България спечели Евровизия

За Евровизия и след това

0 коментара Сподели:

Най-накрая ние с нашия най-красив, талантлив и достоен представител отвяхме главите на Европата. Ние, малката невзрачна държавица, им показахме кои сме и какво можем. Веднъж завинаги!

В София се пие, гърмят се фойерверки, никой не може да запее песента, но всеки се опитва по своему. Киев '17 е новото САЩ '94.

 

След няколкочасов пир сутринта министър Баев дава пресконференция, обещава почетна титла за Кристиян Костов, премия от 1000 лева и спирка на метрото кръстена Beautiful Mess.


В следващите седмици Кристиян е разкарван по телевизии и радиа като парадна мечка. Слави го кани за дует и неформално участие в референдума.  Иво Сиромахов туитва, че Beautiful mess реално е композирана за политическото положение в страната и че Крис реално е откритие на шоуто.

 


Русофобите чакат трепетно Крис да избяга и да занесе наградата в Москва, където по средата на Червения площад е планиран ритуал за превръщане на статуетката в сърп и чук. Няколко руски псевдо кафяви медии пишат, че Крис е вече в Москва, докато той пее на празника на града в Тутракан. Блиц пускат колаж, в който се твърди, че представителят ни на Евровизия всъщност е шпионин на КГБ, вербуван, когато е бил на 3. Статуетката така и не стига до Москва, защото Саня Армутлиева е наредила едни 17 участия по села, паланки и няколко мола на Крис, а неустойките в договора им са 6-цифрени. А и наградата седи в офиса ѝ, няма мърдане.

Идва лято, Крис тръгва на турне с Coca-Cola по градските площади, но на повечето хора им е минала еуфорията вече. Освен това участията почват да спадат, защото Саня е надула хонорара му колкото на фолк звездите, а пък от малките населени места предпочитат все пак нещо по-така-за-душата.

 

Тия английски балади са супер, ама не правят купон тъй-тъй.

 

Същевременно започва организация по домакинството на България за Евровизия – Поли Генова е водещ, продуцент и вероятен представител. Още не е ясно. Саня обаче не дава и държи всичките артисти на Вирджиния Рекърдс да изпеят поне по една песен на церемонията.

Започват да излизат разни статии с корупционни схеми относно бюджета на домакинството ни и разпределянето му, защото се оказва, че цялото това фиаско ще го платим ние – данъкоплатците и 'ич няма да е евтино, но нас ни обраха с 6 милиарда, та дет' се вика – сме си свикнали.

Министър Баев обещава, че Евровизия София ще бъде най-мащабната продукция на света. Също намеква, че би се радвал, ако Криско ни представлява.

Бойко съобщава, че специално за Евровизия ще построи нова зала в София – Арена Армеец не ставала. Ама? Няма ама. Почва строителство – пак от нашия джоб.

Тихомълком Саня пробутва още едно от протежетата си за представител на България. Някво там международно жури, дето никой не го знае е гласувало. Точка. БНТ мълчи и козирува.

Междувременно Кристиян Костов си наема адвокати и скъсва със Саня. Получава пълна стипендия от Бъркли и заминава да учи в Америка, напук на русофилите. Рязко е забравен от медиите. Дори не го канят на откриването на Евровизия – Поли Генова го замества.

Церемонията почва с триста зора, двеста напъна, незавършена зала и кофти звук, който БНТ просто не могат да оправят. Разбира се, фейсбук се пълни с критики – но от БНТ казват само, че това им е ново и нека бъдем по-толерантни. В международната преса ни критикуват, установен е проблем и с гласуването, за който БНТ пак нищо не знаят.

Протежето на Саня се справя супер, но пак сърбите и гърците ни прецакват. Нещастници.

Тая година песните както никога са трагедия и никой не знае защо. Новото е, че се състезават Уганда, Мали и Суринам и никой не знае защо. Колонизаторите седят със сведени глави и пляскат най-силно.

Междувременно делегацията на Израел е нападната от скинари в Борисовата, докато се разхождат преди финала. Един германец се натравя с метилов алкохол, а други трима делегати са излъгани от таксиметрови шофьори с 200 евро за 300 метра.

Финалът почва – музиката спира. Проблем с антените.

Накрая печели Русия. Щото трябваше да си върнат за миналата година.

След две години Кристиян Костов е номиниран за Грами. Саня го кани на концерт, но с новия му мениджмънт не ѝ минават пазарлъците. Ние пак сме в еуфория, но тоя път само гледаме отдалеч. На Грамитата Крис се засича с Григор Димитров и двамата си пускат селфи в инстаграм с хаштаг #bulgaria.

Приемайки статуетката, Крис само казва на английски "Най-накрая ще купя самолет на мама".

(Иронията настрана, последната част наистина се надявам да се случи! Крис я заслужава! Браво за представянето му.)

Виж какво още е писала Рут за нас – дисекция на Гери-Никол.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *