НЕ ГЛЕДАЙ ТОЗИ КЛИП!

Всъщност гледай го. Толкова е нелеп, че чак е забавен

0 коментара Сподели:

Хитро изчакахме да отмине 3 март, за да не ни обвиниш (съвсем неоснователно впрочем), че не любим нищо българско и родно. Но ето дойде време и за него – първи епизод от нашата малка, неизчерпателна селекция на най-страховитите клипове местно производство. В съзвучие с отминалия празник са доста бойки и родолюбиви, но има и малко мръсни танци.

НЕИЗПЪЛНИТЕЛЯ FEAT. ГЕРГАНА – САЛЮТ

Добре дошъл в странната вселена на патриотичния рап. През годините Бате Сашо, Spens и X-Team експлоатираха темата, а навръх 3 март получихме съмнителен подарък от Неизпълнителя, който освен притежател на най-могъщия прякор от Поднулевия насам се оказва и надъхан националист, който иска да смачка всички родоотстъпници със сърп и чук. Парчето Салют атакува с адски рими, три пъти по-адски клип с пионерско-възпитателен елемент, плахи женски вокали от Гергана и нервен клавир от Развигор Попов. Среща на поколенията!

Може и по-зле: Хип хоп за футболни хулигани. Червеният сектор Г си има рап химн, синият сектор Б – също. Науката все още не може да отговори как хип хопът се вписва в предимно наци идеологията на агитките.

 

ЛЕТЦИТЕ – ДОКОГА

Добре дошъл в странния свят на патриотичния рок. Летците стъпват смело върху поставения от Епизод фундамент, доразвивайки го по свой, не особено вълнуващ начин. В случая той се изразява в доволно безличен хард рок/хеви метъл с постни текстове за национална гордост и социална справедливост, в сравнение с които дори популистките нелепости на Слави Трифонов звучат смислено. Стайлингът на групата и липсата на певчески способности у вокала й ни допаднаха особено много.

Може и по-зле: И това са Епизод, разбира се! Особено страшен е бутафорният клип към песента им Законите на Крум – истински прабългарски кич.

 

SNG & АДВОКАТ FEAT. ПОЛИТА – СЕКС МАРАТОН

„Абе това вашето не е точно хип хоп“, се казваше в едно парче, сещаш се точно кое. Всъщност това тук наистина не е хип хоп, но май претендира, че е. Качеството е много, много ниско, клипът е на ниво „българска чалга от 1998“ (готви се за чукове, цици и свински маски), а единствената причина да ти го представим е, че псевдонимът Адвокат просто кърти. Още повече, че човекът зад него се занимава с геодезия. И секс маратони може би.

Може и по-зле: Чухме хип хоп шамара Влизам без глава пак заради псевдоним – този на Киро ДДС. Оттогава не сме същите.

 

ЕТАЛОН – НИКОГА НА КОЛЕНЕ

Още социално ангажиран, развяващ гордо трибагреника рок, напомнящ най-вече на Епизод. Няма нищо случайно – това е поредната банда на бившия китарист на Епизод Драгомир Драганов и поредната причина да се питаме докога ще продължава всичко това. Праволинейни и безинтересни, Еталон са като разговор за политика на три ракии в шумна кръчма – случва се всяка вечер, много е разгорещен и после никой не го помни.

Може и по-зле: Или по-скоро – още от съвсем същото. Другата група на Драгомир Драганов носи името Българи (неочаквано, нали?) и звучи точно като Еталон. Тоест не особено интересно.

Виж още от Псевдомаврикий

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *