Оцвети пролетта с Converse

Трима български илюстратори рисуват по легендарните кецове

0 коментара Сподели:

Съществуват много градски легенди, но една от най-големите и обичани от тях е моделът Chuck Taylor на Converse, който тази година отбелязва своята 100-годишнина. С кампанията „Оцвети пролетта“ от марката ще отдадат почит както към легендарния модел градски кецове, които всеки е имал или е мечтал да има, така и към идването на пролетта в пълната й прелест.

На 1 април в магазина на Converse в Сердика Център ще се състои събитие, на което със сигурност ще ни намериш. От Converse са поканили трима български визуални артисти, които последните години станаха и съвсем разпознаваеми градски лица, които напълно респондират с духа и визията на марката, а именно художниците Гергана Станчева, То4ка и Теодор Лозанов. Те ще представят своя прочит на пролетта върху няколко чифта бели кецове.

И тримата са различни като стил, затова ще можеш да се насладиш на различните интепретации на пролетта през призмата на артистичните очи на художниците – от розово фламинго, до минималистичния, но откровено красив стил на Теодор Лозанов. Готиното е, че на събитието ще можеш съвсем безплатно да персонализираш новите си кецове с помощта на някой от тях. И да получиш 30% отстъпка, ако решиш да си купиш нови кецове.

За художниците

Теодор Лозанове разпознаваемо градско лице, в което се влюбихме още от с изложбата „Алиса на Теодор Лозанов”. Споделя, че много би искал да илюстрира „Майстора и Маргарита“ (това ще е доста интересно!). Творбите му трудно могат да бъдат объркани поради силния му индивидуален и експресивен стил.

То4ка е момичето, което прави Sofia Monsters. Сигурно си ги виждал във фейсбук и също като нас си им фен. Няма да научим имената й, защото, както самата тя сподели – предпочита да я асоциират повече с творчеството й, отколкото с личността й. Рисува по Converse още като ученичка и много обича кецове. 

Гергана Станчева е от Града под тепетата и е отраснала в доста артистично и колоритно семейство на архитекти, музиканти и художници. Самата тя се занимава с доста неща, свързани с графичен дизайн и рисуване като цяло.

Не знаем дали е нужно да ти разказваме за тези легендарни кецове.  Converse отдавна не са просто обувки. Те са символ на идентичност, на принадлежност, на хората със свободен дух, на градския човек с визия за нещата и цветни мечти. Кецовете Converse отдавна станаха най-универсалните обувки на света – можеш да ги видиш по цял свят в комбинация с всякакви дрехи – на червения килим, с избелели джинси, на сватба или при завършването на гимназия. За някои неща просто няма граници.

А и много ни хареса какво ни каза представител на компанията – „това са Converse все пак – можеш да ги носиш мръсни, скъсани, разпадащи се… и пак да е секси“.

Няма какво да добавим, ще се видим на 1 април, за да си нарисуваме пролет по белите Converse-ки.

Класическите бели Converse-ки са в тон и с класиката в редакцията тези дни.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *