Събития, с които да нахраниш тялото и душата

Креативна селекция на събитията тази седмица

0 коментара Сподели:

Едва ли ще ти дойде изневиделица признанието, че обичаме да похапваме вкусотии в приятна компания и с чаша в ръка. Този път обаче решихме да обиколим заведенията с още нещо наум. Ей така, за разнообразие.

SILICON VALLEY BREAKFAST

Ако си студент и все още се чудиш какво ти е нужно, за да стартираш успешен бизнес, нагласи алармата за сряда сутринта и заповядай на закуска в СУ. Компания ще ти правят Норман Винарски, един от създателите на Siri; Майкъл Марвин, развил над 100 технологични компании; Джейми Уилямс – Super Bowl звезда, създател на филмовата компанияYmotionи успешен предприемач, и Лари Бийл – един от първите инвеститори в Силициевата долина. Как да пробиеш тук, пък ще ти разкажат Богомил Балански, Дафина Тончева и Васил Терзиев, чиито истории са наистина вдъхновяващи. Сега отиди да попиташ Siri какво е значението на живота *spoiler alert* – 42.
Кога: 26 април, сряда, от 9:00 до 11:00 ч.
Къде: Софийски университет „Св. Климент Охридски“, бул. „Цар Освободител“ №15, Зала Яйцето
Вход: Свободен

СРЕДИЗЕМНОМОРСКА КУХНЯ С ДАРО

Погрижихме се за закуската и ето че идва ред на обяда. Запретваме ръкави и решаваме да влезем директно в кухнята, а наш верен съучастник ще бъде Даро от Yummy Cooking.Ще приготвим зеленчукови предястия,любимата ни паеля и ще завършим с „Малки сладки прасенца“ – любимия десерт на португалските монахини. Нямаме търпение да се научим да приготвяме всички тези вкусотии и вкъщи!
Кога: 26 април, сряда, от 18:30 до 21:30 ч.
Къде: Yummy Cooking – кулинарно училище, ул. „Бяла черква“ №24
Вход: 100лв.

UNRUSH YOUR WORLD OF TASTE W/ YENI RAKI

Ако готвенето не е твоето нещо, можеш да отскочиш до Nicolas0/360, където главният готвач Цветомир Николов ще се погрижи за теб. Темата на вечерта е анасон, а действието ще се развива около напитките Yeni Raki. Ще можеш да опиташ четири от тях, всяка придружена със специално подбрано ястие. Говорим за неща като тарама с оризов чипс, крокет от черноморски миди и скумрия, агнешки кюфтета с лимонова трева, тандури и джинджифил. Нямаме търпение!
Кога: 27 април, четвъртък, от 20:00 до 24:00 ч.
Къде: Nicolas0/360, пл. „Райко Даскалов“ №3
Вход: 70 лв.

РАКИЕН КРЪЖОК

Едва ли има по-подходящо място за Ракиен кръжок от Спутник и Ракета Ракия Бар! Казваме „ом“ с крушовата Зарич Нирвана, минаваме през малиновата Опсесия, а кайсиевата Ракета ни изстрелва направо в космоса. Няма да липсват и вкусните мезета, които шеф Данчо ще подготви специално за случая. Обещаваме да не пишем отсъствия, но ако все пак решиш да дойдеш, не забравяй да оставиш колата, защото няма да си тръгнеш на трезва глава.
Кога: 27 април, четвъртък, от 18:30 до 20:30 ч.
Къде: Спутник, бул. „Янко Сакъзов“ №17
Вход: 30 лв.

ХЛЕБНА АРТ ТЕРАПИЯ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ

Отмина времето, когато ни събуждаха рано, за да се наредим на опашка за топъл хляб и да излапаме половината по пътя до вкъщи. За щастие обаче сега можем да си го забъркаме заедно с хлапетата у дома, при това без да се налага да ставаме по тъмно. Целта на работилницата е родители и деца да сътворят нещо съвместно, малчуганите да се позабавляват и да научат повече за тайните на хлебарството. Събитието се организира от Bread Houses Network и Фондация "Деца с проблеми в развитието".
Кога: 29 април, събота, от 11:00 до 14:00 ч.
Къде: Хлебна къща София – фурна Надежко, ул. „Бетховен“ №12
Вход: Свободен, с предварителна регистрация до 28 април

ПРОЛЕТНА FIKA С AMBRE CAFE

Fika, или иначе казано „пиене на кафе“, е шведска концепция за кафе-пауза, допълнена с канелени рулца и бисквитки. За да сме сигурни, че сме спазили традицията, ще се присъединим към експертите от Швеция – Love Coffee Roasters и Johan & Nyström, които ще направят нагледна кафе демонстрация и ще ти дадат полезна информация как да си приготвяш топлата напитка и вкъщи. За сладката част пък ще се погрижат домакините от Pure Chocolate and Wellness, които ще те изкушат със специална селекция черни шоколади. Любимият ни е този с манатарки.
Кога: 29 април, събота, от 12:00 до 19:00 ч.
Къде: Pure Chocolate and Wellness, ул. „Княз Борис“ №1
Вход: Свободен

Още едно събитие – шумно празненство, по повод хубавото време…в сряда!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *