Музикален съпровод: Soundtracks

Любимите ни парчета от любимите ни сериали

0 коментара Сподели:

Понеже нонстоп сме във филма, а животите ни заслужават поне няколко статуетки "Оскар", отдавна спряхме да се залъгваме, че сме реалисти, и просто решихме да се приемем… такива, каквито сме си – мечтатели оптимисти. И така от дубъл на дубъл, от филм на филм си стана цял сериал, чийто епизоди ти разкриваме и на теб от време на време в традиционния музикален съпровод. Лайтмотивът в него е през музиката към душата, но това важи и за отношенията ни и в офиса, и в живота като цяло… Почти няма шанс да дойде на работа някой от нас и от плейлистата му да не разбереш какво му се е или не му се е случило. Особено на Влади, чиито емоции нонстоп са на показ от миниколонките до него.

Та като стана дума за сериали, се сетихме, че всеки от тук присъстващите си има от онези моменти, в които просто се затваря между четири стени и се отдава на безвремие пред монитора, взимайки на един дъх разстоянието от епизод 1 до епизод 10 на някой сериал. Като, за да не е бездушно цялото това занимание, от време на време похапва нещо вкусно, разцъква телефона или просто поклаща в ритъм десен крак, лява ръка или глава, когато саундтракът го изкефи. Събрахме тези парчета, на които сме извършили най-много действия в тези моменти. Дано и на тебе ти подействат така…

След като изгледах Big Little Lies на един дъх (игнорирайки намеците на колегите, че гледам женски сериал), тези дни превъртам целия саундтрак, който е жесток. Въобще браво на всички замесени в тази видео/аудио продукция. Има дълбочина, яки актриси, взаимоотношения, интрига и да, секс. Саундтракът е изпълнен с меланхолични и въздействащи тракове, които влизат в най-подходящия момент от сцената. Освен Cold Little Heart, River на Leon Bridges също супер много ме кефи. Имайки предвид края, не знам как би се развил евентуален втори сезон, но аз нямам нищо против… най-малкото заради музиката.

Сигурно няма да изненадам никого с този сериал, но Stranger Things наистина се оказа сред най-големите попадения в watchlist-aта ми в IMDB за миналото лято. Истината е, че отдавна не се бях зарибявала така и нямам търпение за сезон 2 (който идва чак през октомври), за да продължа да си се вълнувам у нас на диванчето. Предвид 80-арския почерк на лентата, логично и саундтракът да е със звученето на онази имагинерна декада, през която уж съм се родила, ама нищо не помня. В главата ми петъчно се е заклещило едно парче на Corey Hart, което съм чувала десетки пъти, но чак сега си направих труда да видя кое и на кого е. Супер хващащо, така че слагай слънчевите очила, слушай и гледай да не изгориш!

Въпреки че HBO решиха да не го продължават, Vinyl ми беше ужасно любим. Имената на Скорсезе и Мик Джагър говорят достатъчно за продукцията, а сериалът пресъздава денонощната парти лудница  в Ню Йорк през 70-те години и те пренася в света на наркотиците, секса, пънк, диско и хип-хоп културата.

Всички парчета в сериала са написани и продуцирани специално за него,  като има и презаписване на стари класически парчета от периода, в който се развива действието, и то пресъздадени от имена като Iggy Pop и Chris Cornell.

Абе кокаин, секс и много яка музика. Бих изгледала поооне още един сезон с удоволствие.

В сериала има банда на име The Nasty Bits, която за съжаление е художествена измислица и не е съществувала през 70-те. Начело в нея е Джеймс Джагър, отрочето на Мик Джагър, а с това парче свърши последният епизод и е меееега добро.

The Get Down Brothers е от онези тв сериали на Netlix, чиято история започва и свършва в рамките на 2 сезона и спокойно можеш да изгледаш наведнъж целия филм. А той е разказан от Nas и разглежда една любов (за къде без нея) и раждането на хип-хопа в северен Бронкс. Така че, ако си фен на музиката, скачай смело на дивана с биричка в ръка и гледай. Препоръчвам! Парчетата са продуцирани специално за случая, като това конкретно ми е по-по-най-любимо.

Обичам да слушам шедьовъра на Анджело Бадаламенти от култовия сериал на Дейвид Линч Twin Peaks. Целият саундтрак е жесток, много седемдесетарски и пасва великолепно на мистичността, с която е обвит сериалът. В момента HBO въртят първите два сезона, а аз тръпна в очакване, тъй като на 22 май психарията се завръща след 20-годишна пауза с нов сезон!

Феерия от музика и танци.

Чуй какво слушахме миналия път.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *