с тази новина. Проверих поне 3 източника и, да, братя и сестри – ‘Истина ви казвам! ’.

Един от най-великите пазители на продуцентските знания, джедаят учител Rick Rubin, сериозно се е захванал да прави албум, посветен на Star Wars. Компилацията, която по всичко личи ще се казва Star Wars Headspace’, е планирана да излезе за нашата галактика на 19 февруари дигитално, а на 18 март и физически.

Ще чуем композиции от Flying Lotus, Rustie, A-Trak, Baauer, Röyksopp, Kaskade, Shlohmo, GTA, и то базирани на знакови за сагата звуци като дишането на Darth Vader, пиукането на R2 – D2, виковете на Wookiee – най-добрият  приятел на Han Solo, и още, и още…

Определено ще се вадят мъдреци! Чуй го тук!

Благодаря ви, приятели, за търпението и разбирането и надявам се до следващата седмица! Чао 🙂

Виж какво слушахме миналата седмица!

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *