Три места за сладолед в София, които обещават разхлада и наслада

Ice Cream Mania: Водим те до сладоледаджийниците, където всяка лъжичка обещава ново приключение

0 коментара Сподели:
Три места за сладолед в София, които обещават разхлада и наслада

Представи си това: вървиш по оживена градска улица, тротоарът излъчва топлина и изведнъж се натъкваш на очарователна витрина.

Вратата се отваря, посреща те струя хладен въздух, заедно с аромата на току-що приготвени вафлени фунийки. 

Летният ентусиазъм ни отвежда до героите в забързаната сутрин и тихия следобед!

Авантюрата е сигурна – докато слънцето напича и дните се удължават, разхладата избираме чрез любимия вкус, поднесен в топка (или три) от любимия сладолед! Знаем, че и ти празнуваш лятото като нас, затова подслаждаме моментите със студено вълшебство в ръка. Ние обиколихме модерните салони в София, защото юни е точното време да ти покажем част от най-добрите места наоколо. Кремообразни класики, сорбета, екзотика – има от всичко!

Atelier Del Gelato Baci

Atelier Del Gelato Baci

Atelier Del Gelato отдавна се утвърдиха като постоянна сила на столичния джелато небосклон,

а концепцията им е супер различна от самото начало, предлагайки здравословно занаятчийско джелато – без глутен, изкуствени оцветители и добавенa захар. Истински рай за всеки ценител, който е със слаби ангели, но все пак се опитва да спазва някаква форма на хранителен режим в преследване на перфектното beach body. Тук всеки сладолед и сорбе се приготвят ръчно, от натурални продукти от местни производители и в унисон с най-добрите италиански джелато практики.

ул. „Георги С. Раковски“ 149
088 858 6205

Gaya Gelato

Gaya Gelato

Сладолед ни се дояжда още с първите пролетни лъчи, през цялото жарко лято и във всеки момент, когато искаме да си угодим на душичката. „Още радост“ бе колаборация между българския бранд „Хармоника“ и италианския Gaya Gelato, като отскоро италианската страст напълно поема щафетата. Разнообразните сладости ще радват всеки любител на леденото съвършенство с пъстрота, вкус и първокласни продукти.

Отбий се час по-скоро!

Ние вече загребваме сорбе от череша и се отдаваме на заслужено бягство в света на качественото джелато, тази велика италианска прелест.

бул. „Ген. Скобелев“ 9
088 656 1859

Gelato & Latte

Gelato & Latte

Съблазняващи словосъчетания, като бурбонска ванилия, джандуя, роза Дамасцена, черен сусам с нар придобиват реални измерения в разкошно хрупкавите и прясно изпечени фунийки на Gelato & Latte. Кремообразни и разнообразни, те са съвсем непреувеличено сред най-добрите джелато производители в страната и на нас никога няма да ни омръзне да разказваме за тях, защото не спират да експериментират със съчетания, заради които всяко лято придобива нови измерения на удоволствието.

Gelato & Latte подхождат едновременно с творческа изобретателност и грижа за здравето,

произвеждайки сами млякото, което влагат в своето джелато. Магията се случва в собствената им биосертифицирана ферма „Розино“, където биволите от порода Българска мурра и кравите от порода Джерсей, се отглеждат свободно пасищно в екологично чист район.

ул. „Самоков“ 28 Б; ул. „Сан Стефано“ 22

Започва After Hours Social Club – новата серия от ивенти на Go Guide

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *