Папи Ханс: „С годините ставам по-добър в това да съм себе си!“

0 коментара Сподели:

До 3 август в The Family Coffee Roasters на ул. „Георги С. Раковски“ 163А ще имаш възможност да видиш изумителната изложба на HUAWEI, заснета изцяло с новото бижу в колекцията на бранда – HUAWEI Pura 70 Ultra. Фотографиите са дело на страхотния Темелко Темелков, с когото си поговорихме тук, а сега хващаме за бърз разговор и звездата, която е заснета на красивите снимки – Константин Трендафилов а.к.а. Папи Ханс.

Метаморфозата на Константин в последните години е наистина впечатляваща –

промениха се текстовете му, музиката му, дори и визията и той ни вдъхновява, показвайки ни вече все по-дълбоки пластове от личната си душевност и своето истинско аз. Това улавя и концепцията на изложбата – в този проект са снимани две паралелни фотосесии на една и съща локация, в един и същи ден, с едни и същи аутфити и фотографски сетинги. И двете са дело на Темелко Темелков и контрастът между тях е търсен ефект.

Едната е заснета с професионален фотоапарат, в цвят и с продуктово позициониране на смартфона в кадрите, в ръцете на популярния артист Папи Ханс. Във втората смартфонът е снимачното устройство, а на фокус е автентичната личност на човека в кадъра. Екипът е заложил на черно-бели кадри, които показват дъгата от емоции на Константин Трендафилов извън сценичния му образ, олицетворяван от псевдонима Папи Ханс. Концепцията е напълно вдъхновяваща, но нека чуем и какво ни разказа самият Константин за изложбата:

Здравей, Папи! Преди да започнем този разговор, искаме да те поздравим за всички готини проекти, които правиш напоследък. Всяка песен е филм, всяка мелодия е история, а всеки текст докосва много дълбоко. Ето че сега те виждаме и като част от изложба в колаборация с HUAWEI – какво да очакваме от нея?

Благодаря сърдечно за думите. Без да искам да скромнича – просто с годините ставам по-добър в това да съм себе си. Горе-долу това може да се очаква и от изложбата. Тя е просто поредица снимки, на които не позирам.

Звучи малко, но в днешно време колко често виждаме такива?

Как се чувстваше в ролята на модел този път, а не на артист музикант?

Традиционно се чувствам ужасно да стоя пред камера. Нали се сещате за онези интервюта, в които спират случаен човек и му задават елементарен въпрос и човекът изведнъж започва да говори, сякаш води „Панорама“. Има нещо в насочената камера, което убива естествеността, и аз като човек без заложби за модел често я губя. Е, този път успях да бъда себе си.

Изложбата е снимана изцяло с HUAWEI Pura 70, според теб какво ни дават новите технологии в изкуството? Това, че вече може почти навсякъде да записваме с отлично качество, да снимаме впечатляващи изображения само с телефон?

Хубавото на технологиите е, че правят създаването на изкуство толкова достъпно. Което от любителска гледна точка превръща всеки във фотограф. А от професионална – показва бързо кой има талант и кой разчита само на техниката.

Каква е концепцията на твоите снимки, които ще видим в изложбата? Едните са цветни, другите черно-бели?

Две страни на един човек.

Едните са рекламната сесия, която направихме, за да обявим партньорството с Huawei. Те са това, което трябва да бъдат. Цветни, усмихнати и с небрежно и случайно позициониран телефон в ръката ми. А в другите няма да откриете продукта. Но са снимани с него.

Не си ли се изкушавал с всички творчески неща, с които се занимаваш, да влезеш в други роли – на актьор например?

Никога. Много пъти са ме канили да участвам във филми, сериали и дори постановки. Мисля, че хората си внушават, че понеже успявам да задържа образ за триминутен музикален клип, значи съм добър актьор. Не съм.

Къде търсиш вдъхновение напоследък?

Напоследък търся почивка, защото откривам вдъхновение навсякъде и ми е трудно да спра да работя.

Постоянно съм в главата си и имам чувството, че губя части от себе си и от истинския си живот. Но предполагам е нормално, когато си в процес на завършване на албум.

Какво да очакваме от теб в музикален план?

Албум. Обявяването на голям концерт. И нова песен, която ще е изненадваща.

Имаш ли си любим проект дотук, който, ако някой никога не е чувал твоята музика, би му пуснал като визитна картичка?

Понякога моят вкус не съответства с този на обществото. Вероятно ще поддам и ще му пусна „117“ или „Нищо не е вечно“. Или пък „Твой“. Там и аз, и обществото имаме консенсус.

Но веднъж щом го закача, ще искам да му пусна „Знаеш името ми“, която е една идея по-странна от обичайното, но съм много горд с текста ѝ.

Какво лято ти предложи 2024 г.?

Може би най-хубавото ми досега. Срещнах се с хиляди хора от сцената, обиколих много места, живях в къща на морето и успях да задобрея в пианото.

Какво да кажа – в лято 2024 животът беше мил към мен и го прегръщам за това.

Какво да пожелаем на всички хора, които обичат качествена музика, красиво изкуство и високотехнологични иновации?

Да слушат сърцето си. Понякога да слушат и мен.

За още от същото – виж Темелко Темелков: „Чрез тези снимки показваме душата на артиста, разкриваме личността в кадъра“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *