Защо японците целуват Барби

Японците са странни..

0 коментара Сподели:

Няма друга държава, която да е по-силно свързана с представата за смирена учтивост, стоическо  търпение, строги обществени правила и силно влияние на традициите, както Япония. Също толкова, макар и силно контрастираща, е връзката на японците с еротиката. В Страната на изгряващото слънце тя има свой собствен и твърде характерен храм. Ако до преди петдесет години гейшата е била възвишен еротичен израз, въплъщаващ женското съвършенство и триумфа на изкуството над плътта, съвременните проявления в японските възприятия за еротиката са далеч по-смайващи и неразбираеми за европееца, защото се коренят дълбоко в душата и особеностите на източния народ.

Много хора от западния свят не знаят, че голяма част от т. нар. salarymen се разтоварват от работния стрес, посещавайки lovehotels, клубовете с хазартни машини Pachinko, купуват от автомати употребявано женско бельо или че кръглооките героини с детски лица от комиксите не гледат винаги невинно и могат да бъдат еротичен обект. Ако си любопитен пътешественик откривател, не се срамувай да се разходиш из района Kabukicho в Токио. Мястото е известно с най-богатия избор на развлекателни домове, от чиито осветени реклами приканват азиатски кукли Барби, медицински сестри, любими героини от manga (комикси), ренесансови прислужници, лолитки и каквото можеш и не можеш да си представиш. Kabukicho прелива всяка вечер от ярки светлини подобно на Лас Вегас.

Еротичните заведения отварят вратите на удоволствията, а чудновато облечените консиержи подканват минаващите да опитат техния специалитет. Освен работещите в офиси, разпознаваеми по белите ризи и черните строги костюми, сред клиентите могат да се видят ученици и студенти. Lovehotels  не предлагат непременно сексуални услуги. Гостът може да желае единствено вечеря. Той избира дали да бъде обслужен като благородник от нахлузили одежди на дворцови прислужници момчета. Болничната сестра да му върже лигавче и да му мушка храна директно в устата. Да яде суши от млечнобялото тяло на девица или латексова домина да го напляска нежно с камшик, защото е бил непослушен. В някои стаи се предлагат особени процедури като почистване на ушите.

Мъжът поляга в скута на жена, облечена в традиционно кимоно, и се отнася в детските си спомени, когато майка му се е грижела за всичките му желания и потребности.

Ако е мераклия да завърши с хепи ендинг, прелиствайки еротична manga  или проследявайки сексуалните игри на рисуваните герои в hentai (еротична анимация), клиентът се усамотява, зареждайки еротичното си въображение с изпълненията на измислените креватни виртуози.

Тук любимите му manga образи са изкусителни и предизвикват с техники, които граничат с невъзможното или са оковани в табу в реалния му живот.

Без категоричен отговор остава въпросът, защо в консервативна Япония са се развили спорни социални артефакти, на какво се дължи еротизирането на комиксите и въздигането им в нов идеал за красота, подтикващ младите жени да му подражават, превръщайки се в живи кукли. Може би, ако имаше обяснение защо възрастните обожават да четат manga и татуират по тялото си картинните любимци, щяхме да разгадаем част от пъзела. Инфантилизация на обществото? Или бунтът срещу  уравниловката, ограниченията и обществените порядки е пробил задушаващия балон и подтикнал всички да изразяват своята уникалност в перверзни форми. Неслучайно именно в Япония е регистриран рекордът за най-голямата секс оргия в света с повече от 500 участници.

Прочети и за секс законите по света, от които вдигаме дънките.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *