Какво всъщност е „Rogue One: История от Междузвездни войни”?

Или какво научихме от втория трейлър на филма

0 коментара Сподели:

Както подсказва и заглавието, „Rogue One: История от Междузвездни войни” не е част от добре познатите ни епизоди, номерирани с римски символи, от сагата за семейство Скайуокър, а е първият филм от планираната поредица самостоятелни истории, развиващи се в същата тази вселена, с които от Дисни ще поканят в кинозалите милионите фенове, жадни за всичко, което се случва в невероятния свят, измислен от  Джордж Лукас.

Режисьорът на  „Годзила” (2014) Гарет Едуардс ще ни пренесе в онази „далечна галактика”, където група бойци от Съпротивата, начело със смелата и непокорна Джин (Фелисити Джоунс) са обединили сили с единствената цел да се доберат до плановете на супер оръжието на Империята – Звездата на смъртта, за да разберат как то може да бъде унищожено.

Това е същата „звезда”, която чрез концентриран лазерен лъч заличи планетата на принцеса Лея в самото начало на „Епизод IV: Нова надежда” (1977), а пък в края му беше взривена от Люк Скайуокър с точен изстрел от неговият X-wing, повярвал в Силата непосредствено преди това.

Основният въпрос, който всеки фен си задаваше още при обявяването на филма, е какво всъщност е Rogue One? От последния финален трейлър, който дебютира преди няколко дни и може би ще бъдем залети от поне още 20 тв реклами в следващите 2 месеца, до премиерата на филма на 16 декември, разбираме, че това е кодовото название на мисията на разноликата банда бунтовници. Сравнявани с персонажите от култови филми като „Мръсната дузина”, „Великолепната седморка”, „Бандата на Оушън”, съставът на тази е дружина е толкова пъстър и обхващащ почти всяка раса и етнически състав на планетата, че не би трябвало да има недоволни.

Става и ясно, че героят на датския актьор Мадс Микелсен е баща на основния персонаж във филма, бунтовничката  Джин Ерсо, а също е и отговорен за проектирането на най-мощното оръжие в галактиката, Звездата на смъртта. Микелсен е един от най-добрите европейски актьори, като го е доказвал с изпълненията си на злодея в „Казино Роял” и телевизионната версия на д-р Ханибал Лектър.

Ще го видим преди тази му роля тук и като основния антагонист в новото приключение на Марвел „Доктор Стрейндж”.

Каква всъщност е причината той да се съгласи да участва в създаването на това оръжие за масово унищожение? С какво Директор Орсън Креник (Бен Менделсън) го принуждава да съдейства? Предстои да разберем.

Използването на светлинни мечове и Тъмната страна на Силата ще бъдат ограничени до минимум или по-точно до 1, след като видяхме още в миналия трейлър, че Дарт Вейдър ще има поява в новия филм и със сигурност ще е на екран повече време, отколкото разочарованието, което беше Капитан Фазма на Гуендолин Кристи (Бриен от „Игра на тронове”) в миналогодишния „Епизод VII: Силата се пробужда” (2015).

Един от най-големите злодеи в историята на киното се завръща в света на „Междузвездни войни” и въпреки че знаем развръзката, която предстои да се случи, всеки кадър с Вейдър ще бъде изпълнен с напрежение и опасност, особено след като видяхме как заплашително пристъпва напред в един от кадрите.

Никой друг няма да владее и използва Силата и всеки, който има малшанса да се изправи срещу него, е обречен. Той е изцяло под пълното влияние на Тъмната страна и все още не е усетил присъствието на Люк, тъй че Вейдър ще е коравосърдечен и жесток тиранин.

Оставаме в трепетно очакване да разберем и отговорите на още други, по-малки загадки, които ще обогатят света на „Междузвездни войни” и ще проправят пътя за нови и нови приключения на любимите ни герои. Но учителят Йода ни учи на търпение, така че ще изпълним неговия съвет и ще се концентрираме върху овладяването на Силата и как да я използваме за постигане на баланс и вътрешен мир.Така както само джедаите могат да правят.

И нека Силата бъде с Вас!

А ти гледа ли "Великолепната седморка?"

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *