5 събития, с които да си ъпгрейднеш месеца

Една разнообразна селекция с идеи какви да ги вършиш този месец

0 коментара Сподели:

През май неработните дни са с цели 3 повече и ако още не си съставил план за действие, идваме на помощ! Подбрали сме ти партита, базар, среща с милиардер, а за капак – начин си спечелиш 10 000 лв.

 BALKAN BEAT FEST

Цели 10 часа ще звучи микс от духови и струнни инструменти, етно мотиви и перкусии като част от тазгодишния Balkan Beats фестивал. За настроението ще се погрижат добре познатите Kottarashky & The Rain Dogs, очарователните The Smugglers Collective, Robert Šoko и много други. Ако след всичко това все още имаш сили, можеш да останеш и за Victor Ruiz и Gaga. Трябва да признаем, че 32-часовото събитие е обещаващ старт на новия Underpool Arena.
Кога: от 12 до 14 май, петък – неделя, 20:00 ч.
Къде: Underpool Arena, ул. „Коломан“ №2
Вход: еднодневен пас – 15 – 25 лв., двудневен пас – 35 лв.

SIR RICHARD BRANSON IN BULGARIA

Ако името Ричард Брансън не ти говори нищо, то поне мултимилиардната му компания Virgin със сигурност ти е позната. На 19 май магнатът ще дойде в НДК, за да ти разкаже за личния си път към успеха. А той не е никак кратък – още от 16-годишен показва интерес към бизнес начинанията, когато започва да издава списанието Student. Следват музикалните магазини Virgin Records, авиокомпанията Virgin Atlantic и създаването на световноизвестния музикален лейбъл. В общи линии има какво да научиш от него.
Кога: 19 май, петък, 19:00 ч.
Къде: НДК, бул. „България“ №1, Зала 1
Вход: 150 – 500 лв.

ПРОЛЕТЕН ПАНАИР НА КНИГАТА

Дойде времето, в което да се заредим с интересни книжки и за тазгодишната лятна ваканция. Форматът е добре познат – 3 етажа от НДК, десетки издателства и прилични отстъпки. Дали си хвърлил око на някое конкретно заглавие, или очакваш да намериш нещо сред купищата избрани творби, важното е едно – да привлечеш и приятел, който да ти помогне с носенето на тежките торби с покупки!
Кога: от 23 до 28 май, вторник – неделя, 10:00 – 20:00 ч.
Къде: НДК, пл. „България“ №1
Вход: свободен

SOBAZAAR GREEN EDITION #4

Големи фенове сме на все по-популярните в последно време базари, а тези в SOHO всеки път ни скриват шапката. Затова още отсега си записваме в календара и се приготвяме за свежо, здравословно и зареждащо събитие. В помощ ще дойдат Магазин Шипка, Шоколад Гайо, Roobar, продуктите на бебеshore, Crupon, Shevitza и куп други любими родни марки. От Ribs Brothers и Cakey Bakey ще се погрижат за храната, а музика също няма да липсва. Е, как да не си изхарчиш половината заплата с кеф!
Кога: от 27 до 28 май, събота – неделя; 10:00 – 19:00 ч.
Къде: SOHO Sofia, ул. „Искър“ №4
Вход: свободен

АКАДЕМИЯ ЗА ИНОВАЦИИ 2017 – SOFIA INNOVATION HACKATHON

По време на hackathon-a студентите ще разполагат с точно 24 часа, за да разработят най-креативната и приложима идея в една от трите дисциплини: дигитална среда, продукти и услуги на бъдещето и брандинг на София-град. Атмосферата със сигурност ще е зареждаща и вдъхновяваща, решенията – нестандартни, а и наградния фонд си го бива – 10 000 лв. Всичко, което трябва да направиш, е да сформираш отбор, да се регистрираш на сайта на Sofia Innovation Hackathon и да се заредиш със страхотни идеи! Може би и ранното лягане предната вечер няма да е излишно.
Кога: от 30 до 31 май; вторник – сряда, 10:00 ч.
Къде: литературен клуб „Перото“, НДК, пл. „България“ №1
Вход: свободен, с предварителна регистрация

Виж какво се случва на сцената през май.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *