Безплатните събития тази седмица

Къде да отидеш за без пари следващите дни

0 коментара Сподели:

Етюд-и-те на София

Пролетта дойде, времето е прекрасно и гледането на телевизия под одеялото на дивана изглежда все по-малко примамливо. Ето защо сме ти подбрали няколко събития, заради които си заслужава да излезеш навън тази седмица.

Безплатен урок по аржентинско танго

Ако пролетната умора още не те е застигнала, хващай гаджето и право на уроци по аржентинско танго! Преподавателите Мария и Андрей ще ти покажат няколко базови стъпки, а обещават и вино. Нас ако питаш – далеч по-добре от поредната вечеря вкъщи.

Кога: 3 април, понеделник, от 18:15 до 20:15 ч
Къде: Tango & Pepper Studio, ул. “Граф Игнатиев” 3

БоКлУк – разговор с испанския арт-колектив Basurama

Basurama са испански творци, които се интересуват основно от… боклуци! Може да ти се струва странно вдъхновение, но след като ти разкажат за стряскащите количества отпадъци, които ежедневно изхвърляме, ще ти се прииска да има повече артисти като тях. На 22 април в София студиото ще пресъздаде една от емблематичните си арт инсталации In Love We Trash, а на 4 април ще имаш възможността да си поговориш с тях.

Кога: 4 април, вторник, от 18:30 до 19:30 ч
Къде: Credo Bonum Gallery, ул. „Славянска“ 2, входът е от ул. „Георги Бенковски“
Събитието ще се проведе на английски език, без превод

Дизайнът може да омагьосва

Ако поне веднъж ти се е налагало да правиш презентация и си се чудел дали да комбинираш синьо с жълто или червено, то тази среща е точно за теб! Организаторите обещават да си тръгнеш с основни познания за цветове и композиция, от което визуалните ти проекти ще преминат на следващото ниво. А нека бъдем честни – в ерата на социалните мрежи и онлайн присъствието всички можем да извлечем полза от урок или два.

Кога: 6 април, четвъртък, от 19:00 до 20:00 ч
Къде: „Къщата на гражданските организации“, ул. „Христо Белчев“ 3, ет. 1

Състояния – Изложба молив и акварел на Йорданка Мишева

Винаги сме харесвали акварела и щом зърнахме работите на Дани, чисто и просто се влюбихме. Цветовете са нежни, щрихите – пълни с емоция, а картините те оставят с онова чувство на тиха меланхолия, което те завладява изцяло. И ние нямаме абсолютно нищо против. Излишно е да изреждаме всички дипломи и изложби, в които е участвала, защото доброто изкуство умее да те накара да чувстваш, а това е точно такова.

Кога: 6 до 17 април
Откриване: 6 април, четвъртък от 19 ч
Къде: SOHO, ул. „Искър“ №4

36 часов театрален и кино маратон в НАТФИЗ

Малко екстремно, признаваме, но какво пък! Събитието се провежда за осми път и в рамките на 36 часа без прекъсване ще можеш да се запознаеш с новите таланти на театралната и кино сцена. Очакват те представления, изложби, прожекции, концерти, танцови и куклени спектакли и какво ли още не. За по-любопитните ще има и отворени часове по актьорско майсторство. Виж пълната програма на интернет страницата на НАТФИЗ.

Кога: 8 и 9 април, събота и неделя, начало 10:00 ч
Къде: НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, ул. „Г. С. Раковски“ 108А

Още едно вдъхновяващо събитие

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *