Jameson представя: Цирк, но на кино

5 истории, които се случват на манежа

0 коментара Сподели:

Има една максима, че има ли животни в централните роли на един филм, то задължително трябва да го гледаш с носни кърпи подръка. Цирковите филми, разбира се, изобилстват от животински видове, при това най-често надарени с извънредни способности. Подбрахме ти няколко истории, които се случват на манежа. 

ДЪМБО (2019)

Единственият начин трогателната история за летящ слон с гигантски уши, разделен от майка си, да стане още по-трогателна, е да я режисира Тим Бъртън с музика на Дани Елфман. Е, циркът на режисьора е пир за очите, а Дъмбо ще се погрижи да ги напълни със сълзи няколко пъти за час и половина.

 

WATER FOR ELEPHANTS (2011)

Романтична история, в която вампирите са заместени от слоновете за Jacob, в ролята Robert Pattinson, който по стечение на злощастни обстоятелства се оказва ветеринарен лекар в пътуващ цирк. Там успява да се влюби в грешната жена и да разбере (по щастлива случайност) кой е езикът, който говорят слоновете.

 

WONDER WHEEL (2017)

Филмът на Уди Алън се развива в увеселителен парк в Coney Island, но се усеща като абсолютен цирк на емоциите. Там ставаме свидетели на драмата в живота на неосъществена актриса (понастоящем сервитьорка) и тетриса, подобно на който се наместват сексуалните и любовни взаимоотношения между нея и останалите герои.

 

THE GREATEST SHOWMAN (2017)

В този мюзикъл Хю Джакмън пресъздава историята на американската циркова легенда PT Barnum, който успява да намери разковничето, да забърка магията и да превърне малкия си цирк от странници в гигантска американска сензация. В момента се работи по продължение, което по всяка вероятност ще излезе през 2020.

 

THE CIRCUS (1928)

В тази история Чарли Чаплин е набеден за джебчия и в бягството си от полицията се оказва в палатката на цирка. В нелепостта на цялата ситуация публиката открива чар и решава, че той е част от програмата. Това го превръща в звездата на шоуто и (почти) му печели момичето, в което се влюбва. 

Пет сериала, които да не изпускаш през май.

В "Игра на тронове" винаги очаквай неочакваното.

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *