5+ КОМИКС ФИЛМА ПРЕЗ 2016, КОИТО ТРЯБВА ДА ВИДИМ ( ЧАСТ I )

Големите се кефят повече

0 коментара Сподели:

Едно е ясно за всички, които са посещавали киносалоните в последните години, и то е, че живеем в „златната ера” на комикс филмите. Те са най-високобюджетните, най-обсъжданите, най-мащабните, най-дългоочакваните и ако преди  10 години чакането беше цяла година, за да видим следващия герой от нашето детство, претворен на големият екран, то през 2016 имаме възможност да се пренесем в световете им цели 6 пъти.

Това са приказките на нашето време, онези, които са ни разказвали, за магическите светове, с добрите, смели и красиви герои в битка срещу злите, покварени,някои също красиви, но повечето от тях нелицеприятни същества.

Вечната битка на доброто срещу злото, мрака срещу светлината, Marvel срещу DC J.

След като „Дедпул” показа среден пръст на всички скептици за това, дали един филм за комикс герой, който не се ползва с популярността на останалите, продължава да чупи рекорди сред най-касовите в категория 18+ киноленти (до момента е спечелил над 700 милиона долара), холивудските студиа бързо почнаха да преосмислят ходовете си за това, какво точно трябва да предлагат на публиката.

С бюджет от почти 60 милиона долара, който е пренебрежимо малък в сравнение с всеки останал филм от този жанр, но без намеса от студиото и даващ творческа свобода на екипа, начело със самия Дедпул Райън Рейнолдс, който знае как да пренесе точния образ на екран, филмът се превърна в еталон за всичко онова, което трябва да се случва с комикс героите. И резултатите го показват, публика и критика също са в отбора на Наемника с голямата уста, както още е известен персонажът. „Дедпул” все още е на екран у нас, така че възползвайте се и прекарайте 2 часа забавно кино изживяване.

Само в началото сме на 2016, а ни очакват още 5 големи филма за комикс герои: „X-Men: Апокалипсис”, „Капитан Америка: Войната на героите”, „Отряд Самоубийци”, „Доктор Стрейндж” и, разбира се, правещият своята премиера през тази седмица „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”.

Черният рицар на Готъм срещу Мъжа от стомана. Няма човек, който да не е запознат с тези два иконични образа.

Всички знаем, че те са от добрите, и сме в недоумение как така се случва, че се изправят един срещу друг в на пръв поглед неравна битка. Но запознати с тяхната комикс история са наясно че противоречията между Брус Уейн и Кларк Кент и техните алтер его, са породени от недоверието, което изпитват спрямо начина, по който се справят с лошите. Супермен унищожи половин град, но спаси цялата планета в „Човек от стомана” (2013), който беше началото на новата филмова вселена на конкурента на Marvel , DC Comics, в която ще видим и още куп други герои.

Батман пък от своя страна, не е типичният отмъстител, който гледахме последните години във филмите на Кристофър Нолън, с основното правило да не убива, а раздава сурово правосъдие, следствие от многогодишна битка с престъпността в Готъм, в която е изгубил не един приятел. Никога преди тези два образа не са споделяли екран и очакванията на публиката за „най-великия гладиаторски мач в историята на света”, както го нарича злодеят Лекс Лутър, мозъкът зад тази нетипична битка, са до небето и отвъд. Подзаглавието „Зората на справедливостта“ е препратка към сформирането на „Лигата на справедливостта”, отбор от герои на DC, каквито има в „Отмъстителите” (2012) на Marvel. Отидете и гледайте филма на IMAX, защото режисьорът Зак Снайдър (”300”,”Пазителите”) знае как да ви поднесе екшън спектакъл от най-високо ниво.

Май е може би месецът, в който джобовете на феновете ще олекнат значително, тъй като е премиерата на два дългоочаквани филма, които са следствие на изградените с години вселени, в които те съществуват.

ОЧАКВАЙ ЧАСТ II

ПРОЧЕТИ И ЗА НОВИЯ, КУЛТОВ СЕРИАЛ НА HBO

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *