Thessaloniki Street Food Festival

Солун, идваме гладни!

0 коментара Сподели:

Винаги сме мечтали София да има събитие, което поне малко да се доближава до атмосферата на Brick Lane Market или Broadway Market в Лондон. Десетки представители на азиатската кухня, пикантни мексикански вкусотии, традиционно вегетарианската етиопска кухня, индонезийско с лимонена трева, бъргъри и какво ли още не, поднесено непретенциозно в картонена опаковка и подканващо те да се омажеш неприлично и да оближеш пръсти. Това, което ни доближава максимално до сбъдване на тази мечта, е на 3 часа път от тук – първият Thessaloniki Street Food Festival. Солун, идваме гладни!

Thessaloniki Street Food Festival ще бъде на 29 и 30 април в огромния двор на новата сграда на Общината (съвсем близо до Бялата кула). Организира го екипът на Soul Food, които в края на миналата година спретнаха две street food случки с по над 10 000 посетители.

Фестивалът ще е в две зони – една, в която да се омажеш до уши на момента, и друга, откъдето можеш да заредиш продукти директно от производителите за вкъщи.

Ето защо първото ти очакване трябва да бъде, че това събитие ще е голямо! Второто нещо, в което можеш да си сигурен, е, че ще има храна от всеки континент, точно както си му е редът. Самият фестивал ще е разделен на две зони – Streed Food Area, където ще можеш да си вземеш приготвена на място храна, която да хапнеш на момента, и Street Market Area, където производители ще предлагат продукти, които да опиташ и отнесеш вкъщи.

Ако сънуваш ребърца, стекове, сладки картофи, корейско кимчи или пък искаш да опиташ нещо вкусно със засукано име като чумичури например, просто се постарай два дни да не напускаш очертанията на Streed Food зоната.

Ако изреждането на бъргър, дъмплинг, суши, кимчи, тако ти звучи по-добре от поезия, на 29 и 30 април апетитът те води в Солун.

В Солун приемат рибата и ястията с морски дарове сериозно, така че планираме да отдадем дължимото и на тези щандове. Въпреки че на подобно пиршество за небцето е трудно да се удържиш, ако си решил да не се отклоняваш от здравословната диета, пак няма да останеш гладен, защото мястото ще изобилства от салати, сандвичи със суперхрани и смутита. В зоната на производителите пък можеш да се сдобиеш с вино и мед, крафт шоколад, мармалад, кафе, чай и местни билки и подправки. Едва ли са ти нужни повече думи. Ще има храна. Много и все вкусна храна.

Щом сме на темата с храната, какво ще кажеш за Brunch?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *