НАРЪЧНИК ПО ФУТБОЛ ЗА НАЧИНАЕЩИ ДЕВОЙКИ

Пряк свободен какво?!

0 коментара Сподели:

Мили дами, в еволюционно отношение сме стигнали толкова далеч, че футболът вече отдавна не е изцяло мъжки спорт. Все по-често се наблюдават момичета, които надвикват половинките си пред телевизора, пият бира редом с мъжката компания, а люспите от фъстъци са навсякъде. Загърбили сме борбата за дистанционното и постоянното сърдене за това, че не получаваме достатъчно внимание от мъжете в живота си. За някои представителки на женския пол гледането на мачове, псуването на футболистите и присмиването над коментаторите им идва отръки. Някои дори вече знаят какво е то засада. Но има други, които полагат усилия, но невинаги им се получава. Ако си от този вид старателна мацка, продължавай да четеш.

Светът е футбол… светът е Дейвид Гета, светът е Кристиано Роналдо, Антоан Гризман, Мануел Нойер и други звездни личности, за които със сигурност си чувала, дори и невинаги да ги различаваш по терена. Иска ми се да кажа, че това е само временно явление, но уви… не мога. Ако Копа Америка 2016 вече е в историята и Аржентинците отдавна са избърсали сълзите си след изпуснатата дузпа на Меси, то Европейското продължава да кънти в ушите на зрителите дори и след финала. Може би си мислиш, че И това ще мине и скоро ще отидете на море само двамата, без да има кой да говори за невероятния гол от пряк свободен удар на Гарет Бейл, но ще те разочаровам, като ти кажа, че това никога не свършва. Само месец-два зелените спортни терени ще бъдат заменени със златни пясъци, но после идват Висшата английска лига, жребият за Шампионска лига, през август ще започне и Примера дивизион и… краят му не се вижда.

Истината е, че футболът винаги ще бъде константа за мъжете в живота ти.

За баща ти ти винаги ще си неговото малко момиче, но един ден ще станеш нечия вярна съпруга и ще го напуснеш, но вярата в любимия му отбор ще остане с него. Гаджето може да те смени (не дай си боже) за друга, но на отбора, дори и той да е на дъното на класациите и да няма шанс да играе даже и в Лига Европа, на него никога няма да измени. А брат ти… е, за него никога не си била на първо място, така че няма страшно.

Вече трябва да си даваш сметка, че никога няма да победиш в съревнованието с любимата Барса, решението е само едно: да станеш част от футболните занимания на приятелите ти от мъжки пол, за да останеш в живота им. Може да се окаже болезнено за тъпанчетата, може да е унизително, когато той скача от дивана и те зарязва, за да вика през балкона, и вероятно ще те е срам да си покажеш лицето пред съседите. Да, няма да те лъжа, трудно ще е, но не е невъзможно да се включиш и ти в тази футболна истерия, повярвай ми, този път съм го извървяла.

Ето някои основни неща за света на футбола, които трябва да научиш, преди да седнеш пред екрана на телевизора в мъжка компания:

ШАМПИОНСКА ЛИГА НЕ Е СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ
Определено е готино да седиш пред екрана и да викаш за Полша, защото са славянски народ, или за Испания, защото там си учила магистратура. Така поне знаеш защо си причиняваш цялото главоболие. Но при клубните отбори е по-различно. Там се наблюдава цялата културна палитра, която можеш да си представиш. Някои английски отбори почти не разполагат вече с чистокръвни английски футболисти.

Забрави любовта си към португалските плажове и италианската пица и погледни зряло на нещата, като избереш клубния отбор, който твоята компания или гаджето ти боготворят.

НИКОГА, ПО НИКАКЪВ ПОВОД НЕ КОМЕНТИРАЙ ВЪНШНИЯ ВИД НА ФУТБОЛИСТИТЕ
Освен ако не се присмиваш на прическите на Роналдо. Така де, мъжете и без това си мислят, че ние, жените, гледаме футбол само заради изваяните тела на атлетите по терена,нека да не даваме повод да потвърждават теорията си. Но винаги можеш наум да анализираш стегнатите задни части на гореспоменатия ритнитопковец.

НЕ ВЯРВАЙ СЛЯПО НА КОМЕНТАТОРИТЕ
Да, те определено знаят повече от теб и могат да те научат на нещо. Но за повечето истински разбирачи коментарите могат да развалят истинското удоволствие от мача.

Слушай коментаторските бисери, ръководи се от интонацията на гласа им, за да знаеш кога нещо истински вълнуващо се случва,

но за бога, не повтаряй думите им в мъжка компания.

НЕДЕЙ ДА ПИТАШ МНОГО
Голяма част от футболните запалянковци не толерират женски гласове, докато гледат любимите си отбори. Много от тях няма да одобрят интереса ти и ще го сметнат за престорен, докато ти всъщност искаш да разбереш какво се случва по терена. Но ако питаш твърде много, можеш да си навлечеш гнева на тестостероновите създания около себе си. Има и други начини да се запознаеш с футболната култура чрез интернет или някоя приятелка, която е по-запозната от теб. И накрая ще те посъветвам да не се връткаш сърдито, ако отборът ти не спечели, това са женски номера. Истинският футболен фен псува срещу телевизора и следва максимата: И да паднем, и да бием, пак ще се напием. Ако наистина си си поставила за цел да се слееш с мъжката компания, следвай съветите и ще се справиш. Ако се окаже, че не ти се удава и футболът не е твоето нещо, здраве му кажи и продължи напред. Ще има още много други поводи да се покажеш като мъжко момиче.

Припомни си как работеше женския мозък по време на Евро 2016.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *