VARVI NARODE VAZRODENI

За културата на министъра по зам.-културните въпроси

0 коментара Сподели:

Преди броени дни изневиделица министър-председателят назначи нов заместник-министър на образованието, а именно господин Красимир Киряков. Въодушевен от неочакваната чест, господин Киряков изгуби както присъствие на духа, така и по-голямата част от здравия си разум и в пристъп на емоционален триумф написа приветствие във ФБ. Поради образователната стойност на това приветствие ние ще го разгледаме подробно:

1. Blagodarq za sardechnite pozhelaniq…(Благодаркю за сардечните позхеланикю).Господин Киряков благодари на широката общественост за пожеланията, които е получил във връзка с новия пост, но оставя едно многоточие накрая. То идва да обозначи загуба на речеви функции от вълнение, като при получаване на Оскар – "Аз… просто не е за вярване… (кикот, сълзи)".

2. nadyavam se opitat mi pri upravlenie na Evropeiski proekti da e polezen…… (надявам се опитат ми при управление на Европеиски проекти да е полезен…). След като е благодарил на широката общественост, господин Киряков напомня скромно за това, че ВСЕ ПАК той е дошъл да помогне.

Това, че не знае, че "европейски" се пише с малка буква обаче, е малко притеснително. Притеснително, от една страна, защото ще става зам.-министър на образованието, и, от друга, защото той това работи. И е добре да знае поне как се пише. В края на фразата отново имаме емоционално многоточие.

3. Razchitam na otkrit dialog po poroblematikata i kompetentni saveti ot vsichki priateli!!!!! (Разчитам на открит диалог по пороблематиката и компетентни савети от всички приатели!!!).Тук вече разбираме, че зам.-министърът разчита на своите приАтели и техните компетентни сАвети.

Значи г-н Киряков има приАтели, а не е някой изолиран от света особняк с кожна болест.

Освен това, той разчита на тях. Да звънне вечер и да попита какво да прави парчето сланина в мазето, както и с бюджетирането на конкурса за научен проект следващите няколко месеца.


В обобщение, можем да направим извод, че г-н Киряков е много емоционален човек, който предпочита да благодари на мига, облян в сълзи и с топка в гърлото, отколкото да напише един що годе приличен, грамотен текст на български език, който език е залегнал в основата на българското образование.

Ако зам. министърът е толкова емоционален, предполагам е полял новото си назначение, пеейки с  притворени очи "Hey, Bolkan ti roden na6" и "Varvi narode vazrodeni, kam svetli badnini varvi…"

ВИЖ ОЩЕ ОТ LETIASHTATA KOZZILA ERATO

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *