Слънце, защити се!

Слънцето е любов, а от любовта понякога боли

0 коментара Сподели:

Хубавото време не е мираж, а в душите ни все по-често се чува една конкретна думичка – лято! Лъчите все по-настоятелно се бутат през облаците и така ни показват, че най-доброто от най-топлия сезон тепърва предстои. И докато ние нямаме търпение да стъпим смело на първия си плаж тази година, то е важно да знаем как да се защитим от възможните опасности, които слънцето носи със себе си. Нещо повече – как можем да спасим плажовете от себе си? 

Когато навън всичко крещи "забавление" и няма и един облак на небето, определено не ти се иска да си стоиш вкъщи.

Истината обаче е, че в най-топлите часове от деня през лятото е препоръчително да останем на сянка.

А и сянката невинаги е лошо нещо – особено когато е тази, под която пиеш коктейли в градината. Затова е по-добре да изчакаш, когато слънцето няма чак толкова голямо желание да те щипе по кожата, и да му се обадиш по-късно.

Извън хумора, под силните лъчи на слънцето е напълно възможно да се стигне до много по-сериозни неща от това да се стече и някоя друга капчица пот от челото ти. Лятото е от периодите на годината, в които най-често има хора, които изпадат в безсъзнание именно защото са били навън в обедните часове, когато слънцето е най-високо. Затова е важно да не подценявате силата му. Все пак то подпалва цели гори – един човек не е голяма пречка по пътя му. 

И като говорим за подпалване – основният проблем за хората, когато става дума за слънце, е изгарянето от него.

Истината е, че слънчевите изгаряния могат да доведат до сериозни здравословни проблеми, и сме сигурни, че бабините хитрини тип "мазане с кисело мляко" няма да помогнат. Затова е важно да използваме слънцезащитни кремове, с които да защитим кожата си. За съжаление обаче чрез тях често вредим на средата около себе си, в частност на водите. Как можем и ние да не се опарим, и природата да остане цяла? 

На помощ в битката с обичаното от нас слънце идва новата серия слънцезащитни кремове на Avène. Освен че ни пазят от лъчите, техните лосиони успокояват кожата и ни хидратират (нещо, което е жизненоважно в горещите летни дни). За съжаление обаче повечето от продуктите, които използваме, вредят, тъй като в тях има съставки, които замърсяват водите.

Avène са се погрижили защитата да е двустранна и ни казват смело – "кожата си защити, океана предпази".

Формулата на слънцезащитните продукти от оранжевата серия на Eau Thermale Avène е разработена с респект към околната среда.Това означава, че токсичността на слънцезащитните кремове е намалена до минимум и затова едновременно можем да се радваме както на себе си, така и на слънцето и природата, без да ѝ пречим. Затова не е нужно да се страхуваме, че не можем да се пазим и да опазим света около себе си едновременно. Всъщност е много по-лесно – нужно е само да уважаваме и двете страни и да вземем необходимите мерки. 

Лятото чука на вратата ни, но колкото и да го обичаме, трябва да знаем, че и то може да ни нарани. Затова е важно да разберем как да се предпазим от него. Слънцезащитните кремове са нашите помощници в тази трудна битка. Освен себе си обаче трябва да пазим и природата. Едва тогава ще знаем, че сме се защитили напълно. 

Кои са златните бири на лятото?

5 супер яки дестинации за лято 2019-а.

Какво става в града? Последвай ни в Instagram и разбери пръв. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *