Гол Гайд

Няколко изненадващи събития от цял свят, които ти позволяват да се размотаваш гол, без да бъдеш арестуван

0 коментара Сподели:

От Венера Милоска до Плейбой изкуството винаги е издигало на пиедестал красотата на голото тяло. Размахването на голотии в ежедневието обаче е незаконно и съвсем не ти го препоръчваме. Навън не е чак толкова топло, а и по-добре да си спестиш глобата и престоя в районното. Въпреки това светът познава някои нетипични културни (и не съвсем) дейности, по време на които можеш да се разпищолиш безнаказано на публично място.

Световното голо велошествие

World Naked Bike Ride се провежда ежегодно в 70 града на територията на 20 страни, сред които Австрия, Чехия, Гърция, Унгария, Мексико, Полша, Русия, САЩ и още много други.

От съображения за сигурност многобройните участници в събитието се срещат на  стратегически определено място, без да знаят какъв ще бъде маршрутът. Те потеглят, придвижвайки се заедно по трасето с колела и скейтбордове под наслов за “по-чист, по-безопасен и по-позитивен към телата ни свят”.

Маратонците сами избират дали да бъдат изцяло или частично разголени, съобразно мотото на инициативата As bare as you dare(прев. “Разголи се дотолкова, доколкото се осмеляваш”). По-срамежливите се включат с интересни костюми, бодиарт и модификация на превозните си средства.

Първият масов гол веломаратон е проведен под формата на протест срещу зависимостта от петрола и вредите от него в центъра на Лондон през 2004 г.

С годините посланията на шествието стават все по-универсални. Днес участниците в събитието наблягат на необходимостта от сигурност за колоездачите по пътищата, грижа за околната среда, създаване на по-добри и по-достъпни паркоместа, уважение към естествената красота и зачитане на разнообразието сред хората. А може би и на ексхибиционизма.

Голият ресторант в Лондон

В повечето класни ресторанти от теб се очаква да се изтупаш с официални дрехи. В The Bunyadi обаче важи точно обратното. Екзотичното местенце е първото “голо”заведение, отворило врати в британската столица.

Собственикът му обяснява, че залагат на приготвянето и консумацията на чиста храна и се стремят да избегнат всяка излишна намеса на цивилизацията. В това число влизат електричеството, излишните химикали, добавените оцветители, както и дрехите на клиентите. Персоналът също е захвърлил трикотажа. Единственият облечен човек в цялото помещение е готвачът. Съчувстваме му.
P.S. Посетителите нямат право да ползват телефоните си, докато се наслаждават на 5-степенното меню в ресторанта по обясними причини.

Световният бодиарт фестивал в Австрия

Всяка година в австрийския град Пертшах край красивото езеро Вьортерзее тела, бои и ритъм се смесват, за да се родят фантастични живи произведения на изкуството. Световният фестивал на бодиарта се провежда от 1998 насам, а участие във веселбата вземат най-добрите визуални артисти в света, както и множество популярни диджеи. Излишните дрехи са единственото нещо, което шоу програмата не приветства.

Гол круиз

Мисълта, че можеш да прекараш 10 дни в Карибско море, купонясвайки без дрехи на борда на гигантски кораб, вероятно ти звучи повече като плод на развинтената фантазия на някой гимназист, отколкото като реалност? Туристическата фирма Bare Necessities обаче се е погрижила да я осъществи с пакета си Big Nude Boat.

Американската компания е посветила своята дейност на организирането на множество круизи за нудисти. Според рекламните материали на туроператора някои от тях са романтични (?!), а други са изпълнени с техно партита и коктейли до зори. А посетителите на екскурзиите вероятно се записват на фитнес три години по-рано, за да се подготвят за пътешествието.

Часове по гола йога

Ето едно нуди занимание, подходящо и за спортните натури. Според многобройните почитатели на зараждащата се в Щатите и Великобритания мода, голата йога е много здравословна и води началото си от древна индийска практика. Всъщност липсват преки доказателства в подкрепа на това, но поне тези тренировки улесняват избора на спортен екип.

В заключение: позабавлявай се, но се облечи преди да излезеш. Не само с шлифер.

Има далеч по срамни неща от голотата. Да се направим, че не са се случвали?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *