The Papi Hans experience или един милениъл на концерт

Песните му са изпипани с красиви текстове, оригинални клипове и ясно послание, а той пее от сърце, което не е малко

0 коментара Сподели:
papi hans

Директно на въпроса – по-скоро, да. Определено бих определил The Papi Hans experience като положителен.

Като за човек твърде стар за дискотеки, защото съм толкова стар, че чак съм набор на баба си и съм толкова стар, че по мое време още е нямало пубертет, успях да посетя 2 нощни клуба  за една седмица. Местата са диаметрално противоположни, но по ирония на съдбата са на 20 метра едно от друго в центъра на София.

Да започнем оттам, че аз харесвам Папи Ханс, но колкото го харесвам, толкова съм и най-големият му критик, защото виждам в него огромен потенциал.

Папи не е най-добрият певец, но той май и не претендира да бъде такъв и точно затова е толкова популярен и успешен. Той е нещо повече, той е завършен артист. Най-добрият краен продукт в българския поп са именно неговите парчета. Умее да се шегува със себе си, умее и да бъде сериозен и истински. Песните му са изпипани с красиви текстове, оригинални клипове и ясно послание, а той пее от сърце, което не е малко.

Преди година и половина един друг човек с пеене от сърце стана първа политическа сила, макар и за кратко.

В името на Папи наруших първото си правило вече да не ходя по дискотеки и в негова чест наруших и второто. Пуснах си телевизора няколко дни по-рано, за да го гледам при Мон Дьо, където разказа историята на албума и говори открито за работата по него, както и за себе си и проблемите си.

Самото събитие предизвика огромен интерес и се оказа Sold out почти веднага след обявяването му. На сцената Папи доразказа как на няколко пъти е бил пред фалит, нервна криза и т.н. след излизането на всяка от песните. Очакванията му те да се превръщат в моментални хитове не са съвпаднали с реалността, в която на парчетата им е трябвало доста време, докато се харесат на хората и се утвърдят. Представянето започна с първата песен от албума „Друг“, в интрото на която е изразено цялото послание на проекта и колко важно е човек да бъде себе си, да следва себе си, защото, когато позираш, прозираш, и така чак до финалната „Момиче“, в която се разкрива, че това крие и опасности, „но в мрака ще откриеш светлина, ако не я откриеш, значи има още мрак за минаване“, както сам казва Папи. Въпреки силното послание на първото парче в рамките на няколко пъти проектът е бил пред провал и никога не е бил напълно успешен до излизането на номер 7 „Дишам“, в която според неговите думи Папи е решил да покаже най-човешкото качество, а именно да си пусне кръв, метафорично.

На сцената беше горещо и заедно с него излизаха и част от антуража му –

приятелката Сара (внимание!!!), бившата му любов Дара, както и Epic Bath Guy. Не мога да си спестя коментарите по темата и как, макар и човек с творчески заложби, Папи няма много въображение относно имената на приятелките си (Сара и Дара). Колкото до Epic Bath Guy. Този човек заслужава отделен текст с обстоен анализ. Още ми е трудно да възприема как този статичен Фейсбук герой с емблематичния си халат, очила, брада и прическа скачаше като луд по сцената, облечен по съшия начин.

Някой ден ще го видя в магазина и дори няма да знам, че стои до мен, но нека. Така е по-загадъчно.

Papi Hans Experience получава моите 4,5/5 заради това, че събитието беше планувано за четвъртък вечер и поради независещи от мен причини, сиреч работен петък, се наложи да се изнижа незабелязано малко след 3-тия бис (винаги ще е незабелязано, щом съм на едно място с Папи).

В защита на Константин ще кажа, че обеща бисът да продължи, докато има живи, общо взето.

Личеше си, че сбъдва своя мечта и се наслаждава на всеки момент от успеха си, и напълно го заслужава. А пък аз пак бих отишъл на Papi Hans Experience, защото и аз съм супер палав! If you know, you know 😉

Ако ти се ходи на друг концерт: Hayes & Y свирят в НДК, а ние си говорим с тях

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *