ВРЕМЕ Е ЗА БЛОКБЪСТЪРИ

In the summer, in the cinema...

0 коментара Сподели:

След като майските дъждове отминат и слънцето започне да напича здраво, всеки ще търси място или начин да се скрие през горещите дни. Някои ще отидат на море, други ще предпочетат спокойствието на планината, а кинолюбителите ще се наредят на опашка пред касите на кината, за да се гмурнат в поредното филмово приключение.

И въпреки че времето на филмите касоразбивачи (или по-известни като блокбъстъри) се измести с 2 месеца по-рано, лятото традиционно си остава сезонът, през който големите студия от Холивуд пускат своите големи заглавия, които да им донесат желаните торби с пари.

Залагащи предимно на зрелището, обикновено това са филми, които или са продължения на установена поредица, или разчитат на голяма фен база, благодарение на която успехът на филма би бил сигурен, а други пък просто имат добра история и добри разказвачи или пък добрия стар късмет. Едно е сигурно, очаква ни едно наистина горещо лято, което ще ни предложи тонове забавление и ще се връщаме за още от същото.

„КОСТЕНУРКИТЕ НИНДЖА:  НА СВЕТЛО”

Юни стартира с четиримата братя мутанти с имена на ренесансови художници, след като бяха „преродени” за новото поколение преди 2 години. Една комикс поредица, превърнала се в световна сензация през 80-те години на миналия век,  влязла във всеки дом с любимия анимационен сериал и пленила сърцата на малчуганите, се завръща на екран с продължение, в което ще видим още от персонажите на култовото детско.

Големият лош злодей Шрьодер ще си набави услугите на наемниците в лицето/муцуните на кретените Бибоп и Рокстеди, преобразени по подобие на нашите герои в хуманоидни животни, а гадният слузест мозък Кранг ще има свой пъклен план как да се справи с нинджа костенурките. Маскираният хокеен играч Кейси Джоунс пък ще помага на зелените пица любители в битката с гадовете, като ще намери време и за флирт с Меган Фокс отново в образа на сексапилната репортерка Ейприл О’Нийл, така че забавлението е гарантирано с всички тези цветни герои.

„ЗРИТЕЛНА ИЗМАМА 2”

Следва завръщане в света на фокусите и изкуството на заблудата, защото кой не обича да остава в недоумение, чудейки се аджеба „как го направиха този номер, без да разбера?”. Изненадващият хит от лятото на 2013 ще продължи историята на четиримата конници (този път не са свързани с нищо апокалиптично), като към впечатляващия актьорски състав ще се присъедини не кой де е, а най-известният млад магьосник от последните години Даниел Радклиф. Със сигурност ни очакват множество обрати и изненади, които бяха част и през първата ни среща с групата илюзионисти.

„WARCRAFT: НАЧАЛОТО”

Една от най-обичаните компютърни игри ще се бори за зрителския интерес  20 години след своето създаване, като ще се опита да развали тенденцията на зле адаптираните игри и да стане първият успешен филм, базиран изцяло върху света, създаден от гениите от Blizzard. Митичният свят на Азерот, населен с рицари, магьосници, джуджета, орки, елфи и безброй други същества, има огромен потенциал да се превърне в нова интригуваща поредица, наследник на фентъзи жанра, който си спечели множество фенове с трилогиите  „Хобит” и класиката „Властелинът на пръстените”, а в момента телевизионният сериал „Игра на тронове” чупи всякакви рекорди и е повече от ясно, че публиката жадува за приключения в тези приказни светове.

„ТЪРСЕНЕТО НА ДОРИ”

Любимата анимация от 2003 година „Търсенето на Немо”, с която Pixar се утвърдиха като анимационното студио, което служи като еталон за всички останали, ще се сдобие през юни с продължение, за което се говори от няколко години насам. Синята дружелюбна и отзивчива рибка Дори този път тръгва на собствено приключение в търсене на своите родители, но не и без да се срещне по течението с нови и стари приятели и ако не сте забравили, както тя самата страда от това, ще се нуждае от помощта на татко Мaрлин и самия Немо в своята мисия, за да й напомнят да продължава да плува въпреки всичко.

„ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА: НОВА ЗАПЛАХА”

Двадесет години по-късно, след като човечеството се противопостави на извънземните, дошли да заличат вида ни, пришълците се завръщат, за да вземат своето, като този път идват с тежката артилерия, решени да не допускат ново поражение. Първата част постави началото на апокалиптичните екшън филми и беше малко изненадващо, че екипът зад създаването му се забави толкова дълго, предвид това, че се превърна в култова класика и донесе купища пари.

Но ето че филмът е на по-малко от месец от премиерата си, като голяма част от актьорския състав ще се завърне, като ще има и значително присъствие и от младата генерация на Холивуд.

Големият липсващ ще е Уил Смит, който ще бъде заместен от филмовия му син, наследил го на пилотското място, след като баща му е загинал при изпитателен полет на новите изтребители, внедрили в себе си извънземната технология. Отново човечеството трябва да се обедини срещу голямата заплаха и да извоюва своята независимост. Толкова големи заглавия, а е минал само един месец.

А КАКВО НИ ОЧАКВА ПРЕЗ ЮЛИ?

Среща с „Големият дружелюбен великан” на Спилбърг, приключения в тъмната джунгла в „Легендата за Тарзан”, ще разберем какво правят домашните ни любимци, докато са „Сами вкъщи”, отново ще се усмихваме с любимите герои в „Ледена епоха: Големият сблъсък”, ще изследваме нови територии на Вселената със „Star Trek: Отвъд”, дамите ще вземат борбата с призраците в свои ръце с новата версия на „Ловци на духове”, а Мат Деймън ще бъде просто „Джейсън Борн”.

Но за тях след месец, а дотогава заглавията от юни са на вашето внимание, драги кинолюбители!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *