Александър Михайлов on board

beta версия сноубордист

0 коментара Сподели:

Той е съосновател на betahaus Sofia – един малък оазис от най-разнородни работливи млади хора. Те споделят не само пространството си, но често и случки, от които си грабваме няколко. Караме Сашо да ни разкаже за най-добрите зими сред лято, които е преживял, кои са добрите ски курорти в близост и къде е търсил каси бира през нощта…

Какво караш и откога?
Сноуборд от 1998 г.

Най-дългата писта, която си пускал?
Една писта между курортите Laax и Flims в Швейцария.

Най-красивата гледка, на която си се натъквал?
Спайновете на връх Torrecillas в Андите в Аржентина.

Кое беше първото „уау“ място, на което попадна?
Първото уау място беше Laax в Швейцария. Вдигнах се с кола от Берлин да отида на гости на един приятел и прекарах 4 дена в рая. Имаше всичко: фрийрайд на 3000+ м, фрийстайл, ледени барове, сангрия, състезание по търсене на каси бира в гората през нощта, пак фрийрайд, пак барове и така.

Разкажи ни по малко за местата, на които си бил?
Швейцария – много скъпо, но и много специално поради тази причина; Австрия – класиката в жанра – супер е; Италия – има много неоткрити уникални места (издавам едно от тях: Sella Nevea); Македония – уцелих сурови условия, но много дълго и хубаво пускане на Титов връх; Аржентина – друга планета. Планините изглеждат все едно си на Марс.

Кое ти е любимо и защо?
Аржентина. Миналото лято прекарах 1 месец в Лас Леняс. Това е малко курортно селище, нищо особено, с няколко големи хотела и комплекси с частни апартаменти, но откъм терен за каране е предпочитан от много прота от цял свят за прекарване на лятото. Незабравима планина, страшен терен, свирепо време. Там карах най-страшната си линия до момента. La Banana – един улей-фуния от почти 4000 м до 3300 със среден наклон 45 градуса и 55 в най-стръмната си и тясна част. Виках като луд, след като излязох, а сърцето ми щеше да избие през гърдите.

Прочети какво има да ти каже за дъската Десислава Ангелова.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *