Северното Черноморие: Барове, ресторанти и хотели, които ни влюбват в морето

Показваме ти северните отбивки, които ни впечатлиха с вкус и уют

0 коментара Сподели:
Северното Черноморие: Барове, ресторанти и хотели, които ни влюбват в морето

Морето е вдъхновение, изкушение, приключение!

А ние не искаме нищо повече от тъмен тен, морски бриз и да забравим за времето. През юли очите ни гледат на север – избираме тази посока заради живописните гледки, кристално чистата вода и палитрата от супер места, които ни примамват да се влюбим в безкрайното синьо. Брегът крие тайни отбивки: очарователни барове, предлагащи наслада с освежаващ коктейл; разнообразие от ресторанти с местна и международна кухня, които глезят сетивата; уютни хотели, които са истински оазиси на спокойствието и комфорта. Ела с нас, събираме перлите по Северното Черноморие!

Hotel Umani

Hotel Umani

Знаем, че „стая с гледка към морето“ понякога е всичко, за което можеш да мечтаеш в средата на лятото,

но ако тази стая е разположена на територията на хотел с бутиков дизайн, заобиколен от зеленина и в непосредствена близост до плажната ивица, бонус точките стават повече дори и от звездите на хотела. Вдъхновен от природата, Umani има концепция, която се познава още от името на мястото, означаващо „хора“. Тук всички детайли са проектирани с мисъл за гостите и тяхното безгрижно прекарване в пълен релакс. 52 стаи и апартаменти, ресторант, бар, кокетен басейн, както и собствен плаж със снек бар, Umani е място, от което няма да ти се тръгва!

Златни пясъци, ул. „Димитър Хаджиянев“
088 810 0164

Kampai Restaurant

Kampai Restaurant

Морската столица може да бъде и столица на кулинарните пътешествия, ако съдим по менюто на Kampai. От класическите и авторските суши и сашими, през рамен нудлите и ястията с екзотични риби, които рядко срещаме у нас, тук магията се получава като фюжън между традиционните азиатски вкусове и модерните техники.

Интериор и храна са в перфектна симбиоза, за да се отдадеш на ултимативното азиатско преживяване.

Казваме наздраве за него и с някой от авторските коктейли с японски имена, носещи послания за време, добре споделено.

Св. св. Константин и Елена Еnsana Aquahouse Hotel, ниво -1
088 272 7363

Memento

Memento

Вечерите в Memento са ни любими без значение в кой град се озовем,

но дали заради морето наблизо или заради красотата на морската столица, тези във Варна се усещат особено магични.

За добро кафе през деня или за авторски коктейли вечерта – идваме при двукратните победители в Go Seaside Awards всеки път, когато сме на морска територия, за да си причиним разтапящо се като лед удоволствие. Освен заради напитките Memento е предпочитаният кафе-бар и заради музиката – на живо или от пулта, следи програмата в социалните им мрежи, за да си в крак с вечерите, които те очакват.

Варна, бул. „Сливница“ 7
088 813 3459

Salvia Italian Lounge

Salvia Italian Lounge

Св. св. Константин и Елена има своя италиански рай и той е наречен на билката с дъх на така бленуваното Средиземноморие. Salvia претворява чувствените вкусове на Тоскана и ги сервира в чинията на Северното Черноморие, за да те потопи в една повече от уютната атмосфера. Тук приглушената светлина и модерното съчетание на естествени камък и дърво в интериора са идеална среда за мили семейни моменти или пък романтични мигове за двама, а свежата храна и ароматите на Италия ти подаряват безвремието, което заслужаваш.

Св. св. Константин и Елена Ensana Aquahouse Hotel, ниво 0
088 430 2460

Small City Café

Small City Café

Лятна атмосфера, свежи хора, дълги разговори – Small City Café е градският спот, който очарова по не едно направление.

Тук сме от сутрин до вечер, защото освен с добро кафе и напитки от кухнята ни приканват с меню, което ще се хареса на всеки градски бохем. Яйца по любимите начини, леки салати, точни попадения от интернационалната кухня и още много – каквото и да избереш, сигурно е, че ще е свежо. Това лято в Small City Café ни организират и афро вечери с музика от пулта, а ние от дълги часове около него знаем, че по-добра за лятно настроение няма. Enjoy!

Св. св. Константин и Елена, х-л „Приморски“
087 920 2302

Topola Skies Resort & Aquapark

Topola Skies Resort & Aquapark

В сърцето на Северното Черноморие, между Каварна и Балчик, Topola Skies Resort & Aquapark е пресечна точка на приключения, релакс и невероятна природа.

В комплекса те очакват над 400 удобни и практични стаи и апартаменти с модерен дизайн, както и аквапарк, екшън парк и единственото по рода си съоръжение по нашето Черноморие – Topola Skies Zip Line. Басейните са общо четири, очакват те и водни барове, в които да презаредиш, а за най-малките – много забавления, занимания и игри.

Каварна, Топола Скайс
088 761 9254

Делфинариум Варна

Делфинариум Варна

Единственото по рода си атракционно съоръжение води началото си от далечната 1984 г.,

като до днешна дата е не само един от символите на Варна, но и на туристическите атракции в България. Делфинариум Варна се намира в Морската градина и предлага вълнуващо шоу и плуване с делфините – Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър. Тук имаш възможността и за подводно наблюдение от кафе-сладкарницата, откъдето да разгледаш всеки от удивителните бозайници само от педя разстояние.

Варна, Приморски парк
052 302 199

Пътуване до Ница: 5 неща, които да направиш в града, който омагьосва

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *