Концертите Secret Holders: музикално пътешествие из мистериите на човешкото съществуване

0 коментара Сподели:

Двата концерта Secret Holders – на 6 септември в село Кондолово и на 10 септември 2024 г. в София –

ще отведат зрителите на неповторимо музикално пътешествие из мистериите на човешкото съществуване.

Вдъхновени от хармонията на традиционната модална музика, Secret Holders са възможност за българската публика да се докосне до квартетa Hamraaz, който включва виртуозния музикант и композитор Хоршид Дадбех от Иран, Люси Льолорен от Франция, Зилан Йълдъз от Турция и Ирини Зогали от Гърция.

Ще се срещнем и с мултиинструменталиста, композитор и преподавател Вели Чаушев, който свири на считания за сакрален музикален инструмент саз.

Концертът в село Кондолово ще срещне мистиката на Странджа с източните древни класически персийски звуци и инструменти под открито небе.

В първата му част зрителите ще могат да се докоснат до свещената музика на алевитите благодарение на Вели Чаушев и неговия саз.

Втората част на представлението пренася публиката в опияняващата красотата на традиционния репертоар на персийската класическа музика. Квартетът Hamraaz поднася своята тайна, комбинирайки звънките ритми на танбур и тар, омайващия вопъл на арменския дудук и флейтата, дълбоките тонове на томбак и даф и очарованието на уда.

Концертът в София ще е в същата последователност и започва в 19 ч. в Сити Марк Център за изкуства на 10 септември. Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim, на касата на Сити Марк Център за изкуства, както и в онлайн платформата на центъра.

Ивентът за концерта в Кондолово на 06.09 те очаква тук, а този за софийското участие на 10.09 тук. Билети за концерта в Кондолово може да закупите на Bilet.bg

За още от същото виж Sofia Art Fair – световното изкуство идва на гости в столицата

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *