Белият заек скача от тротоара

0 коментара Сподели:

Обичаме съботите, особено когато те са свързани с добре прекарано време. Тази, която предстои, се очертава да е точно такава, и сме сигурни, че в нея ще ни се случват супер яки неща, за които после цяла седмица си мислим и разказваме.

Причината е чисто новият уличен фестивал, който се готви в наше съседство и за който разбрахме преди дни. Затова бързаме да те информираме кой, какво, защо, преди да е станало късно да запазиш деня и нощта си за него. Липсваше ни нещо подобно посред пролет, а и по принцип, защото не са много хората, които се решават да вдъхнат живот на горките стари павета. А те имат нужда някой да погони белия заек по тях, па макар и да не го хване, ама това е друга тема.

Нашият е в капана за тази събота, а именно в отсечката на „Иван Вазов“, която е между „6 септември“ и „Г. С. Раковски“. Пространството ще бъде празно от автомобили и пълно с приятели, които ще ни пращат позитивна енергия от 

импровизирана сцена, оживена от музика, моден и индустриален дизайн, пърформанс и съвременно визуално изкуство.

Ресторантите, клубовете и галериите от живописната отсечка в културния градски център ще излязат навън. Улицата ще е своеобразна платформа/сцена за изява на новото поколение артисти, развивайки потенциала на София като модерна европейска столица.

Фестивалът е замислен в две части – дневна (White Rabbit by Day) и нощна (White Rabbit by Night). В дневната част на открито с вход свободен ще бъдат представени музиканти, диджеи, визуални артисти, дизайнери и творчески визионери, вдъхновяващи с различната си гледна точка върху съвременната градска среда. За нощта са предвидени обичайните безскрупулни танци с музиката на една необичайно талантлива жена. Говорим за базираната в Берлин гъркиня Hara Katsiki.

Къде още можеш да вдигнеш градуса тази събота и неделя!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *