Майко мила! Елисавета и Красимира за първата си книга

Двете дами напускат модерните предели на интернет и се вливат в аристократичните редици на книгите

0 коментара Сподели:

Те са две невероятно смешни дами, които приемат нещата около себе си с лекота и не се впрягат много-много от това, че са станали майки в някакъв момент от живота си. Те са Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова и от известно време са автори на най-забавния наръчник в онлайн пространството, който дава подкрепа и облекчение на майките и съвети как да оцелееш като родител.

За съвсем кратко време Майко Мила! се превърна в институция, която съвсем логично трябваше да напусне модерните предели на интернет и да се влее в аристократичните редици на книгите. Много и важни въпроси от сферата на родителството, както и много други истории – смешни и откровени, вълнуващи и малко страшни (ама малко!) ще видят бял свят на 20 февруари, когато излиза "Да оцелееш като родител", а официалната премиера ще се състои на 23 февруари от 18.30 часа във Vivacom Art Hall, където Елисавета и Красимира ще се явят лично, сресани и в що-годе приличен вид. Преди да са нанесли тези козметични корекции по себе си обаче, ние им дадохме думата, защото така или иначе не можем да я вземем от тях, и тук надолу просто предаваме какво се получи. 3, 2, 1… записваме!

К: И така, здравей, Елисавета. Хората вероятно не те познават, затова е добре да се представиш, като се стараеш да говориш бавно и разбираемо.

Е: Благодаря ти, Красимира, за този великолепен въпрос. Малко се затруднявам да отговоря.

Мисля, че аз съм Елисавета Белобрадова и съм един сравнително нормален човек – доколкото може да е нормална жена, която има три деца.

Работя в рекламна агенция, върлувам из Фейсбук под псевдонима Letiashtata Kozzila Errato и съм ти партньор в сайта Майко Мила. Но ти едва ли си спомняш, тъй като имаш проблеми с паметта и непрестанно трябва да ти напомням как се казваш и други важни неща! Ето, сега да използваме случая, че съм те подсетила коя си – представи се и ти!

К: Да, хубаво е да се възползваме, наистина. Аз съм Красимира, цял живот работя из различни онлайн медии, пиша блог и отглеждам котки, а от две години отглеждам и дете.

Категорично не мога да се наема да твърдя, че съм нормална. Напоследък доста забравям всякакви работи и като цяло е истинско чудо, че вечер успявам да си уцеля апартамента.

Елисавета, сега искаш ли да кажем защо си задаваме въпроси като малоумни и какво искаме да съобщим на хората?

Е: Така. Събрали сме се тук, за да ви съобщим, че нашият общ проект Майко Мила, в който се опитваме да разсейваме майките от проблемите и трудностите и ги караме да се смеят, ще издаде първата си книга!

К: Чакай, чакай, искаш да кажеш, че майките МОГАТ да се смеят? Имат ли това право, Елисавета? Не е ли редно само да гледат изтерзано, да влачат торби, да се чувстват зле и недоспали и това да ги прави ИСТИНСКИ ЩАСТЛИВИ? Все пак майка не се става лесно и всяка жена трябва да си носи кръста, без много-много да се оплаква!

Е: Да, Красимира, наистина е МНОГО странно, но майките са си същите нормални хора, каквито са били, преди да родят, и колкото и да е скандално, те също имат право да се забавляват. Затова с теб направихме Майко Мила, където си разказваме всякакви истории и с облекчение научаваме, че не сме сами на тоя свят.

К: Боже, какви фантастични неща разказваш, Елисавета! И какво, сега ще издаваме книга, така ли?

Е: Да, Красимира, ти отново забрави, нали? Моля те, опитай се да запомниш, че ние двете с теб ще представим първата ни книга, наречена „Да оцелееш като родител“ на 23 февруари от 18.30 часа във Vivacom Art Hall. ГЛЕДАЙ ДА ДОЙДЕШ!

К: Господи, ще си направя алармата и ще си го запиша на тавана, за да ме гледа от там всяка сутрин до 23-ти. Аз обаче не съм съвсем изкукала и ще допълня, че в тази книга има супер яки и интересни истории – както наши, така и на други автори. И то все по интересни теми – ваксини, деца вегетарианци, как се отглеждат близнаци, как да познаем секса след раждането и какво ли още не!

Е: Ами, май си казахме всичко.

Каним всички да дойдат на представянето на книгата ни, защото ще е много яко, ще пием малиново вино, ще се смеем и най-вече – ще имате уникалния шанс да ни видите облечени прилично и сресани почти безупречно.

НЕ Е ЗА ИЗПУСКАНЕ!

К: Да, Елисавета както винаги е права. Елате да се запознаем и да си полафим, защото наистина не е лесно да си майка, но поне може да е забавно! Освен това използвам случая да оповестя една медицинска данна, а именно – че след проведени успоредни изследвания на нивата на витамин D стана ясно, че Елисавета е по-зле от Красимира и съответно заслужава повече внимание и съчувствие от мен. Моля ако не за друго, елате на представянето на книгата, за да ѝ съчувствате!

Красимира Хаджииванова ни разказа и за "спуканата" гума на една жена

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *