5 активности за 2 колела

Къде да се велозавъртиш през септември и октомври

0 коментара Сподели:

Септември ще бъде май, ако си любител на велоприключенията. За теб подбрахме пет активности, към които ти и твоят приятел на две гуми можете да се присъедините.

Историческата велоразходка на София
16 септември

По случай седмицата на градска мобилност 16–22 септември от София Грийн Тур са ни подготвили три събития, с които да опознаем София, литературата, а и собствения си велосипед.

Първото от тях е историческата велообиколка на София. Тя ще стартира на 16 септември в 16 часа пред Народния театър, като организаторите молят всеки да се яви с предварително осигурено колело. В навечерието на празника на града ни историческата разходка ще ти разкаже повече за София, нейното минало и настояще.

Поетичната обиколка на София
18 септември

Wall-to-wall poetry е страхотен проект за размяна на стихотворения между европейските държави, целящ да направи поезията по-достъпна, като я разположи на различни видни места из градското пространство.

Поетичният тур ще ти представи някои от най-интересните стихотворения, така че пали гумите и бъди на 18 септември в 13 часа в Княжеската градина.

Ремонтирай своето собствено колело
22 септември

Ако искаш да се научиш как да поддържаш велосипеда си, отново в рамките на седмицата на градска мобилност можеш да посетиш работилницата за поправка и поддържане на колела, която ще се проведе на 22 септември от 11 часа на мястото на бившия мавзолей.

Веломеханиците от София байк ще ти покажат как да се грижиш сам за колелото си. Ако имаш желание да подпомогнеш организацията на събитието, можеш да се включиш като доброволец и на място да помагаш с ремонтните дейности и предаването на умения.

Велопреход в Западни Родопи
30 септември – 2 октомври

Ако искаш да задържиш още малко лятото и през октомври и да си направиш едно сериозно приключение, то включи се в събитията на campfirebg.

Първото ти предлага велопреход в Западните Родопи, стартиращ от китното село Хвойна и завършващ в Пампорово. Маршрутът минава през Асеновата крепост, Чудните мостове, връх Персенк и още не една и две родопски красоти.

Велопреход в Ихтиманската Средна гора
8 и 9 октомври

За завършек на сезона можеш да си оставиш живописния велопреход в Ихтиманската Средна гора. Екскурзията ще бъде през втория уикенд на октомври и ще започне от Момин проход. В рамките на уикенда освен красивите гледки ще можеш да се насладиш и на разнообразие от флора и фауна.

Ако решиш да се възползваш от това предизвикателство, потвърди присъствието си в събитието.

Всички описани по-горе активности изискват предварително записване.

Виж какво остана непосетено от събитията с вход свободен през септември.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *