Храна, напитки и релакс в есенна София – водим те до „Солунска“ и „Ангел Кънчев“

City Walk: Есенните тротоари крият тайни кътчета – разходи се с нас до любими ресторанти, барове, магазини и хотели в центъра

0 коментара Сподели:
„Солунска“ и „Ангел Кънчев“

Септември е особено специално време от годината.

Листата се обагрят в огнени цветове, дъждът тихо ромоли по улиците, температурите падат, за да може градът да се охлади. Независимо дали си вече пораснало дете, дали имаш свои деца, или още си в училищна възраст, със сигурност усещаш вълнението от това да се завърнеш след цялото лятно странстване.

Градът е готов да те прегърне и разходи по есенните тротоари, а ние, признаваме си, имаме любими такива.

Там, където хората завиват, за да избегнат шума на голямата улица, всъщност намират красотата на тайните кътчета. Ние намираме „Солунска“ и „Ангел Кънчев“ за специални отбивки и ги избираме за спокойна разходка и сутрин, и по обед, и най-вече вечер! Виж какви богатства крият – ела с нас до ресторантите, баровете, магазините и хотелите там!

Bismarck

Ако някога небцето ти бъде обзето от носталгия по Германия или по-точно по вкуса на Германия – е, имаме добри новини!

„Солунска“ 3 е мястото на автентичните немски деликатеси и студеното пиво. Ние като истински ценители на тези вкусове понякога едва се удържаме да стигнем до там. Препоръчваме и хапваме от всичко – сочните наденички и немските вурстове, придружени от ароматни сосчета, хрупкави гарнитури, разнообразна бира и прелестно вино. Ако пък ти се услади и не ти стигне, вземи и за вкъщи. Ще ги познаеш по веселата глъчка и зелените бъчви отвън.

ул. „Солунска“ 3
088 601 9959

Briciole

Разходка в София или пътешествие до Италия?

Пристъпваме в уютното бистро, в което властва вкусът на домашната италианска храна. Софийското кътче с италианска душа поднася божествените си ястия на гладни столичани с финес и абсолютна гаранция за феноменален вкус. Доматите от сорта Сан Марцано са преобразени в ароматни сосове, а изпод ръцете на опитния екип всяка моцарела, парче Калабрезе или листо босилек просто си идва на мястото. Десертите, обстановката, виното – всички останали страхотни неща, заради които си струва да сложиш Briciole на личната си гастро карта.

ул. „Ангел Кънчев“ 11
087 865 6403

Kuzina

Kuzina се появи на гастро картата на града със заявката, че ще предлага традиционна гръцка кухня, но представена по нов и модерен начин. Тук няма да откриеш само морски дарове, а напротив –

менюто е изпъстрено с ястия както от морето, така и от земята.

Шеф Стефанос Стамидис и екипът му са се погрижили да сътворят палитра от вкусове, носещи характера на различни региони от Гърция. Интериорът потапя ума и сетивата в супер приятна и свежа атмосфера, в която да оцениш есенциалното, а именно – вкуса. Препоръчваме ти да допълниш преживяването с чаша гръцко био вино или пенливо италианско просеко.

ул. „Ангел Кънчев“ 36
087 905 5999

Mezza Grill

Храната от Близкия изток е толкова богата на вкусове, колкото са магични историите на неговите земи. Тръгваме право след ароматите, носещи се по улицата, за да стигнем до Mezza Grill –

мястото, което предлага най-доброто от ливанските специалитети в комбинация с ненадмината турска скара.

С млад и позитивен екип готвачи ресторантът залага на изключителни салати и предястия, като фалафел, кибе, хумус, мухамара и табуле, както и на класическите Адана, Искендер кебап или Шиш Тавук. Отбий се и опитай, знаем, че ще ти се услади!

ул. „Ангел Кънчев“ 19
087 702 7166

Momenti

Разходката ни продължава до магичния свят на Momenti –

магазинчето, в което да откриеш над 190 вида луксозен насипен чай,

ръчно изработен шоколад и подбрани чаени аксесоари. Основателите донасят у нас красотата на чаената култура, изпъстрена с вкусове, невероятни ухания, нетрадиционни комбинации и безценни качества.

ул. „Солунска“ 32
02 985 4000

Piu Dolce

Ако се чудиш къде да се отбиеш за освежаващ шприц, чаша просеко или ароматен аперитив –

имаме чисто ново предложение за съкровените ти желания. Piu Dolce е онзи очарователен оазис, който е идеален както за чаша ободряващо кафе, така и за коктейл след работа. Защо не и за аперитив още по обяд? Чакаме те там!

ул. „Солунска“ 2

ROIS

Тръгваме директно след магичния аромат на печени ядки, който сетивата ни познават така добре. Този аромат означава само едно – Rois е наблизо!

С 25-годишна история пекарни Rois предлагат завидно разнообразие от различни видове ядки и сушени плодове в десетки локации,

всяка от които на ръка разстояние от теб. Основните им категории продукти са: вкусните и разнообразни печени ядки, суровите ядки, осигуряващи здраве и енергия, естествено сушените плодове и супер храни, както и хрупкавите снаксове и неустоимите шоколадови дражета. Може да разчиташ, че всичките им предложения са произведени от специално подбрани суровини, овкусени са по собствени рецепти и са приготвени по модерни технологии при стриктен контрол на качеството. Всеки път когато минеш през локацията им на „Солунска“, бъди сигурен, че ще откриеш нещо ново и неочаквано, създадено с грижа и голяма доза професионализъм.

ул. „Солунска“ 9
088 583 2165

Rosslyn Thracia Hotel Sofia

Разходката ни по очарователната софийска улица стига до №30, за да те подсети за една особено специална отбивка. Сгушен между исторически сгради и любими гастрономически кътчета, Rosslyn Thracia Hotel Sofia те очаква с 52 модерно обзаведени, красиви и функционални стаи и апартаменти, с удобен паркинг и прелестна закуска.

Освен всичките хотелски предимства в градината им се крие едно любимо местенце, което свързваме с любовта към хубавото българско вино – R Garden & Bar.

Там може да опиташ вкуса на българския тероар и да опознаеш всичките му божествени характеристики, събрани в чаша вино от бутикова винарна. Не на последно място завършваме идилията с разкошните разядки и плата с традиционни продукти от български ферми. Обърни внимание на календара им със събития на винения бар, където присъстват винени дегустации, базари, изложби и други тематични събития.

ул. „Солунска“ 30
02 801 7900

Souterrain Bar

Барът се появи съвсем скоро на коктейлната карта на града,

но вече е сред любимите ни попълнения що се отнася до истински добри питиета. Souterrain Bar предразполага с уютна обстановка, напомняща speakeasy bar – три вътрешни зали, както и прелестна градина с открит бар. Приветливият персонал впечатлява с творчески усет и майсторство, независимо дали става дума за капучино в сутрешните часове, домашно приготвен студен чай или авторски коктейл. Последната новина е, че от септември комбинацията от вкусове ще бъде обогатена не само в секция напитки. Stay tuned!

ул. „Солунска“ 12
088 354 7005

The Cocktail Bar

Градска романтика, смях, летен полъх!

Барът на паважа е специално място, което в годините успя да наложи някои важни ценности, що се отнася до добрите питиета – качество, авторски поглед, въображение. Произведенията на изкуството, които барманите забъркват, са създадени само с висок клас алкохоли и ликьори, пресни плодове, свежи билки, подправки, домашни сиропи и специални битери. Най-ценното е, че тук миксологията се практикува с отношение към теб и твоя вкус. Ако не си сигурен какво ти се пие, разчитай, че ще ти предложат точно това, от което имаш нужда.

ул. „Ангел Кънчев“ 9
088 401 6644

Wine & Co.

Място за aperitivo, за сладка раздумка с приятели, за романтична среща или просто за наслаждение… да, позна, стигнахме до уютните обятия на Wine & Co. Тук всичко върви в съвършена пропорция –

очарователна оживена атмосфера, приятелско обслужване и завидно разнообразие от божествено вино.

Концепцията на бар и магазин и първокласната селекция еликсири и италиански сирена и колбаси превръщат Wine&Co. в едно романтично кътче, посветено само и единствено на добрия вкус и красивото в живота. Довери се на тази философия, отпий я, наслади се!

ул. „Ангел Кънчев“ 7
088 960 8888

Местата, които те карат да се влюбиш в готвенето – показваме ти кулинарни курсове, академии, кръжоци

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *