WORKHACKS: Татуистът Димитриян Иванов

Или 5 инструмента да задобрееш в професията си

0 коментара Сподели:

Ели Цонова

WORKHACKS е рубриката, която те учи как да хакнеш системата по интелигентен начин. Всяка седмица те срещаме с представител на различна професия, ентусиаст със специфично хоби или просто човек с интересно занимание. От него без недомлъвки измъкваме тайните оръжия, инструментите, с които е по-продуктивен, по-прецизен, по-добър въобще. Кои са нещата, които се радваш, че Майката природа е родила или човешкият ум е създал, и без които се чудиш как въобще си успявал да съществуваш?

Днес своите #workhacks издава татуистът Димитриян Иванов.

Димитриян е отговорен за едно от по-добрите тату студиа в София – Мастилница (отскоро на две локации). Само на 24 години е и освен да разкрасява кожа, обича да пее. Наскоро събра смелост да запише първото си парче Unexpected, което излиза утре. Надяваме се в музиката да му потръгне поне толкова, колкото в татуирането, защото от свежи таланти на този фронт определено имаме нужда. Днес той споделя своите любими "инструменти", които за наша изненада не са машинки и мастила, а психологически умения.

ПЛАНИРАНЕТО
Инструментите, които използвам, за да постигам целите си, са предимно психологически. Първият от тях и може би основата на всичко останало е умението да създавам планове и преследването им до последно и на цената на всичко.

Смятам, че за да може някой да постигне каквато и да било цел в която и да е област, е важно първо да направи подробен, добре обмислен план за действие.

Самият акт на планиране ти дава отправна точка, която помага да се държиш в правилната посока.

ПРАВИЛНИТЕ ХОРА
В среда като днешната е съществено важно да се  е обграждаш с “правилните хора”. Тези хора, които подкрепят идеите ти и имат сходни цели с теб. Рядко някой е способен да постигне нещо сам, винаги е нужна помощта и гледната точка на други хора. Затова ценя високо опората, която хората около мен са ми дали, и знам, че без тях успехът не би бил възможен.

ОПИТЪТ НА ДРУГИТЕ
Един от любимите ми "инструменти" е умението да се уча от опита на другите. За мен това е от голямо значение, защото, каквото и да опитвам да направя, със сигурност има някой, който го е постигнал преди мен. Наблюдавайки процеса, през който е минал този човек, и изучавайки го, ми става много по-ясно какво точно трябва да направя, за какво трябва да се подготвя извънредно и какво да очаквам.

ГРЕШКИТЕ
Важен елемент на успеха, пряко обвързан с предходния “инструмент”, е умението да си признавам, когато греша.

Всеки човек прави грешки и само признавайки си съществуването им, можеш да си извадиш извод и да си вземеш урок за подобни ситуации в бъдеще.

СПОКОЙСТВИЕ
Може би най-важното умение, което съм усвоил през годините, е способността ми да запазя спокойствие и да бъда търпелив, особено в ситуации, в които имам чувството че съм на ръба да експлодирам. Във всяко начинание се появяват трудности, човек не може да предвиди всичко, което ще му се случи, но способността да запазя спокойствие в трудните ситуации ми помага да взема правилни решения и да не оставям моментните емоции да контролират действията ми.

Своите 8 оръжия за успех сподели и Мартина Стефанова.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *