Култовите подаръци, които получихме през годините

Мечтаните артикули от миналото и какво е актуално да донесе Дядо Коледа днес

0 коментара Сподели:

Дългоочакваната Коледа отново наближава и суетенето около подаръците под елхата вече започна. Всеки иска да подари на близките си най-желания, интересен, направо уникален подарък и да получи същия в замяна. Разбира се, малчуганите са тези, които най-нетърпеливо отброяват дните, когато един възпълен старец ще се мушне в комина и ще остави колкото може повече пакети. Сигурно и вие с умиление си спомняте за страхотните неща, получавани през годините, които може би невинаги са били чак толкова прекрасни, но вие сте ги сънували страстно. В редовете по-долу ще си припомним някои от най-култовите подаръци, оставили вечен отпечатък в спомените ни, с които ще разпалим още повече коледния дух и ентусиазъм за пазаруване.

Подаръците от мистичния Кореком

Ако си спомняте този непристъпен за обикновения комунистически човек магазин, значи несъмнено сте се вълнували, когато на вратата някой извади шоколадово яйце и ви го подаде с усмивка. Същото важи за познатия ни триъгълен Toblerone, за Coca-Cola и други вкусотии, за които мечтаехме като малки, а днес по-скоро избягваме. Ако пък сме били много послушни и нашите са имали достатъчно долари, получавахме кукла Barbieили конструктор Lego. Ура, ура! Кой не си е мечтал за такива подаръци? Всъщност днес те още са напълно актуални и можете да бъдете сигурни, че с подобен артикул ще лепнете голяма усмивка на някой дребосък или пък на вече пораснало дете.

Здрав дух в здраво тяло

Като възрастни може да не сме чак такива спортни ентусиасти, но като деца сме имали повечко енергия за изгаряне. Съответно колелото със или без помощни гуми си беше хитов подарък. Някои караха Балканчета, а други се фукаха с BMX. Каквото и да е, важното е да върви и да се състезаваш с другите хлапета. После дойде ерата на велосипедите със скорости и замечтахме за тях. Подобен актуален подарък бяха и ролерите. При тях беше много важно да са със силиконови колелца, иначе не бяха толкова модерни, пък и не вървяха много-много по нашите очарователни настилки. Днес можете да очаквате децата да поискат от Дядо Коледа ховърборд. Ако това изважда извън релси бюджета ви, по-добре заложете на по-малко технологичния му братовчед лонгборда.

Прозорец към света

Книгата винаги е прекрасен подарък и в това спор няма. Сигурна съм, че всеки си спомня за някоя наистина страхотна книга, която е получил като подарък и е прочел на един дъх. Ако тези дни се спрете на този вариант, можете да избирате между няколко удобни варианта, сред които ваучер от книжарница или електронен четец.

Мамо, искам куче

Или коте, или костенурка, златни рибки, хамстер. Неминуемо домашният любимец се появява като желание през годините. Ако сме били добри деца и сме показали някаква степен на лична отговорност, сме се сдобили с поне едно малко същество за отглеждане. В наши дни също можете да заложите на този култов, но и доста обвързващ подарък. Няма как да не зарадвате не само дете, но и постоянно залепената за витрините на зоомагазините ахкаща половинка. Ясно е, че за да сте модерни, трябва да се насочите към джобен формат куче, шотландска клепоуха котка или тропически риби.

Тамагочи!

Да, това джобно електронно изобретение си беше култово навремето. Не всеки иска или може да се занимава с домашен любимец, а този беше някак по-лесен за отглеждане. Е, имаше ред сълзи и сополи, когато се отплесвахме и забравяхме да нахраним животинчето, обаче на негово място се раждаше ново. Идеален подарък за Коледа в средния финансов сегмент, понастоящем тамагочито е напълно сразено от хилядите подобни приложения за смартфон.

Тетрис или Супер Марио?

С навлизането на телевизионните игри родителите започнаха да намират децата си малко по-често вкъщи, отколкото скитащи по цял ден с тайфата на лов за приключения. Неведнъж сме се събирали у съседското дете, за да спасяваме принцесата заедно със Супер Марио, спорейки относно недостатъчния брой конзоли. Тъй като обаче устройствата, а и самите игри бяха скъпи, много от нас запълваха времето си с електронна игра. Не е възможно да не сте си късали нервите  с така познатата змия, която изискваше забележителни рефлекси в по-високите нива. Да редиш тетрис също беше част от ежедневната рутина, с която да загубиш малко време. В настоящето гейм индустрията е толкова развита, че дори няма какво да ви обяснявам.

Музика, моля

Още от ученичка не спирам да слушам музика, когато съм в движение. Ето защо за мен уокменът беше наистина култов подарък. В началото устройството ми беше наистина глупаво и изразходваше по две батерии за по-малко от един следобед. Навивахме касетките с молив, за да превъртим до любимата песен. Трепетно висяхме до радиото, за да попаднем на желания нов хит и да го запишем в ужасно качество и обикновено с гласа на водещия вътре. После се появи дискменът и уау, дори MP3 плеърът. Днес цялата музика на собственика й е качена в телефона и по всевъзможни облаци и кутии, така че нужда от отделно устройство за слушане на музика просто няма.

Технологията влиза вкъщи

С настъпването на XXI век много неща се промениха драстично и съвсем неочаквано. Малко по малко в домовете на хората започнаха да се появяват настолните компютри, които освен всичко друго вече имаха и връзка със загадъчния интернет. Всичко ставаше непоносимо бавно, но пък нямахме база за сравнение, така че всичко си беше наред. Едва ли не сте искали такова чудо за Коледа, а ако сте го получили, сте късметлии. Някъде по това време се появиха и огромните тухли, наречени „мобифон“, които по никакъв начин не се побираха в малка дамска чанта. Последва култовият модел с фенерче и всеки даваше мило и драго да го има. Това важеше и за всеки нов модел мобилен телефон, с който се появяваше и нова екстра – цветен дисплей, камера. Безспорно мечтан тогава подарък. А ако днес се спрете на смартфон, който Дядо Коледа да донесе на любим човек, знаете, че има море от възможности. За да изпъкнете обаче тази година изборът ви трябва да се насочи към модела на Huawei P9. Не само защото е с изключителни характеристики и съотношение цена-качество. Насочете се към него, защото кампанията на бранда стопля сърцето и съветва тази Коледа да оставите за малко телефона си и да обърнете внимание на най-близките. Да украсите елхата, да изпечете сладки, да стоплите мляко с мед и канела. Все неща, които са просто задължителни в уютна семейна обстановка.

Виж какво му е хубавото на Huawei.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *