ПСИХО, АДСКО, КРЪВ…

5 + комикс филма през 2016, които трябва да видим (Част II)

0 коментара Сподели:

ВИЖ ПЪРВАТА ЧАСТ ТУК

Май е може би месецът, в който джобовете на феновете ще олекнат значително, тъй като е премиерата на два дългоочаквани филма, които са следствие на изградените с години вселени, в които те съществуват. Традицията, която Marvel създаде в последните години, няма да бъде нарушена и в началото на май ни очаква третият филм за Капитан Америка. „Първият отмъстител: Войната на героите” е историята  за вътрешният конфликт в отбора на „Отмъстителите”, между Железния човек/Тони Старк и Капитан Америка/Стив Роджърс.

Двата най-ярки героя във филмовата вселена на Marvel ще се изправят един срещу друг, защитавайки своите възгледи за това, как трябва да се упражнява контрол върху действията им,  чрез които, освен да спасяват света от унищожение, могат да причинят и достатъчно големи щети. Всеки от тях, имайки свои приятели и поддръжници в лицето на останалите герои,ще вдигне залога още по-високо и ще видим нещо различно, извън познатата формула, предлагана ни от студиото.Липсата на зеленото непобедимо чудовище Хълк и на бога на гръмотевиците Тор тук е обяснима, тъй като всеки от двамата би решил конфликтът още преди да е започнал.

Но пък ще бъдем компенсирани с други две нови звезди от света на комиксите, едната от които свети изключително ярко.

Нов Спайдърмен ще плете мрежи и ще трябва да изглади противоречията между добрите, за да ги обедини, преди да връхлети големият лош злодей Танос. Другата звезда е Черната пантера, който ще е първият цветнокож супергерой, за когото ще се направи отделен филм, но ще бъде неговият дебют сред големите имена именно тук. Режисьори са братята Русо, които свършиха чудесна работа с предходният филм за Капитана, а от студиото са им гласували доверие и за двете части в последният филм за „Отмъстителите”,първата от които ще се появи на екран отново през май 2018 година.

Брайън Сингър пък сяда на режисьорският стол за „X-men: Апокалипсис” и се завръща отново в света на мутантите в последния епизод от новата трилогия.Както може да се досетите и от заглавието, нещата няма да са никак розови за учениците на професор Х и те ще се изправят срещу противник, който е най-силният от всички тях.

Апокалипсис е първият в света мутант, който ще привлече за мисията си за един нов свят, изграден върху пепелта на стария, няколко други надарени с необикновени сили, наричани Четиримата конници на Апокалипсиса, единият от които е вечната опозиция Магнито.

Това е най-дългата комикс поредица, пренесена на екран, датираща още от 2000 година, когато жанрът комикс филм не беше толкова популярен колкото днес. Тя създаде образа на Върколака, завинаги свързан с Хю Джакман в съзнанието на феновете, който може би ще има и кратка поява в този филм.

В годината, в която добрите не се разбират, лошите ще са тези, които ще обединят сили в битка срещу още по-лоши от тях. Вторият филм за 2016 от новата вселена на DC Comics,  „Отряд Самоубийци”, ще ни срещне през август с „мръсната дузина” от злодеи, с които така се гордеят от студиото.

Повечето от тях са заклети врагове на Батман, които той е заловил през годините и е вкарал в затвора-психиатрия Аркам, тъй че очаквайте появата и на Прилепа в някои от сцените. И вместо да седят на топло в килиите си, антигероите са вербувани от правителството да се намесят там, където дори и да бъдат убити, няма да е голяма загуба.

А след като имаме нов Батман от тази година, би следвало да се срещнем и с неговият вечен противник – Жокера.

В ролята на един от най-големите злодеи в света на киното ще видим Джаред Лето, натоварен с нелеката задача да направи един образ, който да не бъде сравняван с донеслия „Оскар“ на иконичния Хийт Леджър.

За краят на годината, с началото на сезона на грипа и настинките ще имаме нужда от лекарска помощ и от Marvel са се погрижили да сме в добро здраве, като са ни записали час при „Доктор Стрейндж”. Още от името може да се досетите, че това няма да е обикновен доктор, а ще борави с инструменти, които са, меко казано, странни и биха били определени по-скоро като част от света на магията, за да ни пренесат през различните измерения на времето и пространството, където отново доброто ще се изправи срещу злото.

С актьорски състав, в който личат имена на носители и номинирани за „Оскар“, като Бенедикт Къмбърбач, Тилда Суинтън и Чиутел Еджиофор, и режисьор, който има опит в хорър жанра, филмът е поглед в мистичното и тайнственото, което не сме виждали до момента от студиото.

Истинските герои обаче са сред нас в реалния свят. Тези на екрана и на страниците на списанията са събирателният образ на всеки акт на доброта и съпричастност, които ние самите можем да извършим и да бъдем герои всеки ден от годината!

5 СУПЕР КИНО ЗАГЛАВИЯ ОТ 2015, КОИТО ПРОПУСНА, А НЕ ТРЯБВАШЕ

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *