Събития за след работа: 13 – 17 май

Споделяме с теб гайд за супер яка седмица

0 коментара Сподели:

Идните дни се приготви за готини и любопитни събития, докосващи сърцето лайфове и изложби. Седмичните вечери отдавна не са това, което бяха, и сега повечето важни градски събития се случват в часовете след работа. Направи ни компания и с бохемска стъпка и интерес към живота нека се запътим към…

RATIO ПРЕДСТАВЯ: БИОПРИНТИРАНЕ – ОТ КЛЕТКА ДО ОРГАН
Вторник, 19 часа, City Stage

Тъканно инженерство и регенеративна медицина – ако си любопитен към съвременната биотехнологична революция, събитието е точно за теб. Спас Керимов (създател и директор на Printivo Ltd) ще ни разкаже за стартиралата биотехнологична компания, занимаваща се с 3D биопринтиране на човешки тъкани. Многократен гост-лектор в различни университети в страната на теми, свързани с предприемачество, високотехнологични стартъпи и перспективата на биотехнологиите в бизнеса, Спас ще ни разкаже повече за света на бъдещето.

NASIMO – LIFE IS A STUDY + 25 YEARS OF NASIMO: SKETCHBOOK RELEASE
Сряда, 19 часа, Gallery 2.0

В сряда вечер сме в столичната „Галерия 2.0“, където Насимо представя своята шеста самостоятелна изложба Life is a Study, както и книгата 25 Years of Nasimo: Sketchbook. Двата проекта проследяват в ретроспекция неговото професионално развитие – от скици и учебни етюди до разработени картини и монументални стенописи, същевременно подчертавайки ключови аспекти от неговия житейски път. Ела да изпием по едно и да се насладим на жестоките му творения в музикалната компания на Иван Шопов – смело твърдим, че няма по-добро развитие за вечерта.

TROMBOBBY X C-MO – THE YEAR WITHOUT A SUMMER EP PROMO
Сряда, 19 часа, KICK's

Божидар “Trombobby” Василев и Симеон “С-МО” Желязков са стабилно и непрекъснато присъствие на прогресивно разрастващата се независима музикална сцена в България през последните няколко години като част от Southwick, DAYO, Funky Miracle и лейбъла Sofia Beats. Тази сряда се събираме в кино „Кабана“, за да отпразнуваме първото им съвместно EP – The Year Without a Summer.

СЕМЕЙНИ ВОЙНИ – МОЗЕЛ СРЕЩУ РАЙНХЕСЕН
Сряда, 19.30 часа, SeeWines

Сряда вечер е чудесна за дегустация на вина. Осмели се да се поглезиш със специално подбраната селекция от SeeWines, дело на Ева и Филип Витман. Семейството твори вина в различни региони на Германия, всяко със собствен стил и неповторимия им почерк. Не пропускай да запазиш място, ще те зарадват и с чудесна отстъпка от цената при покупка на харесаната от теб бутилка.

THE WORLD IN BLACK AND WHITE
Четвъртък, 18 часа, BOLD Showroom

Showroom-ът BOLD се грижи да ни доближава до интересното, що се отнася до изкуство. Тази седмица ни отваря врати за черно-белите фотографии на Андреа Дживанова, което може да ти е позната от Andrea Wolf Photography. От природа и животни до портрети и пейзажи, през архитектура и градски пейзажи, чак до изобразителна и модерна фотография. Андреа снима всичко, което ѝ привлече вниманието и любопитството, и може да я развълнува. Очакваме те да споделим усещането за магия извън ежедневието.

Споделяме ти и десет настолни игри, когато навън завали

Оля Идва с майските вина

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *