Jameson представя: 5 филма, след които сядаш за коктейл на бара

Поглед към емблематичните бармански филми

0 коментара Сподели:

Филмовата ни селекция е за тези от вас, които не го обичат „чисто“. Ако ангостура, джигър и стрейнър не са непознати думи – честито. А ако ти трябва допълнителна доза вдъхновение, за да влезеш в бара, вярваме, че младият Том Круз ще свърши тази работа. Следват емблематични бармански филми.

COCKTAIL (1988)

В света на барманството това е нещо като „Титаник“ и „Аватар“, взети заедно. Младият Том Круз (алтер егото на всеки барман) е любимец на собствениците на барове, на сервитьорките, въобще… на всички. В същото време „гийква“ по отношение на съставки и миксове и е твърдо решен да пробие на тази сцена през осемдесетте.

CASABLANCA (1942)

Десетки култови цитати излизат от устата на собственика на нощен клуб (в този филм) Хъмпри Богард включително твърдението, че проблемът на този свят е, че всички са с няколко напитки назад. Една от най-култовите бармански сцени е от финала на филма и за да се наричате истински ценител – трябва да я видите.

COYOTE UGLY (2000)

В центъра на събитията тук е Violet и бар, управляван само от жени. Тук задълбочената миксология отстъпва на шотовете и танци върху бара, но пък нека признаем – забавно е. Твърди се, че филмът е станал такъв феномен в барманската общност, че над 20 бара, инспирирани от Coyote Ugly, отварят по света.

TREES LOUNGE (1996)

Стийв Бушеми пише, режисира и играе в този филм, който показва друга, деструктивна страна на баровете. Главният герой кара камион, точно както Стийв Бушеми някога в “живия живот”. Имаме квартален алкохолик, който гравитира около местния бар – Tress Lounge – докато всъщност се опитва да разбере накъде да поеме в живота. Класика!

THE DROP (2014)

Бивш боксьор (в ролята Том Харди) решава да купи от братовчед си Марв бар в Бруклин, защото… защо не. Оказва се обаче, че барът върви като “пакетна сделка” с нелеки престъпления и мнооого проблеми. Това и последният филм на James Gandolfini (в роклята на Марв), който обожаваме от The Sopranos.

Споделяме ти и пет сериала, които да не пропускаш през април

7 български филма, които трудно ще изгледаш до края

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *