В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 26-28 ФЕВРУАРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

По добра и не чак толкова стара традиция ние от Go Guide се грижим уикендът никога да не те свари неподготвен. И за да няма мрънкане и тюхкане "уф, ами какво да правя" в събота сутрин, чети сега и планирай следващите три дни. Този път сме помислили за храна за стомаха, за гардероба, за ума. Дерзай!

CUSH.BE
ПЕТЪК, ДОМ НА КИНОТО, 19:30 ЧАСА

Cush.be е един от любимите ни местни и особено остроумни брандове. Доскоро можеше да ги намериш само онлайн (www.cush.be) и на различни базари, но вече, както сами казват, си имат cush-тичка. Тя пък се намира в Дом на киното и официално те приветства да наминеш за весели възглавници, чанти и други шарени текстилни нещица от днес. Ще има и вино, защото така е редно, пък и е хубаво.

БИРА И ТАПАС: НА СРЕЩА С ДИВО ПИВО
ПЕТЪК, БАГРИ, 19:00 ЧАСА

Вече сме показали своя афинитет към българската крафт бира Диво пиво, не е тайна и че много харесваме един от сравнително новите софийски ресторанти – „Багри“. Ето защо този петък сме именно там за среща с екипа на пивото, пийване и похапване. За Диво пиво светъл има фиш&чипс с лют сос; Диво пиво HD е придружено със суджуци върху билково пюре, а Диво пиво, червен ейл с две комбинации – карамелизирано свинско със салца от авокадо и бонбони от сирена със сушено киви. Пикантните  шоколадови трюфели пък вървят с всички вкусове бира.

СЪБИРАЧ НА ТРУПОВЕ
ПЕТЪК И СЪБОТА, КИНО ЛЮМИЕР, СЪОТВЕТНО 20:30 И 18:30 ЧАСА

Пресен-пресен, новия български филм можеш да гледаш в петък и събота в кино „Люмиер“. Историята разказва за Ицо (Стоян Радев), който работи в специална линейка, наречена „трупарка“. Неговата работа: да събира телата на наскоро починали и да ги кара в моргата. Ицо се сблъсква със суровата смърт всеки ден в компанията на своя колега – шофьора Авера (Стефан Щерев). Авера и Мими (Лидия Инджова) – хубава и мила служителка в моргата, са единствените приятели на Ицо. Ясно е, че Мими харесва Ицо, но той изобщо не й обръща внимание. Като дете е имал грижовна майка, която обаче понякога е била доста груба и садистична към него. Ето защо Ицо харесва само жени, които го измъчват. Точно като Катя (Теодора Духовникова) – много привлекателна жена на годините на Ицо. Това е основата, около която се завъртат събитията. Оттам нататък – гледай и ще видиш.

ГАРАЖНА РАЗПРОДАЖБА
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, BLOK SHOP, 12:00 – 20:00 ЧАСА

Разпродават се нови и стари дрехи, маратонки, шапки, сноуборд оборудване и други, защото BLOK затваря на досегашната си локация. И тъй като се надяваме хубавите неща да отидат в добри ръце, споделяме – намини. Ще има и специална селекция Supreme продукти (уви, само L размер), а цените на всички артикули започват от 5 лв.

MIAM POP-UP BREAKFAST
НЕДЕЛЯ, GALLERY 2.0, 11:00 – 14:00 ЧАСА

MIAM POP-UP закуските си намират нов домакин всяка седмица, било то кафене, магазин или арт пространство, а идеята е да дават възможност на хората да "открият нова емоция в храненето извън рамките на традиционния ресторант". Този път са на гости на Мария и Милена от Gallery 2.0 – местенцето, което от няколко месеца прави още по-интересен любимия ни район на Малките пет. Разговори за храна и изкуство плюс вкуснотийки, които можеш да опиташ на място срещу 12 лв.

CREATIVE WALK – LANGUAGE TALK
НЕДЕЛЯ, НАРОДЕН ТЕАТЪР, 15:00 ЧАСА

Този път момичетата от Creative Walk ви канят на една по-различна разходка-разговор под наслов "Родна реч, омайна, сладка". Предвидено е посещение на ЧитАлнЯта до Народния театър, където екипът на симпатичния зелен павилион ще очаква всички, които решат да се включат. Какво чете българинът, какво е да работиш в читалня и що за хора се спират в мултифункционалното място, което дълги години пустееше, са някои от въпросите, които ще си намерят отговор.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *