Неонът от дрехите ти до любимите технологични джаджи – цветният тренд на лято 2024

За да вибрираме на вълните на лятото трябва да заложим на неон – от аксесоарите, които описват стила ни до устройствата, които са винаги с нас и променят лайфстайла ни

0 коментара Сподели:
Неонът – цветният тренд на лято 2024, който ще преобрази сивото ни ежедневие

В калейдоскопа на съвременните тенденции едно явление продължава да е в центъра на вниманието ни и предизвиква нова вълна от вълнение: неонът. Този тренд не се отнася само до декора или модата, а е истинска революция, която влива енергия и цвят във всеки аспект на живота ни. 

Еволюцията на неона: От ретро усещането на 80-те до сега

Някога ограничен до сиянието на градските улици и ретро ресторантите, неонът се отърсва от носталгичното си минало, за да се превърне в символ на модерното. Трендът, който поставя началото си с ярките цветове на 80-те години на 20-и век, се завръща с пълна сила и тази година. Но как започва всичко?

През 1980 г. неоновите цветове започват да се използват в спортното облекло и по-конкретно –

триката за аеробика, които вече са се превърнали в моден „statement“ на епохата. 90-те идват с пълния триумф на неона. Доказателство за тоталната му диктатура в модния свят е фактът, че дори Chanel започва да предлага своя отличителен костюм в неонови цветове. През 2000 г. неонът вече е масов тренд дори за висшата мода. Пример за това е изключително луксозната чанта на Hermès – Birkin, която вече се предлага в неоново розов цвят.

Неонът – цветният тренд на лято 2024, който ще преобрази сивото ни ежедневие

Марго Роби на снимачния сет на „Барби“. Снимка от Instagram.com@gettyimages
Дамска чанта Hermès – Birkin. Снимка от Instagram.com@gettyimages

Как неонът се превръща в новото „черно“?

Неонът като тенденция тотално превзема модната сцена през последните няколко години. Пренасяйки се на най-голямото модно събитие в света, а именно Met Gala, неонът става все по-съществена част от екстравагантните визии на знаменитостите. Ексклузивното събитие на VOGUE несъмнено е най-престижното и най-очаквано в сферата на модата. Най-емблематичните визии са тези на Кендъл Дженър от Met Gala 2018, която носи ярко оранжева рокля на Versace, както и на актьораот MARVEL – Себастиян Стан, един от малко мъже в историята на червения килим, който се осмелява да носи нещо различно от черен костюм. Неговата неоново розова визия от Valentino се появи на страниците на не малко модни списания. 

Неонът – цветният тренд на лято 2024, който ще преобрази сивото ни ежедневие

Кендъл Дженър на Met Gala 2019. Снимка от Instagram.com@kendalljenner 
Себастиян Стан на Met Gala 2020. Снимка от Instagram.com@imsebastianstan 

Но когато става въпрос за ежедневна мода, повечето брандове залагат по-скоро на аксесоари в неонови цветове,

които да представляват лек акцент в цялостната визия. Най-големият хит това лято ще бъдат ярките обувки, а световно признати дизайнери като Christian Louboutin пускат цели модни линии с аксесоари, вдъхновени от неона.

Пулсиращата енергия на неоновите светлини вдъхновява и много технологични компании,

които отключват силата на цветовете с продукти, въплъщаващи не само иновация, но и уникален стил. Подобен пример в търговската мрежа в България можем да видим при продуктите на Dyson – сешоари в ярки нюанси и продукти за дома в характерни неонови тонове. Те намират място и върху технологични аксесоари като мишките и клавиатурите на Logitech. През месец май у нас пристига още един ярък пример за устройство, с което да изразиш личния си стил още по-категорично. Това е лимитираната серия на устройството за нагряване на истински тютюн IQOS, която ще се появи у нас в края на май. IQOS ILUMA Limited Edition Neon Purple приковава вниманието с перфектно съчетание на външен корпус в наситено лилаво и свежи цикламени акценти и е отличен с престижната международна награда за продуктов дизайн Red Dot Award 2022. С лимитираната серия брандът отбелязва 10-годишнината от лансирането си за първи път на световния пазар. 

IQOS ILUMA Limited Edition Neon. Снимка от www.red-dot.org.

Неонът в градския пейзаж

От осветените улици на Шибуя в Япония до емблематичните екрани на Таймс Скуеър в Ню Йорк, неонът превръща градската среда в ослепителен оазис на цветовете. Но тук не става въпрос само за естетика – неонът изпълва пространството с усещане за жизненост и вълнение, като образите на попкултурата и ярките цветове се превръщат в основен хайлайт на ърбън средата в големите метрополиси.

От подземни клубове до рууфтоп барове, неоновото осветление е задължителна съставка в рецептата за всяко незабравимо парти.

Най-емблематичният клуб в света – Мулен Руж в Париж, привлича своите посетители както с необикновената си кабаретна програма, така и със световноизвестния си неонов брандинг, който поставя началото на бар културата във Франция. Пренасяйки се от кабаре сцената в Париж към модерните рейв партита в Амстердам, можем да забележим, че неоновите акценти запазват своята атрактивност. Най-новият тренд в рейв парти културата е създаването на 3D визуални материали, които чрез позиционирането на екрана създават усещането за пълно потапяне в преживяването. 

Неонът – цветният тренд на лято 2024, който ще преобрази сивото ни ежедневие

Кабаре клуб „Мулен Руж“. Снимка от instagram.com@moulinrougeofficiel 
Times Square NYC. Снимка от instagram.com@timessquarenyc 

Неонът е тенденция, която ни вдъхновява да сложим „ярко розовите очила“ и да избягаме от своето сиво ежедневие. Независимо дали танцувате в блясъка на неонови светлини или пазарувате нови аксесоари за предстоящата лятна почивка,

ярките нюанси ви предизвикват да бъдете себе си по един нов и неочакван начин.

Нещо ново? Нещо повече! – Зад кулисите и във вихъра на партито на годината

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *