Solaire Tables – ела с нас на един специален брънч, който адмирира таланта, смелостта и иновацията

Как изпратихме последния уикенд на юни: подобаващо, със стриди и Шампан

0 коментара Сподели:
Solaire Tables – брънч като никой друг

Преди повече от 250 години една млада вдовица нарушава завинаги статуквото на шампанската къща Clicquot.

Във времена, когато във Франция за жените е било невъзможно да се развиват без мъж до себе си, след загубата на съпруга си, мадам Клико прави смели и дръзки стъпки в света на шампанското и се превръща в една от първите бизнес дами на съвремието, наричана „Гранд дамата на Шампан“. 

Днес марката Veuve Clicquot продължава нейната мисия,

като подкрепя прогреса на жените и застава зад инициативи като новата Solaire Tables, обединяващи успели дами готвачи в различни европейски държави.  

У нас това е шеф Севда Димитрова от добре познатия ни и обичан ресторант Ahora, където се озовахме и ние в последната събота на юни на дълъг, разточителен и ужасно вкусен брънч, част от Solaire Tables, и напоен от любимите ни Veuve Clicquot балончета.

Solaire Tables – брънч като никой друг

Santé за и на всички

Шеф Севда, победител във втория сезон на MasterChef България, е от онези професионалисти в кухнята, които смело експериментират и творят дръзко, без да се съобразяват с разни скучни рамки и ограничаващи въображението им правила.

Тъкмо заради това съботното меню беше далеч от познатата формула за стандартен брънч.

Започнахме със сочни стриди със сос “Миньонет”, мариновани бели ягоди и бъз. Супер съчетание за хора, които не са свикнали с директния морски вкус на стридата. Оттам, вече с настроено за чудеса небце, преминахме към мини блини със сьомга Гравлакс, мус от рикота с хрян и хайвер, като това комбо спокойно се нарежда в топ 5 на най-запомнящите се в историята на брънч културата у нас. Сигурно трябваше да спрем след брилянтния наситен вкус на киша с хрупкаво маслено тесто, панчета, Грюер и крем жълтък.. но нямаше как да пропуснем бриош с крокета с чедър и билки, поширано яйце и слънчев сос Холандез с Гочуджанг – да ни прощават, но този бриош скри шапката на всички разновидности яйца Бенедикт! Няколко минути заслужена почивка и дойде време за черешката на.. чийзкейка – с бял шоколад, лешников пралин и сфера от сирене Бри. Ето на това се казва оригинален десерт.

Solaire Tables – брънч като никой друг

Разбира се, всяка хапка придружавахме с глътка Veuve Clicquot Brut и

ето на това ние му казваме подобаващо изпращане на първия летен месец и неистово очакване за още от същото. 

Veuve Clicquot Yellow Label е шампанското символ на марката. Всяка чаша Veuve Clicquot е приказка за смелост и иновация, която продължава да вълнува и вдъхновява жените в бизнеса и кулинарията, с разпознаваемия си стил: перфектен баланс от сила, интензивен ароматен профил, свежест и кремообразна  текстура. 

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София на 21 юли

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *