Trombobby и C-Mo, комбинацията от ноти, която чакахме

Съвместното EP на артистите “The Year Without a Summer” ще можеш да чуеш и усетиш на живо тази сряда в KICK’s

0 коментара Сподели:

През последните няколко години на родната сцена има едни момчета, чиято музикална следа се превърна в сянка на ранните ни утрини и късни вечери. Тяхното стабилно присъствие в листата на прогресивно разрастващата се независима българска музика открехна широко прозореца и добави онази свежест, която искахме да вдишваме от доста време насам. 

Музиката на Симеон Желязков “С-МО” и Божидар Василев “Trombobby” притежава чистота на нотите, която омагьосва съзнанието съвсем естествено. 

Бил си под магията ѝ всеки път, щом Southwick, DAYO, Funky Miracle и лейбълът Sofia Beats са присъствали наоколо.

Именно страстта към соул, фънк и хип хоп музиката е онази магия, която свързва таланта на  двамата музиканти и от тази химия се ражда истинско, вълнуващо изкуство. Парчето “Doner” от дебютния едноименен албум на DAYO и “Jio”, която се появи в соло LP дебюта на Trombobby “Run” в началото на 2018 г. са сред скорошните им общи проекти по пътя, но в това музикално пътешествие най-новият водач е съвместното им EP – “The Year Without a Summer”.

The Year Without a Summer е първият extended play на двамата артисти и значително отклонение от предишните им проекти по отношение на подход и концептуално единство. Фокусиран трайно върху преживяванията на съвременния човек в града, този проницателен миниалбум включва размишления за любовта, шепота, неплатените сметки и онова вечно търсене на правилната посока. Лична и глобална.

Колекцията от седем парчета черпи вдъхновение от множество източници, но основата полага далечната 1815-а, когато се случва най-голямото природно “събитие” за последните 1500 години. Изригването на вулкана Тамбора, намиращ се на Малките Зондски острови в Индонезия, разпръсква умопомрачителни количества пепел по цял свят, намалява значително средните температури и предизвиква вулканична зима. Последователността от бедствия води до миграция с глобален мащаб, създават се религиозни движения, а едновременно с това и редица артистични и научни прозрения за случващото се. Този огледален дуализъм е отразен и в някои от останалите музи стоящи зад The Year Without a Summer – романът “Физика на тъгата” на Георги Господинов, както и спечелилият “Грами” албум на Габриела Уилсън, издаден под нейния артистичен псевдоним H.E.R.

В записа на EP-то Боби се захваща с продукцията, Симо допринася с пленяващи вокали и през цялото време двамата споделят отговорностите по лириките. Замесени са и честите им сътрудници от различни проекти Евден Димитров (бас) и Петър Йотов (китара), както и Георги Панчев, който е автор на цялостния дизайн, включващ аналогова фотография от индонезийския остров Бали  – част от същия архипелаг като Тамбора.

The Year Without a Summer се появи на бял свят на 8 май във всички основни дигитални музикални платформи. Сега обаче, седмица по-късно, идва ред и на официалната му премиера. 

Голямата дата е 15 май, сряда, когато в уютното пространство на KICK’s, The Year Without a Summer ще бъде представен на живо пред публика. 

Букни тази дата в календара си още сега, защото рискуваш да пропуснеш нещо наистина стойностно. Повече за събитието следи тук, а билетите те чакат тук

Събитията за след работа те очакват

Оля Идва с майските вина: 3 бутилки ризлинг от 3 прекрасни лозя

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *