ВСИЧКО, КОЕТО ТИ ТРЯБВА ЗА ЛЯТОТО – СЛЪНЦЕ, ЛЮБОВ И ЕДИН КЕМПЕР ПОД НАЕМ

Ако си готов за пътешествие, знаем кой е точният човек за теб. Чети нататък...

0 коментара Сподели:

Иван Коловос, Прес

Ако случайно си минавал по „Самоковско шосе“ при Около­връстното, сигурно си видял кемпер-лагера на Holiday Mobile. Там се озовахме и ние, докато търсехме „движимо имущество“ за едно от следващите си летни приключения, и от дума на дума си станахме близки с човека, който стои зад всичко това – д-р Николай Иванчев. За нестандартните форми на приключение и кемперите с любов чети нататък…

Как се роди идеята да даваш под наем кемпери и каравани?
Идеята се роди спонтанно. Къмпингуването ми беше хоби дълго време, докато един ден не разбрах, че със знанията и уменията си по темата мога да съм в помощ и да правя щастливи и други хора. Така в далечната 1990 година, когато караваните се свързваха единствено с покупко-продажба на кебапчета, продадох първата си „къща на колела“ на един приятел, при това с нелоша печалба. За мое щастие впоследствие знанията на хората по темата се увеличиха, отвориха се границите с Гърция и бизнесът потръгна.


Има ли у нас места, на които можем да къмпингуваме?
За съжаление тук не останаха къмпинги в истинския смисъл на думата. Имаме  къмпингите Градина, Смокиня, Каваци, Юг, но те не отговарят на стандартите. Почиваме там единствено заради приятелите си, това е истината. Нас ни няма на къмпинг картата на Европа!

Дай ни пример с „къмпинги за пример“?
Гърция е на първо място в моята лична класация и не само. Всъщност в Северна Гърция, на средния ръкав, са два от къмпингите, които влизат в топ 10 на тези в Европа. Единият е Арменистис, а другият Арети.

До какви други места пътешестват твоите клиенти?
До Хърватска, където също има невероятни места за почивка, както и до Италия. Обикновено стигат до там с ферибот от Игуменица, а после се връщат през Словения.

На какви условия трябва да отговаря човек, ако иска да си наеме кемпер?
При всяка фирма е различно, но при нас трябва да си между 25- и 65-годишен и да имаш стаж с шофирането поне 2 години. При взимането се плаща 1/3 от крайната цена и се внася депозит, на стойност между 800 и 1000 евро. Той се отнася единствено за вътрешната част, ако по невнимание се счупи нещо, иначе кемперите са с пълно автокаско и всяка щета отвън се поема от застраховката.

Какво трябва да знаем, ако ни е за първи път?
Ако за първи път взимаш кемпер, е хубаво да притежаваш карта на кемп зоните в Европа и предварително да си изготвил маршрут. В повечето столици освен в София има по няколко обособени кемп зони, на които можеш да паркираш. От тях дори имат организиран транспорт до центъра на града, за да можеш да разгледаш при интерес. Разбира се, с кемпера можеш и в центъра на града да паркираш, но удобството не е същото.

Какви са различните видове кемпери?
Делят се на алковни (6-местни), полуинтегрирани (4-местни) и интегрирани кемпери (4-местни). Който и да избереш, резултатът винаги е един – истинска почивка сред природата, която не те лишава от лукс и комфорт. Ние сме официални вносители на марката Burstner, супер подходящ за цялото семейство.

Какъв е разходът на гориво?
Около 11/100.

Изброй ми няколко неща, които е хубаво да притежаваме, когато сме отседнали в кемпер…
Форселт (това е тента), сгъваеми столове, барбекю, лампи на батерии, хамак, поне една книга и антена за по-добър интернет.

Колко дълго човек може да живее „на колела“? Кога излиза от зоната на комфорт?
Няма такъв момент. Само първият ден е кризисен, след това ти се иска преживяването да продължи безкрайно!

Следи Holiday Mobile отблизо тук!

С КЕМПЕР И ТАЗИ ТЕНИСКА МОЖЕШ ДА ОБИКОЛИШ СВЕТА  И ДА ПРОГОВОРИШ ВСЯКАКВИ ЕЗИЦИ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *