Ресторантите с лятна градина в София – представяме ти 29 градски оазиса

Скритите скъпоценни камъни на града – виж местата на открито, които лятото обича

0 коментара Сподели:
Ресторантите с лятна градина в София – виж скритите скъпоценни камъни на града

Юни е лятната градина на София!

Кулинарната сцена излиза на открито – от скрити дворове до обширни градински тераси, всяко място предлага уникално бягство за градския човек. Наслади се на възхитителни ястия, докато си заобиколен от тучна зеленина, красиви цветя и нежното бръмчене на лятото. Независимо дали си падаш по романтична вечеря под звездите, спокоен брънч на слънце или шумна нощ с приятели по високите столове –

тези зелени локации могат да ти предложат както вълнение, така и спокойствие.

Насочи поглед към любимата маса, през юни изследваме не само добрия вкус, но и запомнящата се атмосфера. Ела с нас, следващото изживяване е само на една лятна градина разстояние!

65 Светулки

65 fireflies

Първият аперитиво бар в София отвори врати през далечната 2014 и още тогава ни омагьоса със своето непретенциозно очарование.

Тук може да дойдеш заради три неща –

съвършените коктейли, вкусната домашно приготвена храна и прелестната градина, в която сме прекарвали не една и две магични вечери. Прегръдката на бляскащите светулки винаги е била топла и приятна, а романтиката и свободата са се усещали във въздуха с пълна сила. Уют, цветове и единствен по рода си интериорен чар – отбий се под номер 65, за да заблестиш и ти.

ул. „Солунска“ 65
089 777 6999

After Five Bar & Dinner

after five

Емблематичната локация на този магнетичен бар прави откритото му пространство една от любимите ни софийски отбивки. Митичната столична улица „Малко Търново“ е приютила цялото очарование на After Five Bar & Dinner и го е превърнала в място, на което да прекараш времето си повече от добре.

Заповядай за вечеря, питие или да потанцуваш, докато се любуваш на града и всички негови тайни.

Първокласните питиета, пъстрите ледени чаши и тематичните вечери са нещо, което не омръзва на никой градски изследовател на добрия вкус, а знаем, че в това число си и ти.

ул. „Малко Търново“ 1
088 395 5995

Ale House

ale house

Всеки ценител на висококачествената жива бира знае, че възможността да си налееш от кран на масата е незаменимо удоволствие. Посрещаме те от Ale House –

едно от местата в града, предназначено за студено пиво и палитра от ястия, които да го допълнят като сродна душа.

С чар на традиционен пъб, но и с модерен вайб на градско кътче, тук може да задоволиш всяко гастрономическо желание. Отварящите се прозорци и покрив в цялото пространство позволяват да усетиш уют през по-хладните дни, а когато изгрее слънце – да му се порадваш от първо лице. За бира под звездите – отбий се още утре!

ул. „Христо Белчев“ 42; ул. „Крум Попов“ 4
088 432 0400; 088 432 0666

ARIA

aria

След като ти представихме ARIA в рубриката „Новите места“, вече е време да поговорим и за още едно неоспоримо тяхно качество.

Прохладната им градина е мястото, където да се насладиш на всички гастрономически прелести, които предлагат.

Разположена във вътрешен двор, тя е идеалното уединено кътче, способно да отдели съзнанието ти от всеки градски шум. Избери някое превъзходно ястие от менюто, поръчай чаша ароматно българско вино и прекарай поне няколко блажени часа тук. Не пропускай възможността да угодиш на сетивата с нещо, което наистина си заслужава.

ул. „Узунджовска“ 7-9
089 733 3345

COOKÓ Kitchen:Drinks

cooko

На пресечката на „Христо Белчев“ и „Иван Денкоглу“ се намира вече добре познатото и превърнало се (само за година) в любимо място за сладки обеди, следобедни коктейли и разточителни вечери COOKÓ Kitchen:Drinks, част от хотел Juno.

Впечатляващият интериор на ресторанта е видим от улицата,

но ние сега уважително го подминаваме, за да обърнем внимание на приказната скрита градина на COOKÓ, която вече е отворена и приютява в зелените си обятия теб и любимите ти хора, когато имате нужда да преживеете града и неговите вкусове в блажено уединение.

ул. „Иван Денкоглу“ 40
088 248 7235

Crystal Burger & Steak

crystal

Апетитът ни насочва към едно любимо местенце в полите на Витоша, способно да очарова сетивата на всеки любител на първокласните месни изкушения. Сред предложенията им ще откриеш разнообразие от

селектирано висококачествено месо от САЩ, Аржентина и Австралия,

както и не по-малко впечатляващи салати, основни и завладяващи сетивата изненади. Правилно подбраните съставки подчертават естествения вкус на месото, точно както и градината им прави живота ни през лятото много по-хубав. Ако си зажаднял за сочни стекове и бургери с бонус – феноменална гледка, непременно се отбий.

Sofia Ring Mall
088 919 5519

Edo Sushi

edo sushi

Иска ти се да се потопиш в японската култура и нейната вълнуваща екзотика?

Като твой верен гид в гастро удоволствията идваме да ти напомним, че един от най-лесните начини да го направиш е, като се отбиеш до Edo Sushi и опиташ от тяхната азиатска кулинарна приказка. Тук те очаква разнообразие от суши предложения за всеки вкус и много традиционни ястия, които да те пренесат право в Азия. На фона на зелената гледка и магичния силует на Витоша, който се разкривa от градината им, всичко е по-вкусно, по-запомнящо се и осезаемо по-вълнуващо.

Sofia Ring Mall
088 666 1614

Grand Café

grand cafe

Обяд на открито, брънч в сряда или чаша ароматно кафе сутрин – откритата градина на Grand Café е едно от любимите ни столични кътчета през топлите летни дни. Закътана сред зеленина, с елегантен интериор и разнообразни гастрономически прелести, тук може да прекараш множество блажени часове в компанията на питие или някое божествено блюдо. Освен заради приветливата атмосфера на уют тук си струва да се отбиваш и за да опиташ изкусителните брънч предложения, които се сервират през всеки ден от седмицата.

Не пропускаме да споменем и богатата селекция от сладости,

както и традиционния Десерт на месеца, който е различен всеки месец и винаги съобразен с конкретния сезон. Приканваме те да се потопиш в очарованието на града, да поглезиш сетивата и се насладиш на нежния юнски полъх.

Grand Hotel Sofia, ул. „Ген. Гурко“ 1
02 811 0811

Roma Bene

roma bene ring

Ако искаш да усетиш духа на италианската магия,

то в Roma Bene Ring Mall той се носи из цялото пространство. Големите стъклени врати ни разкриват гледка, която си струва всяка минута, прекарана тук, а планинският ветрец в градината напомня за зелените полета на Тоскана. Кухнята в тази малка Италия изобилства с добра и здравословна храна в лицето на класически рецепти и такива, които ще срещнеш само тук. За десерт – панакота с горски плодове, гледка и чаша вино… Perfetto!

Sofia Ring Mall
088 883 3166

Kino Cabana

Kino Cabana

Първите събития за сезона са обявени, а ние нямаме търпение да се озовем отново в този полукръг на удоволствието, в който сме свикнали да прекарваме топлите летни вечери години наред. Kino Cabana е

онзи градски пристан под звездите, в който музиката води, питиетата са наблизо,

а разнообразните събития предизвикват само и единствено доброто ни настроение. Сезон 2024 обещава нов вихър от емоции с различни партита, лайв изпълнения и куп други изненади. Отбележи си всичко интересно в календара и заповядай на открито – животът тук е много по-хубав!

пл. „България“, НДК
088 260 8030

La Bottega Monte

La Bottega Monte

В нашето сърце тази локация е със статут на абсолютна класика.

Годините се изнизват неусетно, градът непрестанно се променя, но високото качество и автентичният италиански вкус все така си остават на пиедестал в La Bottega Monte. Красивата и просторна градина – също. В нея пируват всички сетива едновременно – опитай съчетанието от рибни деликатеси, идващи директно от остров Иския в Южна Италия, и се предай в прегръдката на красивите растения, които те заобикалят във вълшебната градина.

бул. „Черни връх“ 191
088 934 4493

Largo di Serdika

Largo di Serdika

Онзи оазис, намерил място сред историческите съкровища на София,

всъщност е една от най-подходящите опции за твоето добро прекарване. Градината на Largo di Serdika най-добре успява да открои всички онези красиви черти на столицата, които я правят толкова специална. Отвън може да се насладиш на изключителните кулинарни прелести, които са съвкупност от класически рецепти и продукти, пречупени през призмата и авторския прочит на опитния екип. Разкошните коктейли също са абсолютно задължителни, особено докато се наслаждаваш на чувствения саксофон или нежната виола вечер.

бул. „Княгиня Мария Луиза“ 2
088 833 2222

Lege bar & diner

Lege bar & diner

Емблематичната софийска улица дава името на този не по-малко емблематичен бар със страхотна кухня.

Lege е едно от местата в градската палитра, които обезателно да посетиш през топлите юнски дни. Майсторите на изкусните коктейли са способни да забъркат всички твои страсти и предпочитания, за да ти ги представят във вълнуващ облик, с който да утолиш жаждата. Имат и дневно меню, с което да задоволиш апетита по обяд, както и всякакви разнообразни партита вечер. Външното пространство и красивата тераса са идеален пристан за всеки приятен повод. Отбий се!

ул. „Леге“ 15A
088 299 9222

Leo’s Pizza Il Rustico

Leo's Pizza Il Rustico

Едва ли съществува по-сладострастно усещане от това да се храниш и пиеш, докато пред погледа ти се извисява зелена Витоша в цялата си прелест. Във великолепната градина на Leo’s Pizza Il Rustico те очаква именно тази гледка и дори да не живееш в Бояна –

разходката до един от най-устойчивите във времето (и вкусен!) италиански ресторант в града си заслужава.

Чаша превъзходно вино, изкусителна пица на пещ, раздумка с приятели и чист въздух, спускащ се от планината – ето на това му казваме ние la dolce e vita!

ул. „Нарцис“ 58
087 864 2827

Mediterraneo

Mediterraneo

Макар да е точно в сърцето на София, градината на Mediterraneo носи спокойствие и уют, сякаш си в прелестен оазис, далеч от шума на града.

Мястото е добре познато с класическата средиземноморска кухня, приготвена в домашен стил,

със селекцията прясно изпечен хляб и с прелестната винена листа. В менюто ще откриеш всички необходими компоненти за добро гастрономическо прекарване – разнообразни интерпретации на любими рецепти, авторски ястия и фантастични десерти. Посети ги в някоя топла лятна вечер – една вечеря под звездите ще ти се отрази повече от добре!

ул. „Оборище“ 9 Б
088 664 4402

Memento

Memento

Юнски вечери под открито небе, коктейли, партита до сутринта…

Посрещаме те от мястото, в което градските бохеми небрежно отпиват от чаша с уиски в уюта на прохладната и жива градина. В нея може да се насладиш на слънчеви бани с ароматно еспресо, следобедни коктейли или тематични вечерни партита. Memento е изживяване, в което да празнуваш споделените спомени, да изпиеш прекалено ранно питие с приятели и да почувстваш динамичния ритъм на града, който е в такт с твоя собствен. Време е за нови незабравими спомени. Memento Creating memories!

ул. „Г. С. Раковски“ 106; Централен вход НДК бул. „Витоша“ 32

Mr. Pizza

Mr. Pizza

Веригата Mr. Pizza ни е доказала, че предлага едни от най-вкусните пици на пещ в града в комбинация със страхотна европейска и средиземноморска кухня, свежи напитки и куп разнообразни коктейли. По повод юнските страсти отиваме направо в градината им на бул. „Васил Левски“ 53,

за да прекараме обяда или вечерята по най-добрия познат начин – под открито небе.

Градината им е разположена в кокетен вътрешен двор и е перфектното кътче за моментите, в които ти се иска мъничко прохлада и уединение. Очакват те, запази си място още днес!

бул. „Васил Левски“ 53
088 829 7454

MyChoice

Пристъпваме в онова впечатляващо кулинарно бижу в полите на Витоша,

приветстващо ни в невероятната си градина, в която цари усещането за простор, зеленина и свежест. Освен кухня за чудо и приказ ресторантът има качествата да бъде уютен домакин на всякакви лични или корпоративни събития – от сватби и рождени дни до абитуриентски поводи или тиймбилдинги. Обръщаме специално внимание и на новото им à la carte меню, в което ще откриеш различен прочит на популярни ястия и вълнуваща палитра от вкусове и аромати.

ул. „Момина сълза“ 14; SkyCity Mall, ул. „Коста Лулчев“ 52
089 477 7379

One More Park Bar

One More Park Bar

Телепортираме се в една от най-зелените части на Борисовата градина, където заедно с растенията избуяват хубавите емоции и широките усмивки. One More Park Bar разполага с все същите майсторски приготвени коктейли, с които бе известен и неговият предшественик, като в новата локация има и немалко неща за хапване.

Прелестната им градина е пъстър оазис, в който да се насладиш на живота на открито с най-точния атрибут за целта –

пълните с магични еликсири чаши. Горското амплоа на One More Bar е една от най-горещите точки в столицата – тук често организират различни партита, брънч уикенди или вечери с музика на живо. Не можем да се сетим за по-подходящо кътче, където да отпразнуваме топлите летни вечери. Направи го и ти, чакаме те там!

Национален ОББ тенис център, ул. „Незабравка“ 3-5
088 461 8821

R Garden & Bar

R Garden & Bar

Топла юнска вечер. Работният ден е приключил. Чудиш се къде да отидеш и да изпиеш заслужена чаша вино или вълнуващ коктейл преди вечеря?

Е, пристигай час по-скоро в градината на R Garden & Bar! Тук те очаква обновено меню с ароматни еликсири от български нишови винарни с бутиково производство и концепция зад всяка бутилка. Освен фантастични вина, които обикновено не се предлагат в заведенията, тук ще откриеш и разядки, за чиито вкусове отговарят именно българските продукти. В R Garden & Bar вкусовете на България се превръщат в незабравими спомени – опитай магичните комбинации, съчетаващи вино с автентични български сирена и колбаси. През следващите топли месеци ще имат множество тематични събития, pop up базари, дегустации на вина и куп други интересни мероприятия, за които да следиш в социалните им мрежи.

ул. „Солунска“ 30
02 801 79 00

Roma Bene

Roma Bene maleeva

Това магично кътче и разкошната му градина определено заслужават твоето специално внимание. В Roma Bene Maleeva ще откриеш уют, зеленина и блажена атмосфера, а това е всичко, което е необходимо за добро прекарване на открито.

Потопи се в тяхната кулинарна приказка с емблематични ястия от различните региони на Италия,

поднесени с авторски почерк и голяма доза креативност. Пица и паста предложенията тук не са нищо по-малко от абсолютно съвършенство, както и автентичните антипасти и изпипаните в детайл десерти, с които да подсладиш деня си.

бул. „Никола Вапцаров“ 57
087 907 7577

Social Café Bar & Kitchen

Social Café Bar & Kitchen

Водим те в едно добре познато градско кътче, където хем да се любуваш на динамичния град, хем да хапваш изкусително меню с ястия, угаждащи на всички твои сетива. Освен с кулинарни качества Social Café Bar & Kitchen допълват своята неповторима атмосфера с не по-малко впечатляващите коктейли и питиета.

Погрижили са се и всеки петък да има някое интересно участие с музика на живо,

с което подобаващо да завършиш работната седмица и да се отдадеш на заслужена почивка. Просто е – тук всичко си е на мястото!

бул. „Витоша“ 16
087 676 7647

Souterrain Bar

Те са кокетни, изключително красиви и обляни в розово блаженство. Нямаше как да не те вземем с нас и в градината на Souterrain Bar. Souterrain Bar e новооткрито заведение в сърцето на София и

ни предлага усещането на класически бар с уютна, спокойна градина, закътана между исторически сгради. 

Екипът тук е другото ни любимо звено, защото преди всичко те са приятели, стартирали професионалната си кариера заедно. Годините ги научават, че качеството на продукта и отношението към клиента е най-важното, за да накараш някой да се върне отново при теб. Ето защо на място можеш да усетиш личното отношение към всеки клиент. Наслаждаваме се и на приятелска, уютна атмосфера, висококачествени напитки с подчертан авторски прочит. Не ги пропускай – супер са!

ул. „Солунска“ 12

088 354 7005

The Cocktail Bar

the cocktail bar

Градска романтика, смях, летен полъх!

Разходката ни на открито продължава до едно от местата, което очарова с бохемско реноме и типично градски характер. The Cocktail Bar се намира точно там, където „Ангел Кънчев“ и „Солунска“ се хващат за ръце и продължават заедно в посока пивки коктейли. Охладените чаши, пълни с наслада, винаги са били способни да ни задържат в омаята си за поне няколко часа. Тук е райското кътче за любителите на добрите питиета, забъркани с вкус и опит, с висококачествени съставки, пресни плодове и ароматни билки. Cin cin!

ул. „Ангел Кънчев“ 9
087 715 1152

Villa Bellucci

villa bellucci

Има особен чар в местата, които излъчват автентичен аристократизъм.

Точно такава е къщата с дългогодишна история в началото на ул. „Шишман“, превърнала се в елегантната Villa Bellucci. В своето вълнуващо амплоа на ресторант и енотека мястото стана едно от любимите ни кътчета веднага щом отвори врати. И понеже дните вече са дълги, а въздухът топъл – поседни в прохладната градина на къщата, откъдето можеш да ѝ се любуваш, отпий от чашата на удоволствието, отпусни се и мигом ще се пренесеш в сюжета на някоя класическа италианска романтика.

ул. „Цар Шишман“ 12
088 933 8808

КЕВА

KEVA

На една от най-оживените улици в града цъфти култово столично заведение, което свързваме с естетика, музика и добри питиета. Клубът за естетическо възпитание на артиста е убежище за всички онези спонтанни моменти,

в които ти се допива нещо свежо, слуша ти се хубава музика или пък просто ти се танцува.

Градината им е пъстрото, обградено от зеленина уютно кътче, където сме прекарвали блажено часовете си, придружени от ароматно кафе или приятна компания. Напомняме ти, че и задната част вече е отворена, така че да ти е дори по-широко и приятно.

ул. „Г. С. Раковски“ 114
087 863 3505

Остерия Pastoccino

pastoccino

Тиха централна софийска улица, обрамчена от разкошни дълги и сякаш безкрайни редици дървета…

същинска градска идилия, в която да потънеш блажено. На същата тази романтична улица се намира остерия Pastoccino, разположена в красива стара сграда. Тук средиземноморските вкусове са овладени и предадени до степен на съвършенство, а нашата най-гореща препоръка е да им се отдадеш, докато ти и твоите хора сте поседнали на някоя от външните маси под блещукащите очарователни лампички, придаващи автентична атмосфера на лятната вечер.

ул. „Сан Стефано“ (вход откъм ул. „Шейново“ 27Б)
088 718 1856

Ресторант Стефанович

stefanovic

През април ти представихме ресторант „Стефанович“ като новото място за домашно приготвена балканска кухня,

което спечели небцето ни с десетките си качества. Днес се отбиваме тук отново, за да посетим просторната им зелена градина с детски кът, в която угощението ще е дори по-приятно. Акцент тук е невероятната кухня от Балканите, която е приготвена така, че да покрие всички гастрономически изисквания за вкус. Менюто им е изпъстрено с майсторски приготвени специалитети, сред които автентични разядки, сръбски класики и десетки месни ястия за чудо и приказ.

бул. „Черни връх“ 38А
088 889 8767

СтоЛица Гастро Пивница

stolica

Преди две години това същинско съкровище се появи на хоризонта със заявка да предлага хубава студена бира и предимно месни ястия с подчертан български характер. Още оттогава гастро пивницата ни е любим спот, защото винаги успява да ни предразположи да разпуснем и да се насладим на простичките неща от живота.

Напомняме ти и за любимото ни съботно-неделно културно хранене там, заради което си струва да ги посетиш и ти.

Реновираната им градина те очаква с отворени обятия, нови разхлаждащи коктейли и идеален градски вайб, с който юни става още по-привлекателен.

ул. „Любляна“ 2А
087 882 2922

10 тенденции в банските и плажните визии, които съблазняват лято 2024

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *