GORGON CITY В НАШЕТО СИТИ

Mалко преди гига си у нас Кай Гибън и Мат Робсън – Скот със специално интервю за Go Guide

0 коментара Сподели:

Кай Гибън и Мат Робсън – Скот започват кариерата си соло, преди да стартират проекта Gorgon City. Когато се срещат, те решават да се съберат като "нещо между другото", без да знаят, че всъщност точно тази крачка ще ги изстреля на върха. Те хващат за ушите дълбокото и секси звучене, което звучи в главите и на двамата, смесват го с танцувален поп-хаус и за съвсем кратко получават директно място в сърцата на хиляди и на върха на британските класации. Техните актове стават едни от най-успешните световни музикални дела за последното десетилетие, а публиката дълго говори затова, което е чула и видяла. Следват колаборации с Katy B, MNEK (популярния “Ready For Your Love”), Jennifer Hudson, Yasmin, Emeli Sande, Kiesza и Jimmy Napes, като всичко това води до над 100 милиона гледания в YouTube, участия от Ибиса до Токио, покани за най-престижните фестивали и любовта на международната публика.

Gorgon City продават повече от милион и едно копия от дебютния си албум Sirens (2014 година), а само година по-късно се появява и мегахитът Imagination.

(И тук е моментът веднага да се сетиш кои са те, ако до този момент все още се почесваше и се чудеше – бел. ред.)

Изключително поласкани сме, че в разгара на лятото те ще кацнат и в София, за да им се порадваме за първи път отблизо. С метрото за 20 минути стигаме до Sofia Airport Park и пазим места на първа линия, докато дойде време за техния гиг. Успяхме да се чуем с тях преди повода, по който са тук – HippieLandia Music Festival, и ето какво ни разказаха те:

Здравейте, момчета. Изключително поласкана съм, че отделяте време за нас, имайки предвид, че сте на върха на своята кариера в момента и участията ви нямат край. Преди обаче да се стигне дотук, и двамата сте имали самостоятелни кариери, какъв беше първоначалният порив да се съберете?

Знаеш ли, ние не сме го искали, то просто се случи. И двамата имахме дългогодишни DJ кариери и свирехме под различни имена, събрахме се през 2012 г. случайно, нямаше конкретна причина, просто ей така. Смятаме, че сме още много млади и зелени в този проект и има още какво да дадем на публиката си. Ще видим какво крие бъдещето.

Винаги съм се чудела за името ви – дали Gorgon City е препратка към горгоната Медуза от гръцката митология, или е нещо по-различно?

Да, правилно мислиш, това е препратка към Медуза и митологията. Искахме името ни да е нещо различно от всичко, което съществува, и да е нещо, което ще се разраства през годините. За целта освен нас двамата, има голям творчески екип, който мисли концепциите и бъдещето ни.

Как предпочитате да гастролирате повече? Като Gorgon City DJ set или като Gorgon City live set?

И двамата наистина се чувстваме по-комфортно като DJ-и, но покрай всички артисти, с които си сътрудничим, все по-често се налага да правим и лайв участия. Това е наистина феноменален опит!

Ще ми разкриете ли някой ритуал, който правите, преди да излезете на сцената?

Не! Ако изобщо има такива, те са лични.

Работите с едни от най-добрите изпълнители, как избирате кои точно да са артистите, с които да записвате?

Работим с невероятни хора. Понякога ги намираме сами, но както знаеш, не разполагаме с много време за това, така че често се доверяваме на екипа, с който работим. Същият, който ни доведе и в София. Благодарим им.

Вашето вдъхновение…

Вдъхновител през годините и за двама ни е била електронната музика във всичките й направления. House, dnb, garage и всякакви други ъндърграунд течения, които можеш да срещнеш в UK.

Кой според вас е най-значимият запис, който сте направили досега?

Тук и двамата веднага ти казваме, че това е Ready For Your Love с MNEK. Той е изключителен текстописец и всичко, което прави, е невероятно. Ето защо записът стана толкова добър и се прие толкова радушно не само във Великобритания, но и в целия свят!

И последни думи, преди да се видим в София…

Носете си доброто настроение на HippieLandia Music Festival на 2-ри след полунощ. Ще ви чакаме!


ОЩЕ ЕДНО СЕКСИ ВКЛЮЧВАНЕ OT HIPPIELANDIA – DAX J

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *