6 събития за разностранните ти интереси

Практична селекция на събитията тази седмица

0 коментара Сподели:

Седмицата се очертава като смесица от иновации, нетуъркинг и изкуство. Ще отидем на театър, ще се запознаем с истинска икона на световната пърформанс сцена, ще чуем прогнози за близкото бъдеще и ще се запознаем с куп приятни хора на по чаша вино. За баланс ще вместим и една-две йога практики.

СОЦИАЛНИ ПОНЕДЕЛНИЦИ

Вдъхновението за Социалните понеделници идва от нетуъркинг събитията в бизнес сектора и цели да събере на едно място млади, активни и надъхващи хора. По време на събитието ще научиш за три благородни каузи и ще имаш възможността да се включиш в тяхното реализиране или просто да почерпиш вдъхновение за твоите велики дела.
Кога: 24 април, понеделник, 19:00 ч.
Къде: Rum Bar Escobar, бул. „Васил Левски“ №3
Вход: Свободен, с предварителна регистрация

ЙОГА КЛАС С ЛИЗ ХЪНТЛИ И РОЛАНД ЙЕНШ В YOGA VIBE

Лиз и Роланд ще долетят от Германия право на постелката, за да ти покажат какво означава не просто да практикуваш йога, а да живееш според нея. Практиките им са изпълнени с предизвикателни пози, но фокусът не е в насилственото изпълнение на определена асана, а върху себепознаването и личното израстване. Събитието е разделено на две части: „Училище за летене“, където ще получиш практични съвети за стойки на ръце, и Reinventing the Wheel с концентрация върху извивките на гръбнака.
Кога: 24 – 25 април, понеделник – вторник, от 19:00 до 21:00 ч.
Къде: Yoga Vibe Sofia, ул. „Райко Алексиев“ №15
Вход: 35 лв. за един клас, 60 лв. за два класа

WEBIT NIGHT URBAN SUMMIT

Билетите за Webit се разпродадоха като топъл хляб, но все още имаш възможност да се включиш в неформалните им срещи. За целта трябва да си избереш една от многобройните теми, да се регистрираш и да си отделиш няколко часа за вдъхновяващи разговори и нови контакти. Организаторите са подбрали интересни локации, а темите варират от изкуствен интелект до роботика и топ умения през 2030 г. Доведи колеги и приятели!
Кога: 24 – 26април, от 19:00 до 21:00 ч.
Къде: различни локации
Вход: Свободен, с предварителна регистрация

TED 2017: THE FUTURE YOU IN SOFIA

Ако не си от щастливците, които ще присъстват на тазгодишната TED конференция във Ванкувър (и които са олекнали с по няколко хиляди долара за билет), можеш да гледаш събитието на голям екран, в легнало положение, и то само за част от цената. Темата е Future You, а сред лекторите ще видиш Гари Каспаров, Тим Ферис и Серина Уилямс. След прожекцията е организиран нетуркинг коктейл и минисъбития на живо, така че не си прави ранни планове за следващия ден.
Кога: 25- 30 април, 19:00 ч. (на 30 април, неделя – от 18:00 ч.)
Къде: Cine Grand, Sofia Ring Mall, „Околовръстен път“ №214
Вход: 100 лв./ден

„ВЪЛЦИ“

Гостуващата постановка от Пловдивския драматичен театър е базирана на „Трънски разкази“ от Петър Делчев и разказва за опитите на човек да живее без Бог. В ролите освен утвърдили се имена ще видим и Иван Костадинов – нощния портиер на театъра в реалността. Ако ти се гледа нещо леко и забавно, това не е най-добрият избор, но пък си заслужава. Постановката е номинирана и за три от предстоящите награди „Аскеер“.
Кога: 26април, сряда, 19:00 ч.
Къде: Народен театър „Иван Вазов“, ул. „Дякон Игнатий“ №5, Голяма сцена
Вход: 10 – 16 лв.

УЛАЙ / ULAY АЗ, ДРУГИЯТ I OTHER

УЛАЙ / Аз, Другият
27 април – 31 май
VIVACOM Art Hall
Куратори: Аленка Грегорич и Теош Логар

Франк Уве Лайзипен, или просто Улай, е творец, познат на световната сцена още от края на 60-те. Заедно с Марина Абрамович създава едни от най-емблематичните си проекти и двамата бързо се превръщат в една от най-влиятелните двойки в света на изкуството. Изложбата „Аз, Другият“ ще те запознае както с някои от най-известните му творби, така и с по-малко познати документи от живота на Улай, като дневници, снимки от пътувания, звукозаписи и други.
Кога: 28 април, петък, 16:30 – среща с кураторите Аленка Грегорич и Теош Логар,последвана от дискусия с Улай; изложбата продължава от 27 април до 31 май
Къде: Vivacom Art Hall, ул. „Ген. Йосиф Гурко“ №4
Вход: Свободен

Още нещо практично – прочети как се трогва едно закоравяло от писане на код сърце.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *