Целувката – начин на приготвяне

Ако някой срещне някой в цъфналата ръж...

0 коментара Сподели:

Отмина и тазгодишният световен ден на целувката. Затрупахме се с пожелания с цел насърчаване на целуването. Аз обаче искам да повдигна въпроса не за количеството, а за качеството на целуването. Май твърде достъпно стана. Не, няма да изпадам в морални изповеди и мрачни прогнози за днешната млада генерация.

Лято е! Целувайте се! И зима да е, пак! Винаги е модерно.

Още в гимназията да си добър целувач/ка беше голям бонус, който носеше мега лайк. Така безгрижно се целувахме в онези хубави игри. Сега четете тези редове и със сигурност си спомняте как точно в тези години завъртахте бутилката като оръдие към щастието и силно се надявахте дулото й да посочи точно вашия Иван от съседния клас.

С усмивка и леко изчервяване и аз няма да забравя как след един ей такъв хубав гимназиален рожден ден, изпълнен с игри и осмелявания, целият клас вълнообразно се тръшнахме по домовете си с пъпките на шарената варицела в джоба. Поне класната си отдъхна от жуженето на засегнатите целувачи за седмица-две, а телефонното разследване, което проведохме, докато почесвахме разранените си крайници (бяхме под карантина и в онези мои гимназиални години нямаше фейсбук), ясно посочи, че главният разпространител и на целувките, и на разнообразните ни пъпки е бил рожденикът.

ЦЕЛУВКАТА Е ПОЛИГЛОТ
Народе, Целувката (с главна буква) никога не е безобидна! В Европа целувката е едно от основните средства за общуване. Държавите членки са се обединили около това, че французите са поставили стандарта за супер целувка. От сигурен източник знам обаче, че ситуацията както винаги е силно  преувеличена и това, което ние предлагаме като френска целувка, е просто обикновена лигавщина с елементи на преиграване.

След дълбок емпиричен и теоретичен анализ бихме могли да заключим, че в южните държави членки целувки се раздават за щяло и нещяло, а в северните, като Холандия например, целуването е по-освободено и приветства радушно дори и немислимото еднополово целуване. Дали обаче англичаните ще продължат да се целуват с нас, е въпрос,  който  ще  продължим  да  дискутираме  още  поне  месец.  Засега  не  виждам клаузи, които да спират целуването, но да не забравяме, че и многото целувки предизвикват пресищане, разглезване и напукани устни.

БЪЛГЕРИЪН ЕДИШЪН
У нас „Хайде само да се поцелуваме!“ е една типична и невинна фраза,  която е уводът на много любови и още толкова беди. Ако едно време пееха: „Усмивката събира двама млади“,  то днес директно се  пристъпва към целувката. Или май сега повече се целуваме в чата? Целувката емотикон е целувка без заряд.

Запомнящата се целувката е като лайф концерт, понякога е нов трак, друг път е брилянтен евъргрийн, за летния сезон хит са акустичните изпълнения след китара.


ЦЕЛУВКАТА – ОСНОВНО ИЛИ ДЕСЕРТ
Целувайте    скришно и сладко, явно и ненахално, целувайте, все едно утре няма да целувате, а ако сте щастливци и пак имате възможност да целувате, направете го още по-хубаво, по-дълго и по-красиво. Целувайте на воля, но  с мярка и мерак. И като за финал редлагам и една идея за сладкиш от целувки:

РЕЦЕПТА ЗА ЦЕЛУВКИ
Необходими продукти за една порция:
Два чифта устни, плътни
30 г хубаво червило
Отделяте езика от зъбите и разбърквате. Поливате с вино, колкото  поеме. Сервират се горещи.
Забележка: Ако по време на или след консумация на този десерт получите стомашни присвивания,  не  се  тревожете  за  вашето  здраве!  Това  е  знак,  че  десертът  е  бил поднесен от майстор-готвач!

А тук е топ 7 на най-запомнящите се целувки в историята.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *