КлюЧовеците

Koe e тайното ключе, което отключва онзи положителен, смислен и пълен със случващи се неща свят

0 коментара Сподели:

Какво би събрало на едно място, и то в априлска събота: организатор на международни фестивали, сред които и One Design Week, юрист, който обича технологиите и прави нещата да се случват, един влогър на 18 г., оперна певица, актьор, който прави театър и в село Татарево (дори не знаех, че се намира близо до Хасково) , един от създателите на Спаси София, млад учител по история с гражданско образование с афинитет към социалните и полови неравенства, и един програмен директор на Радио?

Въпросът не е с повишена трудност, а отговорът е 11-ото издание на Форум Ключ, което може да  осмисли втората ти събота на месец април (08.04.2017).

Какво е  „Форум Ключ“?

Освен че може да отключва, да включва, свързва, разгадава, решава, това събитие може и да е начало на нещо ново, вдъхновяващо споделяне от хора, които имат какво да кажат, място, където да видиш усмихнати и позитивни хора, ще оползотвориш времето си и ще си тръгнеш зареден и замислен… за хубавите примери, за това, как могат и как се случват прекрасни неща в България!

А според създателите си Форум КЛЮЧ е:

мотивационна конференция, която популяризира идеи и каузи с положително значение за българското общество.

Или с други думи казано, място и ден от годината, в която на едно място може да видиш, чуеш и поговориш с хора, които са постигнали свои мечти, създали са модел, който променя средата, в която живеем, намерили са смисъла или просто имат какво да споделят, за да вдъхновят останалите.

В забързаното ежедневие и многото предизвикателства и трудности рядко успяваме да чуем хубава, положителна и дори наивна история, която да е слънчевият лъч светлина за деня. Е, Форум Ключ може направо да те заслепи. Не защото ще е много светло в Независим театър (бившия Модерен театър), а защото хората и историите им са светили и със сигурност ще отключат както приятни емоции, така и различни размисли в главата ти.

Форум Ключ еи чудесно място, където може да разбереш кое е осмото чудо на света (подсказвам, че е свързано с българските ритми), може да научиш къде е ключът от Бараката (за образованието им е думата тук), евентуално може и да разбереш кое е най-Влажното изкуство на света. И не на последно място там можеш да чуеш и видиш на живо примери за доброволчеството, лидерството, креативността, успехите, изкуството, младите, промяната, предприемачеството и какво ли още не.

Но може би най-готиното са Човеците, които ще срещнеш там. Толкова много нахилени и идеалистични трудно може да намериш другаде, събрани на едно място.

Влизаш във фоайето, посреща те екипът и ти казва „Привет, заповядай! Приятно преживяване!“. После в почивката вземеш, че се запознаеш с разни симпатяги, които идват и те за първи път на такова събитие и очаквали да си тръгнат още на първата пауза, но се оказва, че се впечатлили супер много от първите лектори и решили да останат още малко. Има си и водещи. И те бълват позитивизъм и вяра в чудеса и постигане на невъзможното. Ключарите (както наричат разказвачите) пък са едни надъхани да споделят, общуват с публиката, оставят си личните контакти да се свържеш с тях, ако искаш, споделят, споделят!

След края на Форум Ключ миналата година си тръгнах с пълна торба. Освен готината книга, която бях получила, понеже си бях платила билета (събитието е безплатно, но при твое желание може да дариш стойността на билета, за да могат все пак организаторите да не са толкова вътре с финансите), бях събрала толкова позитивизъм и готини идеи, че ме държа цяла седмица. Прекарах около 6 часа в залата, а някак ги усетих като миг. Преживях цяла палитра от емоции. На моменти ми се танцуваше (поради чудните ритми на ансамбъл „Българе“), на моменти ми се риташе (защото разбрах колко е як отборът на Надеждата), малко се ядосах (понеже понаучих разни нови и интересни неща за Конституционния съд в България), но си тръгнах абсолютно убедена, че съботата ми е била от онези любимите ми – смислените!

И, да! И за теб Форум Ключ може да бъде тайното ключе, което да отключи онзи положителен, смислен и пълен със случващи се неща свят, който го има в България!

Общо взето всичко трябва да ти идва отвътре, за да си позитивен и щастлив.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *