Time капсула: Писмо до мен, ако реша да остана

Най-важният човек, с когото трябва да умееш да говориш, си ти самият

0 коментара Сподели:
Time капсула: Писмо до мен, ако реша да остана

Остани с мъж, който не е луд по теб.

С такъв, който вижда всичките ти недостатъци и щедро ги подчертава. Мъж, който изисква съвършенство от теб, но те гледа без любов и никога няма да го види. Ще вижда усилията ти, но резултатът ще е винаги недостатъчен. Въпреки това той благородно ще ти прощава, защото просто „си такава“: истерична, неориентирана, пилееща, жена. Ще се опиташ да разговаряш с него, дори да спориш, твърдейки, че няма „правилно“ и „грешно“, а само различни подходи. Приеми, че всичко ще завършва с потресеното му „ти не разбираш“.

Остани с мъж, който не те уважава, защото не уважава и себе си.

Той ще демонстрира мъжкото си превъзходство във всичко – от шофирането, през приготвянето на кафе до качеството на мисълта. И ще те обсъжда с тези свои близки, които не те харесват, обединени най-сетне от съзаклятието на „аз казах ли ти/горкият той“. Ще те нарича „жената“ в разговорите, защото вече няма да си себе си. Ти ще си огледалото, в което той ще изглежда по-добре.

Ще ти търси идеалната работа, без да те чуе, че вече я имаш, защото мерите с различни единици – той с пари, а ти с удовлетворение. И ще ти показва, че е прав, защото развитието не плаща сметките. Ще те пита какво очакваш от вашата връзка и на описанията за взаимно израстване, любов и деца ще противопостави конкретиката на парите, а спестяванията ще са силата, която ще ви обединява. Ще започнеш да участваш наравно в бюджета, който той ще разпределя разумно, и ти ще го приемеш с облекчение. Онези разкошни обувки ще си останат на витрината, а пътешествията ще се окажат излишен лукс, но това ще бъде изборът на вас като двойка. Твоите избори няма да имат значение – от храната, през стила ти на обличане, до това, какво искаш от Вселената.

И отново ще изпиташ облекчение, защото и без това не са достатъчно добри или разумни.

Остани с този мъж, който не е луд по теб и се опитай да те хареса. Свикни с равните гуменки и огромните платформи от пазара, открий изискаността на латексовия клин и секси потничето с гол пъп, по възможност в червено и дори не си спомняй за разкоша на малките черни рокли. Остави да се превърнат в блед спомен за безвкусица. Важното е Той да те харесва.

Остани с мъж, който не те обича достатъчно.

Намери му оправдание, че не знае как да обича дори себе си, защото всяка получавана от него обич е била условна. Чуй гласа на разумните доводи: не си на 20, той е добър човек, не пие, не пуши, не изневерява и какво очакваш всъщност от семейния живот, всичко е битовизъм. Напомняй си, че не си достатъчно добра в нищо. Дори в секса. Особено в секса. Забрави, че някога си се наслаждавала, приеми, че не го правиш както трябва, и проумей, че твоето нежелание си е твой проблем, по-съществена е неговата потребност. Измислица е, че сексът е обмяна на енергия, той е съпружеско задължение, от което не можеш да абдикираш безнаказано.

Приеми, че той е много чувствителен и всеки отказ го засяга, и изгони мисълта, че е безчувствен за теб. Бъди добра и всеотдайна, приеми с благодарност, че те е „взел“. Повярвай, че твоята обич е достатъчна. Изтрий спомена за вълнението и лудата взаимна любов, за които знаеш, че не съществуват. Направи всичко, за да останете заедно. Така ще си сигурна, че някъде по пътя ще принудиш момичето в теб да си отиде, ще лишиш мъжа до теб от възможността да открие послушната любов, както си я представя, а ти ще се превърнеш в бледо копие на себе си. Скуката и липсата на любов ще направят живота ти безкраен.

И не, няма да имаш правото да се оплачеш, защото ти и никой друг ще си избрала да останеш с мъж, който не е луд по теб.

А дали 22-годишното ти Аз ще се гордее с това, в което си се превърнал?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *