5 събития, с които да събудиш пролетното настроение

Зареждащите ивенти в началото на пролетта

0 коментара Сподели:

Най-накрая пролетта дойде, а с нея и слънцето, птичките и цветята. След тази мразовита зима, събитието си заслужава да се отпазнува. Ето нашите предложения как да го направиш подобаващо.

ВРЕМЕННИ ТАТУИРОВКИ С ИСТИНСКИ ЦВЕТЯ

Всяко чудо за три дни или в случая – татуировка. Ако не си сигурен, че татусите са твоето нещо, защо не се отбиеш до Chaya Tea Room, където креативната Петра Добревска ще ти покаже нестандартна техника с отпечатък от цветя? Трудно можем да се сетим за по-нестандартен начин да посрещнеш Цветница.

Кога: 4 – 6 април, вторник – четвъртък, от 10:00 до 20:00ч.
Къде: Chaya Tea Room, ул. „Врабча“ 15Б, вход от ул. „Дунав“
Такса: 15лв
С предварително записване

РАБОТИЛНИЦА "МИНИ ГРАДИНИ"

Признаваме открито любовта си към кактусите и сукулентите, но колкото и да се опитваме, все не успяваме да ги подредим в композиция, достойна за Instagram. Време е на помощ да дойдат професионалистите. Като част от Landscape Architecture Week, Лесотехническият университет ще отвори врати и ще сподели и най-големите тънкости в създаването на флорариум. После да следиш за снимки в социалните мрежи!

Кога: 6 април,четвъртъкот 14:00 до 16:00ч.
Къде: Лесотехнически университет, бул. „Климент Охридски“ №10, Лаборатория по Цветарство (зала 408)
Такса: безплатно
С предварително записване

НИЕ БРОИМ ВРАБЧЕТАТА

Врабчетата са ни любими още от детството и искаме да ги виждаме и занапред. Затова с готовност се присъединяваме към кампанията на Българското дружество за защита на птиците и потегляме към парка. За да се включиш и ти, трябва единствено да отделиш 10 минути и да преброиш врабчетата, които видиш. Подробни инструкции можеш да откриеш на vrabcheta.bg.

Кога: 8 април, събота, от 9 до 12ч.
Къде: навсякъде

CAKE BOX CRAFT EVENT: SPRING EMOTIONS

Ако си падаш по ръчно изработени подаръци, съветваме те да изпиеш неделното си кафе в Cake Box. Освен обичайните вкусотии, те очакват и ръчно направени бижута, свещи и аксесоари, които няма как да не те заредят с пролетни емоции.

Кога: 9 април, неделя от 11:00 до 18:00ч.
Къде: Cake Box, ул. „Уилям Гладстон“ №24

ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ ПОКРАЙ ПЪТЯ СОФИЯ – БРЕЗНИК С КОЛЕЛА

Цветята и птичките са прекрасни, но с пролетта идва и традиционното почистване. И макар да не се съмняваме, че прозорците ти скоро ще заблестят от чистота, иска ни се същият ентусиазъм да пренесем и навън. За организацията са се погрижили велосипедистите от bikemap.net, но дори да не успееш да се присъединиш към тяхната кауза, не се притеснявай – винаги можеш да го направиш и в друг ден.

Кога: 9 април, неделя, 8:00ч.
Къде: края на велоалеята на бул. „Цар Борис III” до автогара Овча Купел

Още едно събитие, от което ще си тръгнеш позитивен и одухотворен.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *