ДА СТАНЕШ ПОЛИГЛОТ САМО ПО ТЕНИСКА! ВЗЕМИ ICONSPEAK И ОБИКОЛИ СВЕТА

Нови Traveller T-Shirts дават опция на всички, които не говорят езици, а у нас приложението им достига неподозирани лингвистични висоти

0 коментара Сподели:

Проблемите, които ни заобикалят напоследък, са толкова много, че всички сме заети да ги коментираме, вместо да им търсим решение. И ако ситуацията с едни български „батки“ по границата, които са гледали твърде много „Редник Джейн“ като малки, се задълбочава, то някъде някои търсят решение за глобалната не-комуникация, която се роди от естествената глобализация.

Ние или поне повечето от нас не говорим езика на бежанците, те не говорят нашия, а Динко и приятели май не говорят никакъв, но това е една друга тема.

IconSpeak са специални тишърти разработени, очевидно от все по-нарастващата нужда да комуникираме помежду си поне за елементарни неща, като вода, храна, медицинска помощ, тоалетна и редица други. Тениските съдържат 40 универсални знака, разбираеми от всеки хомо сапиенс на планетата и даващи реалната възможност да те спасят в доста кофти ситуации.

ICONSPEAK като миникомпания всъщност е основана през 2015 г. от трима приятели лунатици, както сами се определят Джордж, Стивън и Флориан, а идеята се родила след многобройните им пътувания, в които са имали доста нелепи ситуации, свързани с езиковата бариера. Независимо дали си в Кандахар, Бали, Иран, Токио или Гватемала,

тези приятели могат да ти отърват туристическото дупе дори насред джунглата,

защото само с едно посочване на „говорещите“ символи ще помолиш за бензин, аптечка или храна. На тишъртите има нарисувано дори сърце, което трябва да посочваш доста внимателно, особено някъде около червените фенери в Амстердам или около площад „Македония“ у нас.

Нарисуваният шаблон на човек с фуражка не ти препоръчваме да използваш в Северна Корея, Турция и Виетнам, а знака за огън можеш звучно да приложиш на концерт на Криско с равни по интервал и отчетливи провиквания от типа на „палим“, „палим“.

Иконата с разтворена книга ще ти свърши работа навсякъде по света освен в Студентски град, а нарисуваната чешма с чаша вода може да ти създаде сериозни проблеми, ако решиш да я посочиш в кабинета на д-р Радева. За всички останали символи нямаме допълнителни указания, като те съветваме да правиш и специални комбинации от тях, посредством закриване на едни и посочване на поредица от други. Така например иконката на слънце + тази на чиния с нож и вилица може да ти осигури локация за хапване на открито,

а комбинацията часовник + сърце + музика може да ти осигури „Побелях и остарявам, но в сърце те нося…" на Сашо Роман.

За „Хабиби“ на Азис посочи отново иконката нота за музика + сърце + луна и тоалетна, а за „Hello“ на Адел сложи показалец на телефонната слушалка – от Антарктида до Лихтенщайн всички ще те разберат.

За останалото те съветваме да питаш Динко, за който сигурно ще отпечатат специална иконка на тениските, а за употребата им на Балканите още инструкции очакваме скоро. Кеен лий или хубав ден! Още тук!

НЕ ТИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ЕЗИК, ЗА ДА ВИДИШ СОФИЯ ОТ ВИСОКО.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *