Най-новото от Папи Ханс – темата за битките на душата предизвика вселенски хайп

Папи Ханс представи новия си сингъл „Знаеш името ми“, а ние ти разказваме защо това провокативно парче бърка в душите

0 коментара Сподели:

Нова музика през май – това искаме и за това копнеят жадните ни меломански сетива! Ето защо с радост ти споделяме, че има артисти, които вълнуват, има такива на световно ниво, а има и други, които непрекъснато търсят нов начин да ни провокират и да изразят себе си. Папи Ханс може би прави всички тези неща умело и накуп,

но когато преди ден пусна новия си сингъл „Знаеш името ми“, буквално ни бръкна в сърчицата.

Темата не е добре познатите ни любов, парти или страдане по изгубените красиви дни. Този път Папи рови доста по-дълбоко и си задава екзистенциални въпроси. Той влиза в ролята на онзи, най-лошия, чието име всички знаем, но не смеем да изречем на глас. Онзи, който ни примамва и ни тика към всички забранени неща, а след това просто ни кара да подпишем малък анекс, за да вземе най-важното от нас – душата ни.

Песента е част от новия албум на артиста – „Цветовете на тъгата“, който предстои да излезе през тази година и е по музика и текст на Папи Ханс. Аранжиментът е на Витали Езекиев. Режисьор на лентата е самият изпълнител. Операторът е Дамян Димитров. Клипът е с изключително минималистично излъчване, като в него виждаме актьора Красимир Митов. „Тази песен е за битката за човешката душа, която трае цял живот“, споделя певецът в социалните си мрежи. Звученето на „Знаеш името ми“ е мрачно и леко кънтри, а в песента Папи изкусно се опитва да примами човек, видимо бягащ от своите грехове.

Изключително креативната концепция и гледна точка се оказа провокативна за някои, но всепризната като абсолютно новаторска в българската музика.

Само часове след премиерата стотици коментари се изляха в социалните мрежи,

сред които някои го оприличаваха на българския Джони Кеш. Други казваха, че това не е само Папи Ханс, в тази песен е Константин Трендафилов (както е истинското му име). Трети споделиха, че досега в българската музика никога не е имало подобен текст, който така да провокира вътрешни размисли.

„Имах високи очаквания и се чудех от тук накъде, дори очаквах да си се поизчерпил, а ти ни изненада отново“, гласи коментар под песента. Артистът сподели очарователно видео, в което скромно благодари на феновете си и им каза, че преди години е нямало да пусне песен като тази от страх, че е твърде различна.

Докато днес той смело споделя своите песни, защото знае, че има публика, достатъчно чувствителна и интелигентна, за да ги оцени.

Папи написа и във фейсбук: „Благодаря. От сърце. „Знаеш името ми“ е без съмнение една от най-странните ми песни. А днес не мога да смогна да отговоря на всички съобщения. Явно и вие сте странни. Държа да кажа няколко неща: Гордея се с това какви хора слушат песните ми. Не съм религиозен и не съм част от никоя секта. Песента е метафора. Не вярвам в рай и ад освен тези на земята. Но в тях вярвам силно. На тази снимка се преобличам в микробус преди снимките. Ключова информация“. Ние казваме – добра работа, Папи, и пускаме на рипийт!

За още от същото – виж The Papi Hans experience или един милениъл на концерт

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *