ПЕДАНТЪТ В КУХНЯТА: ШЕФ ВИКТОР АНГЕЛОВ

За душевните оргазми, докато готвиш

0 коментара Сподели:

В разгара на пролетта търсим местата в града с истински сезонни шедьоври и черпим вдъхновение от хора, които приемат храната като страст, точно като нас. За провокацията, креативността и енергията не само в кухнята говори строгият, но справедлив съдник от Master Chef Виктор Ангелов.

С какво вторият сезон на Master Chef се различава от първия?
Хората са много по-подготвени от миналогодишните участници, може би заради примера, който имат пред себе си. Като второ поколение кулинарни таланти те имат предимство, от една страна, но, от друга, предизвикателствата, пред които ги изправяме, са и доста по-сложни.


Смятате ли, че Master Chef промени българското домакинство?
Смятам, че не само Master Chef, но и всички кулинарни предавания, които се появиха през последните години, допринесоха за това. Като започнем от Ути, който ми е приятел и е наистина добър в това, което прави, и стигнем до Иван Звездев и Иван Манчев.

Всички те са дали своя принос за това хората да разберат, че могат да приготвят интересна храна и вкъщи.


Коя е най-важната съставка за всяко ястие?
Първо да започнем от там, че за да си добър в това, което правиш, трябва да желаеш да зарадваш другите. Ако не изпитваш душевен оргазъм, докато готвиш, няма как да го предадеш и на хората.

А след това най-важното нещо за всяко ястие – от най-простото до най-сложното – е то да е разбираемо. Не обичам да бъда изненадван и не обичам да изненадвам, особено клиентите ми. Прямотата е много по-верният подход.

Сподели някоя тенденция в храненето, която забелязваш напоследък?
Заведенията започват все повече да обръщат внимание на локалната и сезонна храна, на тази, която е по-добра за теб, за природата и най-важното – за твоите деца.

Използват се продук­ти, произведени наблизо, и аз лично в моята практика непрестанно демонстрирам как от недотам екзотични продукти, могат да се получат изключителни неща.

ВИЖ СРЕЩАТА НИ С КУЛИНАРНИЯ МАСТЪР С ТАТУСИТЕ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *