City Walk: Пловдив в заведения, магазини и вълнения – локациите, които избираме тази пролет

Ресторанти, барове, отбивки – Пловдив е магия и там вкусът е водещ

0 коментара Сподели:
City Walk: разходка сред заведенията и магазините на Пловдив

Пловдив е онази вълнуваща асоциация за оживление,

цветове, изкуство, музика, добро прекарване и още по-добра храна и питиета. От тепе до тепе, по протежение на всяка калдъръмена уличка, правим регулярната си сезонна разходка, за да открием най-добрите, вкусни и пъстри места, на които да отделиш поне няколко часа.

Да посетиш Пловдив е винаги добра идея –

дали за глътка разнообразие, дали за да изпиеш няколко студени бири на някое тепе, или просто за да хапнеш. Винаги ще се връщаме отново и отново.

14 Steps

Хващаме те за ръка, за да те отведем до по-­добрата алтернатива на пловдивската улична храна – 14 Steps. Само на 14 стъпки от „Джумаята“ – главната артерия на града, се намира този любим спот за феноменален street food. Освен със закачливите си имена четиринадесетте стъпки печелят по точки и с невероятните вкусове и жестоки комбинации, които сътворяват.

Тук изборът е завиден –

бургери, авторски сандвичи, салати, основни с омайни мръвки, мезета за студени бири и изобщо всичко, от което имаш нужда, за да угодиш на своя апетит. Разтъпчи се, няма да съжаляваш!

ул. „Лейди Странгфорд“ 2
088 359 1414

Anyway Social Bar

City Walk: разходка сред заведенията и магазините на Пловдив

Ще попиташ – има ли място, в което да усетиш възможно най­-автентично духа на пловдивския айляк?

E, Anyway Social Bar определено има способността да те забърка с правилните коктейли, подходящата музика и перфектната обстановка. Гарантираме ти, че тук може спокойно да довериш сетивата си на екипа от бармани и разкошните питиета, които ще ти подготвят. Да, те ще са по­-смели, нетрадиционни и изненадващи, но ти гарантираме, че ще си струва. Непременно се отбий, в петък и събота винаги има по някое готино DJ парти, а сутрин – ароматно кафе за събуждане.

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 9
089 914 1121

Coupon

City Walk: разходка сред заведенията и магазините на Пловдив

Капана е магия, а Coupon е едно от местата, отговорни за този безспорен факт.

Ресторантът е съвършена симбиоза от фънки обстановка, невероятна авторска кухня и добри питиета. Пресечна точка на артистизъм и любов към добрата храна, с предложения – главозамайваща комбинация от интернационални вкусове. Тук ще срещнеш ястия от всякакъв вид – имат както фантастична гьоза, стриди или тартар от Black Angus, така и веган меню, супи и пъстри свежи салати. Не пропускай и обедните предложения, които не отстъпват на останалите гастрономически прелести.

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 25
089 662 3210

Dealicious Coffee & Food

City Walk: разходка сред заведенията и магазините на Пловдив

Има ли нещо по-­хубаво от истински добро кафе и неустоими брънч рецепти?

Едва ли! Dealicious Coffee & Food ни посреща в своята уютна прегръдка, модерен интериор и вкусове за чудо и приказ. Тук винаги сме се отбивали за чаша прясно изпечен Dea’s blend от 100% арабика, но и за подбраното меню с качествени, здравословни и вкусни предложения за ценители. Последната хубава новина е, че от края на април ароматите тук ще са още по­-неустоими! Кафето, което досега се предлагаше, вече официално ще се пече на място. Само си представи цялата тази прелест…

ул. „Асен Христофоров“ 1
089 988 0660

Note Di Vino

City Walk: разходка сред заведенията и магазините на Пловдив

Разходката ни продължава до един от най-­впечатляващите ресторанти в града, спечелил десетки значими отличия през годините. Note Di Vino всъщност е комплекс от три различни ресторанта на едно място, допълнен от голяма лятна градина, в която да се настаниш удобно, докато хапваш. Ястията им покриват широк диапазон от гастрономически изкушения – тук те очаква първокласно барбекю, неустоими пица предложения и пресни морски дарове, приготвени по десетки различни начини.

Шеф Пламен Петров и екипът му са намерили ключа към задоволения апетит

и удовлетворяването на всички сетива, които отговарят за твоето благосъстояние. Обедните им предложения не отстъпват по нищо на кулинарната прелест, а тематичните вечери с музика на живо допълват подобаващо цялата атмосфера. Към комплекса има и безплатен паркинг, за да не мислиш за нещо различно от блаженството, което те очаква тук.

ул. „Димитър Талев“ 87
089 910 1087

Satori Magic Café

City Walk: разходка сред заведенията и магазините на Пловдив

Никога не ще се наситим на прелестите на Пловдив и всички негови скрити съкровища. Сред цветове, зеленина и уют откриваме Satori Magic Café, където знаем, че са необходими едва няколко минути, за да се настроим на нови, по-­приятни честоти.

Тук освен ароматни кафе напитки ще ти забъркат и фантастични авторски коктейли,

които още от първата глътка, ще ти разкрият необятния чар на града. Ще познаеш Satori по артистичната обстановка и очарователните местенца отвън, които приканват с цялата си прелест всички твои сетива.

ул. „Константин Стоилов“ 49
087 717 2212

Tables Brunch & Dinner

City Walk: разходка сред заведенията и магазините на Пловдив

Време е да те отведем до уютното, цветно и вълнуващо преживяване, което Tables Brunch & Dinner успяха да сътворят. Както става ясно от името, концепцията тук е малко по­-специфична – очаква те дневно меню, включващо брънч и спешълти кафе и вечерно, в стил „френско бистро“.

Рецептите са сътворени с изцяло сезонни продукти от местни производители,

за да може да се насладиш на най-доброто от годината. Разнообразието е голямо, а обстановката – повече от приятна. Следващият път когато се чудиш къде да хапнеш, отбий се. След това ще си говорим пак.

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 1
089 684 9844

WAM Concept Store

City Walk: разходка сред заведенията и магазините на Пловдив

Разходката ни продължава до това концептуално пространство без аналог в своя стил.

Съвсем подобаващо за хилядолетен град на култура, какъвто е Градът под тепетата, тук влизаш в свят пълен с дух на съвременен градски живот – винаги нови и свежи дрехи в неподражаем авторски стил на локалните легенди WHAT A MONSTAR (WAM) и набиращия скорост HARM Street Wear. И защото двете неща вървят ръка за ръка, освен да се обзаведеш с жестоки дрехи, тук те очаква и невъобразимо богата селекция от качествена музика върху чисто нов винил от MyVinyl. Това място удивлява всеки път наново. Не го пропускай!

ул. „Златарска“ 22
087 690 0745

Вилица и нож

City Walk: разходка сред заведенията и магазините на Пловдив

Предвид факта, че „Вилица и нож“ е meathouse & restaurant, може да се досетиш за какъв вкус и какво месо става дума… Тук, в горещото сърце на Капана, те очакват едни от най­-добрите премиум говежди, телешки и свински стекове, крафт бургери, авторски салати и фантастични десерти.

Не пропускаме да насочим небцето ти и към новото им меню,

което е сериозна заявка за вкус и разнообразие. Отбий се на добре познатата локация и опитай ястия като Кордон Бльо ВиН с пюре от моркови, агнешки кюфтенца или патешки сърца в терияки сос.

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 8
089 304 8010

Айлякрия

City Walk: разходка сред заведенията и магазините на Пловдив

Вървим с бодра стъпка по жарките калдъръмени улички, за да те отведем до една от забележителносите в Пловдив, която вече пет години процъфтява и развива себе си в полза на всеки ценител на добрия вкус. Достойните победители в категорията Best Restaurant на Go Food & Drink Awards за 2022 и 2023 продължават да изумяват всеки с разбирането си за добро прекарване.

Посрещат ни с чисто нови предложения в менюто –

изкушения със сирене страчатела, божествени ноазети с дърпано телешко, моцарела и изтънчен туна крем, паста ал тартуфо, ароматни фалафели, както и зашеметяващи предложения за обяд. Обръщаме внимание и на новата реколта селектирани вина „Овцата“, която представя купаж наслада за топлите дни – Совиньон блан и Шардоне, както и неустоимия тандем български сортове Мавруд и Рубин. Вече е достатъчно топло, чакаме те отвън!

ул. „Кожухарска“ 3
087 616 3666

Ресторант АмстердамЪ

City Walk: разходка сред заведенията и магазините на Пловдив

Високата старинна къща, превърната в елегантно пространство в духа на Амстердам, те очаква точно между Капана и Стария град. Ресторантът с типичния за Северна Европа интериор разполага с три различни зони за хранене, разположени на три етажа, а менюто съчетава балканска, средиземноморска и европейска кухня.

Ястията са дело на шеф Явор Калинин и всяка от авторските рецепти е умело съчетание от подбрани продукти и много въображение.

Не пропускай и тематичните събития, които организират на място и които определено си струва да посетиш.

ул. „Константин Стоилов“ 10
032 629 953

От тепе на тепе, от сърце в сърце: Пловдив през митове и легенди

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *