Събития за седмицата: 19 – 25 август

Концерт, изложби и изкуство – ето какво да правиш в София следващите 7 дни

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата: 19-25 август

Преди август можеше да бъде мързелив.

Да се скрие под сянка или да те чака на терасата, да чете списание или да се загуби в книга, да гледа в безвремието или да мисли до утре, дори да очаква дъжда. Сега август е единствено знакът за безкрайност, но не предназначен за време, а за емоции. Хваща тен, сменя цвета на косата, купува нова чанта, има среща с този и онзи, а междувременно краде последни срещи с морето и танцува до сутринта.

Освен това опитва да се нагоди с пясъчния часовник и да се завърне в София –

да свикне с прането, да приеме отново трафика, да стане част от тълпата, да си припомни как беше ежедневието преди три месеца. Ние му помагаме, като му даваме няколко идеи, с които да се качи обратно на въртележката.

Night Drive live
23 август, Singles

Август ще ни подари първа среща за територията на България с бандата Night Drive!

Нея слушаме от години, возейки се към работа, към чужбина и по магистралите. Тя ни дава пътуване, заради което сме влюбени в музиката. Тексаската синт-поп банда ще свири за теб и твоята компания, чакай да видиш барабаните. 

Изложба с номинираните художници за БАЗА 2024
до 8 септември, СГХГ

И тази година се вълнуваме да разгледаме таланта на номинираните художници за Наградата за съвременно изкуство БАЗА 2024. Призът очаква да застане до своето име, но дотогава виж и избери твоя фаворит сред творбите на младите артисти Александър Лазарков, Диана Бункин, Кристина Ненова, Невелин Иванов, rawlab (Радина Йотова и Рослана Йотова), Цветомира Борисова. 

Бистра Льошевалие: Ретроспектива
до 20 октомври, Национална галерия

Събития за седмицата: 19-25 август

Адмирираме Националната галерия, която продължава да ни запознава с автори от български произход, получили професионално признание извън границите на страната ни. Бистра Льошевалие е такъв пример – получила е международни отличия, а сега е време да ѝ отдадем заслужена популярност и у нас. Нейната експозиция представя водещото в изкуството ѝ – свободата. Тя борави с естествени и промишлени материи, като използва гипс, комбиниран с дърво, слама и стъкло. Присъстват още хартия, смола, каучук, чугун, олово, лят алуминий и бронз и още материали,

които сбъдват сънищата ѝ.

Афродизиаци – приятелите, с които си заслужава да се помотаеш това лято

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *